Украинската армия отрече да се е изтеглила от Соледар

За града се водят ожесточени боеве
13 яну 2023 18:30, Елка Василева
130
Украинската армия отрече да се е изтеглила от Соледар
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия отрече днес да се е изтеглила от Соледар и твърди, че все още се водят "ожесточени боеве" за този малък град в Източна Украйна, който Русия по-рано обяви, че е превзела, предаде Франс прес.

Още по темата
"Все още се водят ожесточени боеве за Соледар", каза по украинската телевизия говорителят на Източното командване на армията Сергий Черевати. Той посочи, че "въоръжените сили на Украйна държат положението под контрол в много тежки условия", като отбеляза, че те се сражават срещу "най-добрите (бойци) на (руската наемническа групировка) "Вагнер" и други руски специални части".

Украинският военен говорител разкритикува Русия, че "разпространява лъжлив "информационен шум" около завладяването на този град, известен някога със солните си мини, за да "посее недоверие сред украинците към (тяхната) армия". "Малките отстъпления или маневри не трябва да се възприемат като голямо поражение", каза той.

По-рано тази сутрин украинската заместник-министърка на отбраната Ганна Маляр спомена за "(руска) офанзива с висока интензивност" в района и за боеве, които продължиха и през нощта, която беше гореща". "Това е тежка фаза на войната", каза тя.

Според базирания в САЩ мозъчен тръст Институт за изследване на войната превземането на Соледар, малък град с около 10 000 жители преди войната, "е малко вероятно да предвещава предстоящо обкръжаване на Бахмут" - основната цел на руската армия, на 15 километра югозападно от Соледар.
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой от всички тук писали знае ли колко са реалните загуби на окрайнските нацисти??? Само около 25000 убити и ранени+пленени. Така че не вярвайте на нашите продажни медик.
97
5
 
0
 
! Отговори
Смел войн преди 1 година
До Турчин Много хубаво си го написал, но на болшинството от чатарите тук им липсва сиво мозъчно вещество и едва ли ще те разберат, а и да го направят ще се опитат да ти бъдат контра с постни аргументи и тюрлю гювечи от думи.
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До турчин.Не що си се объркал така наречените помаци не говорят турски така,че си наври идеите знаеш къде.
95
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ммда.. голяма част от укри армията ще остане завинаги в соледар.
94
10
 
4
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Предлагам да направим референдум в Кърджали, после ще изпратим наши войници в отпуск,след това ще проведем за един ден референдум и ще присъединим Кърджали към Турция. Ако българите се опитат да воюват с нас,ще ги обявим за агресори и ще ги убием , защото ни нападат. Да ви прилича на нещо познато? Копейкин ,като баш историк да каже.
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 6.01."Вагнер"правят атака на Соледар и се оттеглят заради обявеното спиране на огъня.На 7.01 по настояване на Зеленски в Соледар са прехвърлени 4 бригади като подкрепление.На 8.01 позициите на украинците са ударени много мощно от РЗСО "Смерч" ,след това "Вагнер" започват да разчистват града Загубите на украинците са 20-25000.Затова се отрича,че не са се изтеглили от Соледар.Трябва време,а после Зеленски ще обяви загубите за безследно изчезнали.
92
2
 
9
 
! Отговори
Предлагам преди 1 година
Предлагам всички който подкрепят укрофашистите да бъдат мобилизирани и изпратени на фронта!! Нас подкрепящите Русия вовката ни е ценил за форумни писачи айде марш у укройна новоизлюпени нацисти!!РУСНАКЪТ УМИРА ЗА НАРОДА И РОДИНАТА СИ УКРОФАШИСТА БЕЗПРАТНО ЗА ОРИГАРСИТЕ ПОЛСКИ НАЦИСТИ!!
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малии какви драми за едно село.Загиналите украинци и руснаци са повече от населението му! Простакешка работа!
90
3
 
3
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 година
До Татул * Ако руснаците оставят Киев и Львов след 20-30 години ще се повтори това в момента, а тогава Вовката ще е в мавзолея. Кой ще ги води?
89
1
 
18
 
! Отговори
Моцарт преди 1 година
Верно е. Не са се изтеглили. При Степан Бандера са.
88
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масовите престъпления които украинският народ са направили срещу руснаци включително геноцид е наказуемо без съмнение всичко което става в украйна е напълно заслужено украинците не са хора
87
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора не забравяйте историята както я забравиха украинците
86
8
 
2
 
! Отговори
Русия оф преди 1 година
форевър
85
4
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Мобилизация на 50000 форумни атлантика у нас и пращането им да защитават нато ще е най-доброто за България!
84
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее Русия
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците вече нямат и външни нужжници.
82
7
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Те не са били там. Там бяха полски и западни отделения на нато. Чудесно, че ги ликвидираха! Браво на Вагнер, че не даде коридор. Сега дано същата съдба споходи и натовците в Бакхмут!
81
5
 
3
 
! Отговори
Русия преди 1 година
има нужда от президент, като Джон Инглиш! Но те имат няколко!
80
4
 
4
 
! Отговори
Руснаците преди 1 година
няма да ни дадат Путин! Трябва да се бием за него!
79
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските атомни ракети по нато и няма да остане никой