От предоговарянето на Плана за възстановяване губим средства

България очаквала конструктивна подкрепа от ЕК
53
От предоговарянето на Плана за възстановяване губим средства
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на енергетиката Росен Христов коментира, че служебният кабинет продължава да работи по решението на парламента за предоговаряне на плана за възстановяване и устойчивостта в частта "Енергетика".

"Което най-вероятно ще означава загуба на някакви средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Мисля, че решението на НС е базирано на анализа, който показва, че икономическият ефект от експлоатацията на тези съоръжения е по-голям от потенциалните загуби по Плана за възстановяване и устойчивост”, каза той, цитиран от БНР.

"Не става въпрос с ЕК да водим някакъв деструктивен разговор, напротив, очакваме някаква конструктивна подкрепа и предлагаме България да си поеме ангажиментите и да върви наравно с всички други европейски държави към декарбонизация и изпълнение на целите - и към 2030 г., и към 2050 г.", посочи Христов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: парипланРосен Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хърватия първо влезе в шенген и после прие еврото. Политически лидери и партиите им, които не могат да разговарят с брюксел не трябва да получават гласове за парламента, те са вредни за държавата.
46
1
 
0
 
! Отговори
Оригинална идея преди 1 година
До Анонимен 46: Сигурно това което предлагаш може да даде резултат. Проблема е, че на нашите политици им липсва д_пе за да се решат поставят условия на Брюксел.
45
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Борисов и неговата *** съсипаха АЕЦ белене и трябва да бъдат съдени за даржава измяна .Наказанието шеги определи българския народ Стоев публичен разстрел. Борисов съсипа България Зеленски съсипа Украйна .Нацистите се подкрепят
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние ако искаме да влезем в шенген, единственото което е необходимо е да кажем -- приемаме еврото след като влезем в шенген, преди това не, и толкова, въпросът ще се реши много бързо.
43
0
 
2
 
! Отговори
А ПАВЕЦ Чаира? преди 1 година
До Анонимен 44: В Уикипедия за ПАВЕЦ "Чаира" пише: "Според министър Росен Христов ситуацията с централата е много тежка и за цялостен ремонт ще бъдат нужни 2 милиарда лева". А той може да отдава мощност 864 MW. Това със сигурност е по-евтино, отколкото да се строи завод за литиеви батерии и инфраструктура за съхраняване на ел-енергията от слънчеви панели в тях.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плана за ТЕЦ е като Плана за АЕЦ Козлудуй. Закрий си реакторите и после мисли от де ще има ток. Същото е и сега с тецовете спрете ги техния микс е към 40 % мисля може и повече и пак ще има режим. Павец Чаира не работи щото ГЕРБЕрасите го прецакаха и така БГ на тъмно, скоро постижно. Ясно е че държавата се ръковоти от кукли на американски и европейски конци. Нищо смислено за 33 години управление. Какво е построил бай Тошо това е даже както викаше не мое да го боядисате. Па_плач.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако четеш бълг. псевдожурналисти ще си помислиш че България не може без някакви пари от брюксел и трябва да се простреля в крака но да ги вземе.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки премиер на запад когато встъпва в длъжност първата му реч е да говори за растеж на икономиката -- тук такова нещо няма, те не знаят за какво ги избират, вероятно си мислят, че са красиви и са за украса.
39
2
 
3
 
! Отговори
Не е там проблема преди 1 година
До Анонимен 40: "защо България не подписва някакъв брюкселски документ"? Не е ли ясно, че по-лошото е когато подписват без да мислят за националните интереси. Това, което България (по-точно Киро и Асен) е подписала за предсрочно намаляване на въглеродните емисии си е жив пример за това какво става когато се подписва на тъмно и без да мислят. Сега искаме да предоговаряме, но дали от Брюксел ще искат не се знае.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако запитат българския премиер или президент защо България не подписва някакъв брюкселски документ те буквално не могат да дадат никакъв аргументиран и смислен отговор и да защитят вашите интереси. Ха-ха, хи-хи -- представяте ли си каква неграмотна *** е овластена да ви командва от вас самите.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако запитат българския премиер или президент защо България не подписва някакъв брюкселски документ те буквално не могат да дадат никакъв аргументиран и смислен отговор и да защитят вашите интереси. Ха-ха, хи-хи -- представяте ли си каква *** е овластена да ви командва от вас самите.
36
1
 
4
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Сами сме се набутали с план, който предвижда 40% намаляване на въглеродните емисии до 2025 година. А откъде ще дойде това? Няма откъде другаде да се получи освен от спиране на ТЕЦ-овете. И тогава ток откъде? От внос, започваме да внасяме електроенергия. И това заради г'лупостите на Киро и Асен. Кой ги би по главата да изпращат план с такива ангажименти? И като добавим и продажничеството на Бойко, който пък спря (по указания на Хилари Клинтън) АЕЦ "Белене" картинката става пълна. Горката България
35
0
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
От предсрочното спиране на ТЕЦ-овете ще загубим повече отколкото ще получим по т.н. план за възстановяване. Не е ли време да се научим да си правим сметката? Трудна работа за някои наши политици. Гледат да вземат пари сега, а сетне работниците в енергетиката кучета ги яли - да се оправят. А като започнем да внасяме ток - и всички други покрай тях.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** смехорията е наща държава
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали пеканов щеше да говори не го пуснаха от президенството щото НС го назначи
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският президент е добър за чистач в някоя сграда на евроадминистрацията в брюксел, реално погледнато за друго не е годен.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След приемане на еврото в хърватия -- скок на всякакви цени и шок. Тук ни пускат заглавия за някакъв успех на еврото в хърватия.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една голяма част от тези пари, които идват от брюксел отива в личните сметки за обогатяване на българските политици и медии, които продават нашите интереси. Това го призна и икономист от бан, който е добре запознат как се движат паричните потоци, то се вижда и с просто око, ако си наблюдателен. Интервютата му ги има в ютюб.
29
1
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Ако президентът ни беше пенсионер - сигурно щеше да хвърля хилядарки през терасата на Кирчовците!:)))))
28
2
 
7
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
И КОЙТО ВКАРА НЕФЕЛНИЯТ И АЛЧЕН КИРО В ПАРЛАМЕНТА - И ТОЙ Е ЗА СЪД!!! ПОЗОРНО Е ДА СИ ПРЕЗИДЕНТ И ТАКА ЕЛЕМЕНТАРНО ДА ТЕ МЕТНАТ С ЛОКУМИ!!! ПРИ ТОВА ИМАШ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ ЦЯЛОТО ДАНС!!! НЕ ГО РАЗБИРАМ ТОВА!