Валери Тодоров: Думите на Байдън към Путин са изпусната реплика

Подобно изостряне на отношенията не е допускано от нито един US президент
22 мар 2021 21:28, Анисия Иванова
108
Валери Тодоров: Думите на Байдън към Путин са изпусната реплика
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Репликата на Джо Байдън, че Владимир Путин е "убиец", бе прекалена и подобни изпускания на фрази са крайно действие в дипломацията и световната политика. "По-скоро това беше една изпусната реплика", заяви Валери Тодоров, журналист, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Навремето Роналд Рейгън определяше СССР като "империя на злото", но това не пречеше да поддържа отношения със съветските лидери. По същия начин и Бил Клинтън, който открито съветваше Борис Елцин, се намесваше в руската политика", припомни той.

"С други думи американците нямат причина да бъдат обидени, ако действително Владимир Путин се намеси в избора на президент", коментира още Тодоров.

Още по темата
"Може би в поведението на Джо Байдън има в известен смисъл и лична обида, тъй като въпреки колебанията, Москва симпатизираше повече на Доналд Тръмп. От друга страна, демократите винаги са били привърженици на по-твърда линия към Москва и една такава реплика волна или не - има две послания".

"Едното е вътрешно - Байдън дава знак, че ще се опита да реализира някои от по-колебливите стъпки на Тръмп, а външното послание е, че разпознатите държави като врагове или съперници трябва да се готвят за по-твърди мерки", уточни журналистът.

По думите на Тодоров реакцията на Путин след репликата на Байдън е по-скоро изчерпателна, отколкото мека.

"Руският президент разбира, че Байдън в момента е много объркан спрямо вътрешното и външното наследство на Тръмп, като Владимир Путин ясно заяви, че Русия ще продължи да провежда своя политика независимо от действията на САЩ", допълни гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

От разговора стана ясно, че има упреци към Байдън от страна на партньорите и опонентите му в САЩ, че подобно изостряне на отношенията не е било допускано от нито един американски президент досега.

Във връзка с шпионската афера у нас журналистът коментира, че досега страната ни е експулсирала руски шпиони, които по пътя на логиката следва да са имали някакви помагачи от българска страна.

"Да се нарича тази група "супершпиони" не е редно, а и не съм съгласен, че разкривали класифицирана информация само за жълти стотинки. По-скоро тези лица имат и някаква емоционална обвързаност, т.е. мотивацията е била друга".

Журналистът коментира, че дейността на петимата заподрозряни най-вече засяга инфраструктурата, която предстои да се разгърне в България, когато "дойдат американските самолети и ще се търси нова защита срещу Русия по линия на НАТО".

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
м преди 3 години
май вашите са такива беэ энаете аргументите на Байдан
61
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валери Тодоров е русофилист и антибългарист,неговото мнение не трябва да ни интересува.
60
1
 
3
 
! Отговори
ни са знай преди 3 години
Провокацията от страна на журналиста беше много явна, но не прочетох коментари за това.Аранжирано предварително, но случайности рядко се случват.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А по-късно като каза че не се отказва от думите си пак ли е изпуснато?
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е странно...Путин е десен, но всички леви го защитават!Байдън е ляв, но всички десни хукнали да го величаят!Раздвоение на личността ли, шизофрения ли или нещо друго има в главите на хората, не знам!Просто си се чудя!
57
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нима не е у-биец?
56
5
 
7
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Този нарича истината изпускане.
55
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До АнонименРузвелт може да е бил зле със здравето,но умът му си е бил в ред.Нещо,което категорично не може да се каже за Байдън.Впрочем на Сорос му трябва точно такъв президент на САЩ.
54
3
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Байдън се изпуска не само с реплики.
53
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90 Рузвелт бе в инвалидна количка, но това не попречи на Америка да бъде велика. Тези, които се боят от нея, се хвана а за възрастта на Байдън, тъй като нямат други доводи срещу него.
52
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия трескаво парет образа на убиеца с късите крачета. Клипчето "Путин сред природата". Каква доброта, само! Явно, у нас не закъсняха сервилните лакеи, да изчеткат любимия портрет на вожда. Валери е руски кадър и голям фен на Путин. БНР има много, като него, за съжаление. Защото никое правителство не направи чистка там.
51
16
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Русофилчетата отново са в истерия, Байдън бил такъв Байдън бил онакъв а не си задават въпроса истина ли е това, което той казва? Убиец ли е Путин или не? Явно заслепени от любовта си към вожда не виждат, че е масов убиец а го смятат за православна майка Тереза в панталони.
50
8
 
25
 
! Отговори
Нали знаете преди 3 години
какво се получава, когато човек не си мери думите? Получава юмрук в мутрата, това ще получи дъртият Байдън. Отрано взе да се пери, но явно не иска да си изкара мандата, или ще го изритат, или няма да го доживее, едно от двете. Дава ли си сметка, че съюз между Китай и Русия, а и арабите ако се включат, това ще бъде краяг на САЩ? Той ще бъде американският Горбачов, такъв ще остане в историята.
49
3
 
15
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума преди 3 години
Не е "изпусната"реплика.Просто Говедарят не е наред с "бъбреците".Личи му отдалеч,а и прилича вече на Рамзест Втори.КраварЕте се по си рат от яд от възхода на Русия след предателството на Белязания, което става с твърдата ръка на Путин.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТА ВАЛЕРИ ТОДОРОВ УВОЛНЕН ОТ ГЕРБ КАТО ШЕФ НА БНРАДИО НА АМБРАЗУРАТА В ЗАЩИТА НА ДРУГАРЯ БАЙДЪН!Абсолютно вярно!
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес администрацията на Байдън гласува 84 милиона долара за хотели на нелегално преминаващите границата.Докато повече от 600 хиляди американски,бездомни граждани спят на улицата!
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес администрацията на Байдън гладува 84 милиона долара за хотели на нелегално преминаващите границата.Докато повече от 600 хиляди американски,бездомни граждани спят на улицата!
45
16
 
6
 
! Отговори
sd преди 3 години
Путин е доказан 1000% убиец. Кариерата му започна с взривовете на жилищни блокове, описани подробно в книгата на Литвиненко и Фелщински. От руската агресия са загинали хиляди в Украина, Грузия Сирия, без да броим единични убийства като политковска, Немцов както и чужди граждани. Моля се богу жужака да завърши като Кадафи, Саддам, Милошевич.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТА ВАЛЕРИ ТОДОРОВ УВОЛНЕН ОТ ГЕРБ КАТО ШЕФ НА БНРАДИО НА АМБРАЗУРАТА В ЗАЩИТА НА ДРУГАРЯ БАЙДЪН!
43
5
 
17
 
! Отговори
Скука преди 3 години
Днес Джо не се ли е търкалял някъде да се посмеем пак?