Песков: Русия не е готова за дълги преговори със САЩ и НАТО

Украйна ще продължи да бъде въвличана във военната инфраструктура
15 фев 2022 08:13, Елка Василева
138
Песков: Русия не е готова за дълги преговори със САЩ и НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия не е готова за дългогодишни преговори със Съединените щати и НАТО по въпросите на стратегическата стабилност. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за агенция “Новости”.

Още по темата

Дмитрий Песков подчерта, че ако диалогът продължи прекалено дълго, паралелно с него САЩ и НАТО ще продължат да въвличат Украйна във военната си инфраструктура.

„Няма как това да отговаря на интересите ни. Още повече, че това е заплаха за нас. В интерес на страната ни сме длъжни да реагираме на тази заплаха и да предприемем онези мерки, които ще минимизират рисковете“, каза говорителят.

Песков припомни, че още по време на мюнхенската си реч през февруари 2007 г. президентът Путин е обозначил потенциалните проблеми в отношенията на Русия и със Запада, на които сме свидетели в момента.

„Именно сега говорим за напрежение, за деескалация, за разделяне за силите, за готвеща се агресия и т.н. Тогава, през 2007 г., беше трудно да си представим това. Но това, което става в момента, вероятно още веднъж доказва правотата на президента Путин“, каза Песков, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: УкрайнанатоСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Вижте Мюнхенската реч на Путин от 2007 - тя е на ютюб, има я и с превод на английски, и на други езици. Речта е великолепна, показва причините за кризата сега. Путин засяга проблемите, които следват от един еднополярен свят, от световната хегемония на сащ и от разширението на нато. Говори в прав текст и предизвиква фурор с тази реч тогава
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя "Христо Христов" е голям лъжец!
106
1
 
3
 
! Отговори
Историк преди 2 години
Искате да кажете че Мексико напада САЩ, като всъщност се опитва да запази контрола върху един щат който е на Мексико и възстава. В крайна сметка освободителната атака на САЩ им печели 7-8 нови щата. По същия прочит можем спокойно да кажем че Украйна нападна Русия, за да възстанови възстаналите региони и в резултат Русия цели да освободи цяла Украйна. САЩ нападнаха и Корея и Виетнам и Афганистан - просто не спечелиха, няма нищо срамно.
105
0
 
0
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Те - "Те" ти е "лицето" ли? Така "дупе" ли демонстрираш или "топки"? Този форум е анонимен по дифолт. Къде е проблема? Всяка втора заигравка можеш да квалифицираш като "лична нападка". Това не прави теб "смел" а колегата "страхлив". Прави и двама ви хора които си губят времето.
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ако са искали Русия, до сега да са ги нападнали украинците. То вече от война с тежки оръжия няма смисъл. Едно вирусче и пораженията са същите.
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 124И кой им е виновен САЩ?Та нали щатите постоянно ги критикуват, че не отделят достатачно пари за въоръжение и Тръмп им каза,,, Америка преди всичко ", няма да отделят средства да бранят държави като Германия, който спестяват от разходи за армията си.
102
4
 
5
 
! Отговори
Те преди 2 години
почитателите на краваристан, в безсилната си злоба и липсата на аргументи при спор започват с лични обиди. Ама не в лицето, щото се иска дyпе, а скрити зад анонимност. Типично. Хем примитивни, хем страхливи!
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 112 ИсторикЛъжеш!Войната я започна Мексико, не признавайки отцепването на Тексас и зараждащия се такова в Калифорния,и в 2та щата испаноезичните са били малцинство.Мексиканците да са благодарни, че янките им взеха само Горна Калифорния, въпреки, че американските войски влязоха в столицата Мексико и можеха да окупират цяло Мексико, със сигурност сега мексиканците щяха да са доволни.
100
7
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
Колкото до това че Германия била окупирана от САЩ, ще кажа че е пълна глупост. И до ден днешен германците от западните провинции са признателните на САЩ, защото са ги вдигнали след ВСВ, а не са ги оставили да мизерстват като в източната част и до сега изтока им е по беден. Говорил съм с немци от Бавария и знам че е така. А руснаците никой не ги обича, само българите с ниско IQ.
99
9
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
По-големи идио.ти от русофилите няма, вече съм убеден в това! Струпваш войска на границата на съседна държава и обвиняваш Америка. Русофила е невменяем! Точка!
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 114 Толкова много е окупирана Германия, че преди 2 години когато САЩ решиха да изтеглят 12 хил. рейнджъри от Германия, немците бяха против, особено премиерът на Бавария. Изтъквайки, че така наляват сигурността на.. Германия!
97
5
 
1
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До Историк........ А Русия как завци Кавказ и земите от Урал да Океана? Сигурно живеещите там с радост са ставали руски поданици и са благодари ли да "освобождението"?
96
3
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До Христо Христов.... Дядо Христо, наричаш ни европеиди и ни иронизираш доколкото схващам. А ти какъв си русоид или евразиец?
95
3
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До Христо Христов...... Защо лъжеш бе дядо Христо? Кой направи блокадата на Берлин, кой издигна берлинската стена и кой направи въздушен мост да са спасява берлинчани от гладна смърт?
94
4
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До Боби....... Япония и Германия реално до сега са Окупирани........ Руската пропаганда те е повредила тотално!
93
5
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Даже при Сталин, СССР предложи на германия да се обедини свободна и независима, но САЩ отказаха.
92
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Отново, Борисов ПРАВИЛНО заяви, че европеидите са про'стаци. При това неграмотни.
91
3
 
4
 
! Отговори
Историк преди 2 години
САЩ напада Мексико и завоюва няколко щата между които Мексико и Калифорния. Лек ден.
90
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
109 Дори да оставиме Мексико и Канада ( съседи на Сащ), дай пример на анексирана от Щатите територия в която и да е точка на света! Ето пак пример с Русия те искат и И. Европа да се разоръжи, Съюзниците да се изтеглят и какво следва? Естествено ново " освобождение" според " грамотните" ( като тебе русофили), такова същото като 1944 г, с една разлика вместо съветско иго сега гласи те имперско иго на " освободените" народи! Това е перверзия откровено казано!
89
2
 
2
 
! Отговори
Хохобохо преди 2 години
г-н Христов, виждам, че добре сте усвоили американските маниери - аз не си спомням да съм ви обидил но все пак ще поема вината си, че си позволявам да изкажа мнение без американско разрешение. Скоро гледах по една от големите тв един репортаж за това как правителството на САЩ първо е изселило едно индианско племе в резерват за да му вземе земята. Резервата обаче се оказа върху нефтено находище и познай какво се случва с племето? Руснаците ги излапали! Живи!