Сътрудник на Навални: ЕС да преследва парите на Путин

Волков: Хвърлянето на Навални в затвора беше част от стратегията ни
4 фев 2021 08:27, Елка Василева
64
Сътрудник на Навални: ЕС да преследва парите на Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Леонид Волков, който живее в Литва, е организирал президентската кампания на Навални през 2018 г. Той заяви във видеоразговор, че очаква затварянето на Навални да увеличи популярността му и критиките към Кремъл.

Сътрудникът на Алексей Навални обяви още, че борбата продължава и призова ЕС да отвърне на присъдата затвор на руския опозиционер, като "преследва парите" на руския президент Владимир Путин.

Още по темата

Хвърлянето на Навални в затвора беше "част от стратегията ни", разкри Волков. Той заяви, че е във връзка с европейски правителства и институции за евентуални нови санкции срещу Русия.

"Аз съм така да се каже външният министър на Навални. Стратегията трябва да е да се преследват парите. Има много пари на Путин в Европа", каза още Волков.

Ответните действия "трябва да се съсредоточат върху тези пари. Преследването на тези пари, конфискуването на активите на най-близките приятели на Путин, съюзниците, олигарсите на Путин", каза той, цитиран от БНР.

Волков заяви, че ръководи около 180 души в 40 офиса на опозиционното движение на Навални в Русия и че продължава подготовката за парламентарните избори през септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 3 години
ЗАЩО ДАНЕ ПРЕСЛЕДВА ПАРИТЕ НА НАВАЛНИ И ДАЛАВЕРИТЕ ОТ ПРЕДНИТЕ ПРИСЪДИ..ДРУГИТЕ ДА ПРЕСЛЕДВАТ??? ТОЙ, СВЕТА ВОДА, НЕНАПИТА..??!!
44
3
 
6
 
! Отговори
Некомпетентен преди 3 години
Писна ми от тоя *** наркоман взел свръх доза, немците го спасиха, родината го прибера а той продължава да плюе.
43
1
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Какво ще преследват парите на Путин - те са в шкафчето в спалнята на Бойко.
42
2
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Ами те точно това правят - преследват ги и като стигнат до тях си преливат част в собсвените офшорни сметки.
41
13
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
До АнонименТой не работи срещу родината си. Той работи срещу Путин. Или вие смятате, че Путин и Русия е едно и също!?
40
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Алкохолик Нвални, който се натрови с алкохол и приписаха всичко на Новичок-а, да го пратят в Америка и да се свършва. Предателите и хората, които работят против родината си не ги обичат никъде и скоро ще свърши като човек.
39
0
 
0
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Коментар 48 беше до Анонимен 41
38
1
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
До АнонименТова не е вярно. Не е нужно да лъжете така откровено.
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият Ленин на Запада няма да направи революция.Ще работи 2 години в затворническа колония.
36
1
 
12
 
! Отговори
Мдаааа.... преди 3 години
На чужд гръб и сто тояги са малко..."Хвърлянето на Навалний в затвора беше част от стратегията ни"...разкри Волков.
35
4
 
9
 
! Отговори
сътрудник на Аналний преди 3 години
Ръгайте чушки в боба и да не ви пука...!ПОздрави от Слънчев Магадан!Аналний да се наведе и разтвори бузетата по широко...
34
2
 
10
 
! Отговори
Бах таз логика! преди 3 години
Само не разбирам за какво се зорят за шоуто "цивилизования запад"?При желание да наложат всякакви санкции на Русия, да карат направо - за какво им е да измислят безмислени поводи?
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
22 милиона $ във подеяния за Навални - толкова е събрал официално засечени (от ония дни имаше транзакция на две монтки от по 100 биткойна)Някой обръща ли внимане на тази 'помощ' за 'демократичното' шоу?
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ве къде е Чебурашка? Да не го командироваха за 3 години и него в Сибир да се интервюират един друг с Навални?
31
23
 
7
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Навални няма присъда - това е съдебен произвол. Осъден е на скалъпен процес условно, срокът изтича и изведнъж го удължават с година, а сега, въпреки опита за убийство от ФСБ, му лепеат ефективно да лежи. Междувременно той е осъдил РФ е ЕСПЧ и даже му е изплатена компенсацията за доказания съдебен произвол и лъжливи обвинения. Предател е Путин - ограби народа на РФ и трепе всички които са срещу това!
30
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОБРЕ ДЕ! НАВАЛНИ ИМАЛ УСЛОВНА ПРИСЪДА И В СРОКА Й НЕ Е СПАЗИЛ УСЛОВИЯТА. КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ СЪДЪТ ОСВЕН ДА ГО ВКАРА НА ТОПЛО, ПАРДОН В СИБИР Е СТУДЕНО? АКО НЕ ГО НАПРАВИ, ЗНАЧИ НЕ СПАЗВА ЗАКОНА.
29
5
 
19
 
! Отговори
алоо преди 3 години
Защо пък ЕС ще проследява парите на Путин,какви са те?Путин длъжен ли е да им дава обяснение?Да не да имат споразумение между Путин и ЕС,за което обикновените хора не знаят?
28
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, значи предател, който живее извън Русия ръководи политическото движение на Навални. Добре е да се знае.Ама като гледам целия тоя цирк е за парици. Вижте ме колко хора и офиса имам в Русия, дайте ми пари моля, може и да конфискувате чуждите и да ми ги давате.Сигурен съм, че такива хора биха управлявали Русия страхотно добре... жалко, че никога няма да се докопат до властта...
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като му гледам физиономията, Навални става за водещ на Денсинг старс.
26
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е поне си признават истината. След като години наред Навални смука пари от ЦРУ без да предостави резултатите, които е обещал, просто няма какво друго да прави освен да се тика между шамарите умишлено, за да реве после каква е жертва.ЕС що не вземе да преследва парите на Навални и така нареченото му движение...