Путин: Национализация на руски активи в чужбина е "нож с две остриета"

Русия може да излезе с ответни мерки?
121
Путин: Национализация на руски активи в чужбина е "нож с две остриета"
Снимка: БГНЕС

Евентуалната национализация на руски активи в чужбина е "нож с две остриета", заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от световните агенции и БТА.

Коментарът на руския държавен глава навежда на мисълта, че Русия може да излезе с ответни мерки, отбелязва Ройтерс.

"Ситуацията в енергийната сфера се влошава заради непазарни, груби мерки, включително административен натиск върху нашата компания "Газпром" в няколко европейски страни", каза Путин.

"Наблюдаваме поредния опит на партньорите ни да прехвърлят върху Русия собствените си грешки в сферата на икономиката, енергетиката и решават възникналите във връзка с това въпроси и проблеми отново за наша сметка", заяви той, цитиран от ТАСС.

Германия обяви снощи, че енергийният й регулатор поема контрола върху "Газпром Германия", след като в петък "Газпром" обяви, че се изтегля от дружеството.  



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: путинактиви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
Е те не са точно Руски активи - те са активите на шайката престъпници около Путин които са откраднати от Руския народ. Ако се вземат, Русия няма да обенднее... само един корумпирани престъпници ше плачат...
101
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
няма нищо подобно...путин с неговите "врагове",русия е глобално село,опитаха с манипулаций,с внедрени агенти...в правителства,в корпорации,в служби...забравили Бог и ценностите заложени ни генетично,няма Човешко което да не иска да бъде Свободен и Добър човек...от Бога ни е заложено,те ни учат да убиваме..да сме алчни..да се предаваме един друг,да се мразим..руска пропаганда,ок превземаш украйна и какво?партизански..убийства и смърт..атентати на твоя територия..във вашите домове,какво печелиш?
100
4
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До cazzo duroчовече,от 10 г. ме плюят в сайта на путин,трият ме,блокират ме,плющят ми десетки минуси за секунди...аз не съм ***...мога да се запозная със всеки от тях...само да ми пишат и съм готов..те имат само манипулацията и лъжата..за съжаление Народа ни е лесен за манипулиране..за купуване,основен проблем е,Украйнците..милионери Световни шампиони по бокс,Кличко..се бият за Украйна,рискуват животите си,нашите за ..копейки ни продават от възраждане,костя създаденият от доган..брани кърдж...
99
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този самозабравил се лилипут ще съсипе и собствения си народ.
98
8
 
14
 
! Отговори
Недорасъл преди 2 години
Ами да,също както задържането на 400 чужди самолета е нож с две остриета !!!Честитооо товарищ Путин !
97
6
 
14
 
! Отговори
cazzo duro преди 2 години
Забелязал съм, че ако напишеш ***. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ? До дежурните по путин: Момчета, от 120 различни айпита ще вляза и пак ще си оставя коментара. И всеки път като проверявам дали сте ме изтрили, ще слагам минуси на путин. Така че, ползата от вашата " работа" ще е обратна.Хайде, със здраве. И вземете се разходете малко. Или си намерете свястна работа.
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да пиша, изражението на лицето му си казва всичко!
95
4
 
18
 
! Отговори
От народа преди 2 години
До Народеее!!!!Ходи в Русия, остави България на мира!
94
21
 
17
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 2 години
Русофобите карайте малко по лекичко!България един ден ще е с Русия искате или не искате!Въпрос на време е!
93
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
103 - проблемът е, че всички са "сатаната" и те са от едната страна, а ние от другата. Ясно е, че Русия и НАТО са се разбрали предварително и сега правят цирк. Ако Запада искаше да спре войната досега щяха да са го направили. Затова трябва да гледаме себе си и да ги оставим да си играят игричките, а не да влизаме в тях и да взимаме страна, която не е наша. Да, жалко е за хората, които страдат, но ако Путин го няма световните конфликти няма да изчезнат.
92
11
 
4
 
! Отговори
До 86 преди 2 години
Добре, тези които цитираш са САЩ и явно за теб те са сатаната, нали така? Кажи ми ТИ тогава, Русия с какво са по различни от тях при положение, че и аз мога да ти изброя също толкова държави нападнати от тях? За Англия също мога! Не е ли по разумно 21в да се осъждат всички такива амбициинезависимо от кой са провокирани?
91
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 84 - именно, но за целите на пропангадата е по-лесно да персонифицираш "злото". Жалка картинка е изобщо идеята, че това е лична война на Путин, а не геополитическа война между великите сили. Всъщност самият факт, че всичкото *** използва един ограничен набор от думи "джужде", "русофил", "***", "могучая" ме кара да си мисля, че формата им се задава централно и затова са толкова повтаряеми.
90
6
 
11
 
! Отговори
Румен от Слатина преди 2 години
До 75. Какви капиталисти са има в Русия . Фантазираш ли?. Олигарха е политически богаташ , който го прави номенклатурата. Той е поставено лице да работи за вожда си. Да наема хора и да им ВЪЗЛАГА дейности. Няма нищо общо със свободен пазар, лоялна конкуренция , собствен капитал. На запад собствениците на фирми са от десетилетия и се развиват. Винаги правят нещо ново
89
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
редно да си върнем Нефтохим и завреният зет да бъде изправен пред съда за тази сделка и ред други
88
15
 
19
 
! Отговори
До do 95 преди 2 години
Така е - за тва руснаците от тук насетне ще си стоят в Азия при комшиите си от Северна Корея.
87
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън има да избива загуби от разрушените му лаборатории !
86
11
 
12
 
! Отговори
do 95 преди 2 години
Абе *** че до сега какво са ти пречели руснаците къде си имал вземане даване с тях че да са ти били трън в очите.най много по света се вре Сащ това е факт,а като умре Путин ще дойде друг.както като умре и Байдън все тая,само ти си мислиш че ще се промени нещо с платената си тролска кратуна
85
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия, че ни е помогнала да се освободим от робство- добре, да не забравяме, че това дело също просто е съвпадало с имперските им амбиции на Балканите. Защо после са работили против обединението на България? Освен това не мисля, че трябва да сме им задължени завинаги, иначе какво освобождение е това? 45 години си го платихме с ,'лихвите' това освобождение. Братя сме били с тия пияници, никога! По турско сме имали право на частен бизнес след 44та-не!
84
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът ще е едно по-добро място когато Путин умре, а руснаците си заврат далече в Азия и спрат да безпокоят света. Долна, непрокопсана сганСлава на Украйна!
83
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФактНедей, че за русофилчетата ще бъде обидно, те си мислят. че е е могучая.......хахахаха :)) Да спориш с русофили е много безсмислено, те не осъзнават реалното от истината, тоест шизофреници...... :)))