Проф. Радулов: С това управление на МВР няма как да има успехи

Според него е несериозно да се търси отговорност в законодателя
23 ное 2022 10:38, Йоана Цонева
17
Проф. Радулов: С това управление на МВР няма как да има успехи
Снимка: БГНЕС

Оставките пряко няма да решат проблемите, но дават знак, че има служители на МВР, които поемат вина. Професионалното ръководство на МВР би могло да изиска оставка да си подаде и шефът на Гранична полиция. Това заяви бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов пред бТВ за трусовете в силовото ведомство.

По думите му отговорността върви отдолу-нагоре и при следващ инцидент отговорността ще е и на министъра на вътрешните работи. Главният секретар на МВР и заместника му подали оставки, но не се знае дали ще бъдат приети. Това е знак, който не се знае дали ще помогне за кадровите промени в МВР.

Министърът на вътрешните работи - независимо дали е редовен или служебен, трябва да бъде наясно, че ако иска МВР да работи ефективно трябва да се решат редица кадрови въпроси с целия персонал и ръководния състав. Ръководният състав не е способен да управлява това министерство, коментира проф. Радулов.

Още по темата
Той изтъкна, че организацията на управление на МВР е такава, че няма как да има успехи. Тези хора, които са назначени на ръководните длъжности, те не са управленците на това поле, което управляват, разкритикува бившият главсек на силовото ведомство. Ръководителите на МВР и службите се контролират от Народното събрание съвсем формално. Това е така, защото няма механизъм, по който да бъдат принудени какво да правят от страна на парламента, добави проф. Радулов.

Според него е малко несериозно да се търси отговорност в законодателя за тежките катастрофи, които се случват. Законодателството е добро, всичко е въпрос на организация. 4 000 са делата, които са заведени и свързани с преминаване на границата, по 158 има присъди, а по останалите са съставени глоби, посочи проф. Радулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за Украйнските престъпници за които плащаме в 5 звездни хотели, кога ще се приеме да се вкарат в центровете за бежанци.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С друго управление също. Нещата са загнили на много нива, не е само в управлението. Трябва доста да се изреже.
11
4
 
2
 
! Отговори
ген. Борисов преди 1 година
е виновен за мигрантското нашествие! Построи магистрали за да могат мигрантите да летят с 200 ! Ако не беше добра магистралата нямаше да е такъв потока!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя "професор" от на Славчо предателите ли беше? Хубав човек.
9
3
 
11
 
! Отговори
в цялата преди 1 година
държава , на всички нива цари хаос и управленско безсилие! И това успяха да го постигнат един вдигнат юмрук и шепа натаркаляни по паветата и нашмъркани безделници! Сега отново десетилетия ще трябва да минат за да си стъпим на краката! Уви ,строшиха една горе -долу подредена държавица ,тръгнала по европейски път!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя па тоя
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе Гунчо,те си клонираха старата тоталитарна система с нова.Само смениха имената на големият брат.
6
0
 
6
 
! Отговори
Гунчо преди 1 година
Изобщо няма управление от 33 години.Мъртвата хватка - нaродна милиция държавна сигурност- мутри- спортисти- полиция - прокуратура - съд- криминалитет - политици и отново, същатавечно рециклираща се амалгама междуправораздаващи органи и криминалнотоподземие, унаследена от комунизма, неможе да се разкъса и преодолее. Трябва нов подход и ново мислене.
5
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
в кои период мвр е имало резултати говорим от 1990 г до сега
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много професори в резервата
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма друга шест милионна държава в галактиката,със сто хилядно котило пияни и дрогирани потомствени младопенсиониращи се шуробадженакорушветчийски лапачи,на което са вменени милицейски правомощия,а самото то е създадено по съветски тертип през 44 година.
2
1
 
1
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Със сигурност ви превъртя мафиотските задн*ци:)))
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърник,още му помня думите:Война няма да има.И тоя дава оценки.