"Красна поляна" на нож срещу Виетнамските общежития

Жителите искат блоковете да бъдат бутнати, защото са опасни
3 окт 2017 09:34,
3

Пореден протест на жителите на "Красна поляна", които отново настоява за за премахването на Виетнамските общежития.

"Имахме обещания до края на годината да бъдат съборени 3 блока, нито един не е", посочи организаторът на протеста Цветан Фиков и отбеляза, че все още не е премахната сградата, за която от общината са поели ангажимент до края на септември.

Още по темата

"Жителите на "Красна поляна" ще протестират, докато Столичният общински съвет не облече обещаното в реалност и не го превърне в решение с дата 2019 г. за премахване на целия комплекс, наречен Виетнамски общежития", категоричен бе Фиков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му по никакъв начин не се работи по решаване на проблема. Единственото нещо, което според него правят от общината, е да се извеждат тези, които не си плащат редовно наема, но те обжалват и всичко се връща постарому.

"Печките вече работят. Опасни ли са тези сгради за живота на живущите в тях и на тези около тях", попита Цветан Фиков.

Очаква се жителите на квартала да излизат на протест всеки вторник, а след 30 дни обмислят да блокират главния булевард напълно за 2 часа. Няма да минава нито столичен транспорт, нито линейка, ще си търсят алтернативен път, заканват се хората.

"Протестираме, за да се бутне този блок най-накрая и да се бутнат още два блока, както беше обещано. Ще се разграби, ако бъде оставен безстопанствен", коментира друг протестиращ гражданин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А по-евтино е да се запалят, иначе гориво за багерите трябва...
2
0
 
20
 
! Отговори
Янчулев им подари преди 6 години
тези жилища, за да се регистрират като живеещи в София и да гласуват за една точно определена партия. Така Янчулев1. Ощети онези, които наистина нямат жилища.2. Даде възможност да бъде съсипана част от софийския общински жилищен фонд.3. Създаде възможност за увеличаване на криминалния контингент в столицата.4. Ощети социалния бюджет, като направи новодошлите роми хрантутници на социални помощи. В провинцията, където имат къщи, им даваха по 10 дка, за да се издържат чрез земеделие!
1
0
 
23
 
! Отговори
Аз пък питам преди 6 години
1. Не е ли редно да бъдат заставени да заплатят щетите онези, които са били настанени в тези жилища и после са ги съсипали? Ако нямат пари, ще отработват!2. Защо никой не търси отговорност на бившия кмет Янчулев и на партията, която той облагодетелства с престъпното си решение? Хиляди софиянци, които нямат никакъв жилищен имот и до днес чакат за общинско жилище, а Янчулев своеволно настани в такива жилища придошли от провинцията роми, които не само че не работеха в София, ами си имаха къщи!