Кола удари 12-годишно, пресичало на зелено в "Люлин"

Спешна помощ объркали адреса и дошли след 30-на минути
2 мар 2017 08:52,
28
Кола удари 12-годишно, пресичало на зелено в "Люлин"
Снимка: архив Bulphoto

12-годишно момче беше блъснато на кръстовище в столичния квартал "Люлин" снощи. Момчето е без опасност за живота, прието е в "Пирогов" с контузии по главата и охлузвания по тялото.

Линейката на Спешна помощ дошла след повече от 30 минути. Шофьорът, блъснал детето, каза, че не го видял и не отговори на въпроса дали е употребил алкохол.

Момчето се прибирало от училище. Изчакало пешеходният светофар да светне зелено и стъпило на пътното платно. В този момент завиващият автомобил го помита.

След инцидента случаен минувач оказал първа помощ на детето, а след това от телефона на момчето звъннал на баща му. За 10 минути той пристигнал при сина си и започнали да чакат линейката под дъжда.

На обвиненията за забавяне от "Спешна помощ" съобщиха, че адресът не е бил предаден точно и затова е имало забавяне на екипа. Сигналът е подаден в 19:56 ч., 5 минути след това линейката е тръгнала, а 16 минути след първото обаждане екипът е бил на място на пътния инцидент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: детеЛюлинударено дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди месец за малко да изпуснем брат ми на 39 г. при тежко усложнение след грип. В София, най-богатата община, спешна помощ няма. Не разчитайте на тях. За сравнение при обаждане на спешна помощ в Созопол идват за по-малко от 10 минути.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НаталиЛинейката може и по трамвайните релси да мине, още повече, че е празна, т.е. не вози пациент.Просто си намират оправдание.Дейността на т.нар. Спешна помощ (по-скоро смешна) трябва така да се организира,че най-късно на 10-тата минута от приемането на обаждането линейката да е на мястото. За днешна София е изключително грешно да тръгват от 1 място.Напр. за Люлин, Западен парк, Красна поляна е нормално да тръгват от 3-та градска, не то Сточна гара; за Дружба и Младост - от Окръжна и т.н.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз никога не минавам през тунела, въпреки че ми е по-напряко. В 20ч по Сливница вече са се източили СО и РК и е нормално движението, оттам минах и снощи. Линейките имат м.ал.о.умни шофьори, иначе щяха да го правят и те.
23
0
 
2
 
! Отговори
до младият шофер. преди 7 години
Никой няма право да нарушава ЗДП.Колите със специален режим на движение могат да преминават на червен светофар при положение,че не застрашават сигурността на останалите водачи.Ако е било мазало на тунела,само с Батмобил можеш да прелетиш.
22
2
 
6
 
! Отговори
Млад шофьор преди 7 години
До НаталиЛинейката е превозно средство със специален режим на движение и може да се движи в насрещното или по травмайните линий ако трябва. Там на светофара преди тунела има откъде да се влезне на линийте и има видимост към задръстването. Работата на шофьорите на линейки е да знаят това. Иначе аз също недоумявам защо не е потърсена отговорност на шофьора, а се пише само за бърза помощ ? Пешеходците нямат брони, които да ги предпазват, още по-малко децата !
21
0
 
9
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Хайде стига сте писали глупости.Няма ред в държавата,закони и работещи институции.Народа да излиза на улицата и да измита всички управници.Следващите даимат страх и съвест да управляват човешки.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам на коя минута точно трябва да идват линейките, след като всички се нервират и се оплакват постоянно и само това се говори.Има ли стандарт за голям град, за малък град, за село, за махала, за извън населено място(поле, гора, планина и т.н.)За да идват линейките на време трябва друга организация - не е за нашия мантелитет.
19
0
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Там, ония с униформите, на които им се плаща...все пак не е много трудно да "надуеш" дрегера.
18
1
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
интересно как на 160 като сте звънели, пристига бърза помощ?
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудех се снощи защо имаше полиция на кръстовището - това беше с/у Домко ! Два булеварда се пресичат там!!! КАК МОЖЕ ДА ГО ОБЪРКАШ , тея *** ли са бе ?!?!
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До факт пишеш глупости
15
9
 
2
 
! Отговори
Иван Добрински преди 7 години
Много пришълци
14
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Въпросът е защо има шофьори, които карат като изоглавени, сигурни, че каквото и нарушение да направят, КАТ няма да ги санкционира, защото КАТ не работи? Това е един от многото такива случаи, следствие на неработещия КАТ. Колкото до линейките и аз съм си патил, закъсняват, искат пари, за да качат човека в линейката, лекарите са некадърни да определят, че примерно човека е с инфаркт и т.н.
13
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато едно време звъняхме на тел. 160, линейката идваше до няколко минути, сега обаче, когато ни "обслужва" единния Европейски номер- 112 се идва, когато се стигне.
12
1
 
16
 
! Отговори
до кога преди 7 години
Бърза помощ трябва да се преименува на Превоз на покойници!!27 години и нищо не се променя това е безобразие.
11
1
 
29
 
! Отговори
Журналя, преди 7 години
статията ви е половината за закъсняла линейка.Всъщност следваше да пишете за кретена, блъснал детето на зелен сфетофар и на пешеходна пътека. Той защо не е оказал помощ? Полицията как не го е проверила за алкохол или ако го е проверила - това пишете. Не дали отричал, че бил пил. Що за статиите пляскате?
10
5
 
3
 
! Отговори
Иван Добрински преди 7 години
Нашата служба прави чудеса, въпреки всичко
9
0
 
8
 
! Отговори
? преди 7 години
До Анонимен 3,Че то и полиция ли имало в България?
8
0
 
28
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
Браво на човека, оказал първа помощ! Въпросът е защо виновникът не го е направил?
7
4
 
16
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
Всеки ден и то съвсем тенденциозно при различни случаи,не се търсят и коментират причините довели до безпомощност на пострадалите а се вменява вина за "закъснение" на лекарските екипи или за невъзможност от тяхна страна да спасят пострадалите...Преди няколко дена лекари бяха "виновни" за кървящите язви на починало момиче и смъртта на ромско дете родителите на което са чакали до последно да стане вече късно и тогава викат лекар,но линейката дошла след 30 мин и това бил проблема.И кой е виновен?