Мобилни роми щъкат из София, оплакаха се от МВР

Самонастанявали се в изоставени сгради или правели катуни
29 мар 2012 19:30,
132
Мобилни роми щъкат из София, оплакаха се от МВР
Мобилни роми завладяват София. Снимка: архив Булфото

Столичната полиция отчете увеличаване на лицата от ромски произход, които пристигат в София от Северозападна България.

В аналите на МВР е записано, че ромите се самонастаняват в изоставени сгради или изграждат незаконни биваци, а и често променят местопребиваванията си.

"Те проявават мобилност, която им позволява извършването на престъпления на територията на целия град", коментира комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Той, заедно с началника на Столичната пожарна Огнян Методиев, областния управител Данаил Кирилов и градския прокурор Николай Кокинов, участваха в заседанието на Общинския съвет, посветено на обществения ред и сигурността в София.

Днес местните комисии по обществен ред и сигурност в столичните райони са поставили пред полицията въпроси за криминогенната обстановка в зоните с компактно ромско население.

Това са главно кварталите "Орландовци", "Христо Ботев", "Факултета" и "Филиповци", където освен трайно живеещите, има и голям приток на хора от страната, които живеят в тези зони без адресна регистрация.

В отговора си шефът на СДВР обяви, че криминогенната обстановка в столицата за изминалата 2011 г. е по-добра, в сравнение с тази през 2010-та. Все пак Валери Йорданов уточни, че се отчита увеличаване на престъпността под
18-годишна възраст.

Увеличават се и домовите кражби, кражбите от търговски обекти, на оръжие и боеприпаси, палежи, разпространение на наркотици.

"Няма скрита престъпност", убеден е шефът на СДВР. Думите му бяха предизвикани от упреци на съветници, че броят на регистрираните престъпления намалява заради отказа на полицията да регистрира оплаквания.

Валери Йорданов заяви, че е съгласен с думите на общинарите, че не достигат полицейските служители в София. Недостигът от униформени по думите му е 800 души.

В отчета на полицията е посочено още, че "Студентски град" е едно от местата, където има трудности да се осигури обществения ред.

Затова от МВР настояват СОС да одобри промяна в организацията на движението по ул. "Атанас Манчев", където е съсредоточен най-голям брой увеселителни заведения.

Полицията иска още да се ограничи работното време на дискотеките, както и да се възстанови уличното осветеление в целия жилищен комплекс.

"Ако искаме студентите в "Студентски град" да имат условия за учене, трябва да сме по-ангажирани. Не трябва да следваме кампанийността, а да работим последователно", посочи още Валери Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 12 години
Ти пък кога си бил точно в Ню-Йорк? Там има повече народ от всички български градове взети заедно!! Само Бруклин и Куийнс са 5 миниона ..
112
0
 
5
 
! Отговори
край преди 12 години
Братя българи нещата са много зле. Загубили сме инстинкт за съхранение на нацията. *** ще ни превземат. Без да късаме територия от родината няма да се реши проблема. Даваме им видинска област за държава слагаме българска стена там. Не поискаме ли разделение скоро те нас ще ни заградят в пернишко. Помнете ми думата там ще е последната българска твърдина. Само там българщината е първично силна и витална. винкело лекувациганията.
111
0
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до Jet Li -Човек без род и РОДИНА е като дърво без корени , дървото съхне и изгнива и помен няма от него. КОГАТО ВИДИШ ЗОР в чужбина, НЕ ! НЕ ! НЕ и НЕ !!! Не се завръщай в БЪЛГАРИЯ !Ние БЪЛГАРИТЕ ще запазим и РОДА СИ и ДЪРЖАВАТА СИ от *** , кучета и всякаква "***" но , като теб , не ни трябват ! БЯГАЙ ПРИ ИНДИАНЦИТЕ !
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До ЕКОЗАЩИТНИЦИТЕЗащо не защитите четириногия водач на това Джипси Ферари, показан на снимката по- горе? Не виждате ли, че му се броят ребрата. Собствениците му явно себе си не могат да изхранват(така твърдят), но са във владение и не полагат грижи за това бедно конче. Трябва да има закон да се отнемат така измъчвани животни и да се предоставят на хора, които наистина ще се грижат за тях. Конете не разкъсват хора, а и правозащитните организации да не привилегироват кучетата пред други животни.
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
техт на коментара
108
0
 
4
 
! Отговори
До Jet Li преди 12 години
Айде бягай по-бързо. И ти не си по-добър от ***. Колкото по-малко *** тука, толкова повече ресурси за трите ми деца!
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да направим такова зло на света като ги изгоним. Направо ще ги ***.
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да се оплакват по- добре да направят нещо по въпоса с мобилните ***
105
0
 
8
 
! Отговори
777 преди 12 години
ЯСНО ЗАЩО И ОТ ИНДИЯ СА ГИ ИЗГОНИЛИ!СГРЕШИЛИ СА, НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА ГИ ГОНЯТ, А ДА ГИ ИЗБИЯТ ДО КРАК!
104
0
 
9
 
! Отговори
саркози преди 12 години
натоварвайте вагоните и към родна Индия!по-бързо казах!!!
103
0
 
8
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Да ги ловят, да ги кастрират и да ги пускат...така след 60-70 години България ще стане 5 милиона.
102
0
 
13
 
! Отговори
vindaloo преди 12 години
ДО ПОЛИЦИЯТА И ПРОКУРАТУРАТАВсеки криминално проявен да не се вкарва да "лежи" в затвора, а да бъде наказван с обществено-полезен труд - да сеят, орат, жънат без право да заработват - само яденето. Продукцията да се дава на нуждаещи се хора - гладни и бездомни, това е справедливо.
101
7
 
7
 
! Отговори
JET LI преди 12 години
ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ МЛАДИ, БЕЛИ И ЗДРАВИ ХОРА ДА ЕМИГРИРАТ ОТ ЦИГАНИСТАН БИВШ АБСУРДИСТАН(МУТРАЛАНДИЯ)КАТО НА ПО-КЪСЕН ЕТАП МОЖЕ ДА ВЗЕМАТ ПРИ СЕБЕ СИ И РОДИТЕЛИТЕ СИ.НА 23 ГОДИНИ СЪМ И МИ Е ПИСНАЛО ОТ ***, ОТ ПЪРВЕНЮТА, ОТ НАДМЕННИ ПОЛИТИЦИ И ОТ КАШИРАЩИ СЕ ПОЛИЦАЙ.ОБЕЩАЛ СЪМ СИ, ЧЕ ЩЕ СЕ МАХНА И НЯМА ДА КАЗВАМ ,ЧЕ СЪМ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ КАЗВАМ ЧЕ СЪМ ОТ Я МАКЕДОНИЯ ,Я СЪРБИЯ ,ДОРИ И ОТ КОСОВО ,НО НИКОГА НЯМА ДА КАЖА ЧЕ СЪМ ОТ ЦИГАНИСТАН.
100
0
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
107 е прав - РАБОТА+УЧИЛИЩЕ и бой за който не следва правилата. *** от друго не разбират.
99
2
 
4
 
! Отговори
SteK'' преди 12 години
В *** на МВР е записано !!! Оправете си глупавите правописни грешки... Ще колабирам от смях !:D
98
2
 
5
 
! Отговори
etien преди 12 години
*** pri *** otivat,kakto kazvashe edin star sofiiski evrein na koito familiqta mu zhivee v sofiq oshte ot vremeto kogato tam e imalo okolo 100-tina bulgari,vsichkoto ostanalo naselenie e bilo TURCI,EVREI,*** I SHOPI i dobavqshe pshte----kato vidish *** ili shop po trotoara premini na otsreshtniq
97
0
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
НЕКА СЕ БЛРС СЪОРАЗЯВА МИГРАЦИЯТА НА МАНГОВЦИТЕ С ЛОВНИЯ СЕЗОН ЗА ОТСТРЕЛ НА ВРЕДЕН ДИВЕЧ..И ДА СЕ ДАВА НАГРАДА КАТО ЗАНЕСЕШ УШИТЕ НА *** НАПРИМЕР В ДРУЖЕСТВОТО..ЗАЩО ЩЕ ИЗБИВАТ ВЪЛЦИТЕ И ЛИСИЦИТЕ..ЗАРАДИ НИАКОЛКО ИЗЯДЕНИ КОКОШКИ И ОВЦЕ..А *** ЗА МИЛИОНИ ЗАГУБИ ОТ КРАЖБИ..ДЕСЕТКИ УБИИСТВА И ТН. НЯМА ДА СЕ ТРЕБЯТ..ЗАЩО ПИТАММММ
96
0
 
19
 
! Отговори
бай иван преди 12 години
Касрацията е спасението и толкоз
95
2
 
12
 
! Отговори
роко преди 12 години
Тиквата ги интегрира по този начин!Събира ги в София за да могат да гласуват за Данчето на следващите избори!
94
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да сте видя ли ром да работи с мотика!хиляди декари земя пустеят, но ромите не желаят да работят!вкарваме плодове и зеленчуци от турция македония гърция...и все по-евтини от родното производство!какво правят политиците по интеграцията на ромите?интеграция не означава пари на готово, да им се строят нови жилища и в същото време бездействие пред кражбите!ТРУД+ УЧИЛИЩЕ това е интеграция!