Тупкат топката, политиците не искат избори по Коледа

Търси се виновник за предсрочния вот, смята Георги Киряков
7 ное 2022 16:37, Анисия Иванова
30
Тупкат топката, политиците не искат избори по Коледа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Продължава тенденцията да се търси виновник за нови предсрочни избори, коментира политическата ситуация в страната политологът Георги Киряков.

Според него политиците внимават кога ще бъде насрочен предсрочният вот:

"Те не искат избори по Коледа. Най-ранната дата, на която искат да са, е през март. За да е минал периодът на високите сметки за отопление през зимата. ... Това е единствената цел на това бавене и тупкане на топката от страна на президента. Защото и на Румен Радев не му се искат избори по Коледа, и на партиите не им се искат избори по Коледа", обясни той пред БНР.

Още по темата

По думите му чака се третият мандат, чака се на кого ще го даде президентът, за да направят партиите калкулации дали да направят опит да съставят правителство на базата на консенсуса, който постигнаха около хартиената бюлетина и около избора на Вежди Рашидов за председател на парламента. Той уточни, че няма подготвена партия за поемане на отговорност с третия мандат да състави правителство.  

По думите на Георги Киряков "партиите си правят сметка да дадат третия мандат на "Български възход", които са абсолютно всеядни на този етап и казват, че са готови на всичко, за да има страната управление": "Това управление ще бъде краткосрочно, защото изключително трудно ще се постига съгласие".

Политологът коментира поведението на ГЕРБ, която "в мечешката си прегръдка" задушава своите най-големи противници: "Единствената партия, с която не постъпва така, т.е. да я стисне в мечешката си прегръдка, това е ДПС. Виждаме, че там е стратегическото сътрудничество във властта в България".

Румен Радев е тактически противник на Бойко Борисов и няма сериозен повод да се мисли, че те са постигнали стратегическо съгласие, смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
0
 
! Отговори
Рублейкин преди 1 година
Ние пък искаме точно на 25.12.! Каква друга работа имхората? И без това Коледа е на 7.1. (нали сме с Русия)
25
0
 
6
 
! Отговори
Чегърт преди 1 година
Радев е абдикирал. Забрави да връчи мандата.
24
0
 
7
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Ама разбира се че ще "тупат топката" Все пак Коледа иде .... Шопинг ще трябва ... Франция или Италия ... Някое екзотично круизче към топлите страни с оборотна манекенка или певица ... А че България няма правителство ... не е чааак толкова важно . Простолюдието трябва да се учи на търпение . Ще има кой да ги стриже .... няма да останат неиздоени . Ако не догодина ... то по догодина ...
23
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 25 само кандидатите да отидат да гласуват пак ще се признаят изборите и ще се намърдат тези които са повече на брой! Докато не се вкара закон, че трябва да има поне 50% избирателна активност, не се изчистят списъците от мъртвите души и тези без принос за обществото (неданъкоплатци) промяна няма да има!
22
1
 
7
 
! Отговори
Да им спукаме топка преди 1 година
Хората наистина трябва да ги накажат на предсрочните избори ИЗОБЩО да не стъпят в Парламента тези стари чудовища и предатели.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приеха някои хубави неща, сега тупкат топката! Топката е кръгла, кой ще уцели джакпота! Народът да му мисли, те са си добре!
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам военно положение, забрана на всички партии , суспендиране на конституцията и въвеждане на тоталитарно президентско управление , но преди това 5 години военно положение и полицейски вечерен час ! Да ви пикам на демокрацията !
19
3
 
4
 
! Отговори
До Имигрант преди 1 година
лъжеш и си неграмотен. Ако си имигрант, т.е. си в България, ако си емигрант, като мен, няма да ти пука!
18
4
 
6
 
! Отговори
Имигрант преди 1 година
Не ми пука, аз се спасих
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па да станат баскетболисти като искат да тупат топки!?
16
3
 
9
 
! Отговори
Rut Колева преди 1 година
Ескюзми,видяхте ли ми гениталиите на паметника в Панагюрище?Следващия път ще се разкекерча на паметника на Съветската армия.
15
5
 
16
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Ами трябва да се гласува масово на следващите избори, че ще спретнат нов Костинброд и ето 35% за герб и 20% ДПС. След това резултатите ще се повторят на местните избори, ще се "реши" проблема с избирателната активност по "механичен" начин.
14
1
 
19
 
! Отговори
ТУПТКАТ Я преди 1 година
Искат да изкарат коледните и новогодишни празници на дупетатски заплати и още малко време за далаверки и парапетни порносекс изпълнения.,
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази държава отива подяволите. Разпродавам всички имоти сега на дебелите цени и напролет ще гласувам на Терминал 2.
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще бъдат интересни фефвуарски избори, когато народът ще е озверял, безработен, гладен и на студено. Бензинът ще е 4 лв. а лихвените порценти 10%.
11
6
 
14
 
! Отговори
toti преди 1 година
ГЕРБ окрадаха държавата за 12г си купиха /подпкатиха/за години на пред да гласуват % за тях ,не чакайте да се оправим1!! Така редовно ще виждаме ДПС-13%:ГЕРБ-22% и това го гледаме,гледаме и ,,няма край и няма край''-ЕХОоооо,ехо не чайа крайййййй!!!
10
3
 
19
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Никой не иска да носи отговорност за проспаноте 12 години на Герб в които нищо не направиха за държавата и 2-те години опити на нови звезди да се учат на принципа проба-грешка. Всички ще чакат да мине трудното и да стане време за обиране на парите от Плана за възстановяване и тогава всички ще искат да са начело на държавата и да папкат от евро баницата. Пък и трябва време нелегалните печатници да напечатат правилните бюлетини.
9
2
 
1
 
! Отговори
БГ Истина преди 1 година
До До 6 Аболютно!
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влезнат ли в Народното Събрание не желаят да напускат. Промените са бавни тридесет години , лъжат мажат на власт да са, нито ги интересува еврозона, нито Шенген. Някой са над 20 години вътре.
7
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори до край - трябва Тиквата и Гешев да бъдат вкарани в затвора, за да има напредък !