Спас от Кочериново: Съжалявам, не беше заради парите!

Съдът гледа мярката му за неотклонение
Обновена: 16 окт 2017 16:24 | 16 окт 2017 16:24,
27

Снимка: Булфото

"Съжалявам, не го направих заради парите" – това каза пред журналисти Спас Василев от Кочериново, преди съдът да гледа мярката му за неотклонение.
Още по темата
Прокуратурата поиска постоянен арест за Василев - мъжът, действал с фалшив профил в социалните мрежи и измамил десетки. Той беше задържан в петък по обед в София от ГДБОП. Обвинението срещу него е за измама по стар случай.

Срещу него има започнати разследвания в София, Благоевград, Дупница и Варна, като те ще се обединят в едно дело. Над 40 жалби за измами са получени в МВР срещу представялия се за Александър Николов.

"Адвокатът ми ще говори", отговори той на всички въпроси от медиите, предаде bTV.

Александър Николов е бил изключително активен в социалните мрежи – изгрява там по врeме на големите протести през 2013 г. Внимателно изгражда образа си – превръща се в коментатор в медии, без да се показва, създава уеб проекти. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години - че е служител в компании като "Еърбъс".

Започва да предлага и да осигурява евтини самолетни билети, трупайки солидна база с лични данни. Някои плащат, но не получават нищо.

Сред измамените са мениджъри, адвокати, журналисти.

Схемата на измамника с фалшива самоличност, който завлече десетки потребители във Facebook, е действала от поне 8 години.

Очаква се съдът да се произнесе всеки момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой е по лош. Този селски тарикат / макар, че се искат качества да създадеш такава илюзия / или онези умни и богати хора искащи да минат тънко . За мен второто е по-грозно ! После държавата била лоша...Те хората правят държавата , не мистична енергия.
19
1
 
37
 
! Отговори
100 Карата преди 6 години
Най голямото престъпление в случаят на Спас е че е измамил най-големите измамници в България,тези с ,,Тогите'' и крадените кинти.Тези които си мислят че са най-големите играчи,и никой не може да ги прецака,до сега.И извднъж се появява незнаен ,,Селски Бек'' и ги прекарва с ръчната количка всичките отворени мошеници,тези където имат власт.И накрая защо никой не признава талантът на Спас,да това е талант,на който сигурен съм му завиждат всички от Българското Правосъдие.Ще го съдят от завист .
18
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крада и лъжа щото съм Комунист такъв ни е гена Небеше заради парите
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ябе той си е Спас Василев от Кочериново,там имаше една печатна фабрика,а Александър Николов от къде е щом ги пишат само с две имена,а трябва с три като за избори,че даже с три пак си има съименици,но кои от тях са с нови имена като променили по някое от имената си на бланка,че така поискали.
16
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете момчето бе, изпържил няколко лакомника, между които честни но бедни прокурори и некакви интелектуалци които искали да минат "тънко". Сами се натискали, кой им е виновен. 30 бонки прибрал, а Суджук ефенди, Цацата, Цецо Мозъка, ***, Искров които гепиха 4.5 милиарда от КТБ, тези някой търси ли ги, ще им се държи ли сметка? Естествено не. Е, колко начина на разследване има у нас? За дребните риби, арести и съд. За Шайката, пълни джобове, сметки, охолство и лукс.
15
3
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
ех спасе спасе, а можеше да станеш един питър уигин!
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ганьовец Прайм, излъгал хората и е най-велик. Що не му дигнете един паметник на тоя селски тарикат :))
13
1
 
31
 
! Отговори
Ее!Туй не прощаваме! преди 6 години
До дайте му орден - Спас майсторски е направил виртуален глупомер на журналисти, политици, адвокати и прочее " ентелигентни" и образовани шарани. Пуснете списък на глупендерите и им дайте по един златен скункс, а на Спас напълно заслужен орден.
12
1
 
25
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Прах в очите на хората заловиха "най големия измамник"а крадците който ограбиха България?
11
2
 
26
 
! Отговори
дайте му орден преди 6 години
Спас майсторски е направил виртуален глупомер на журналисти, политици, адвокати и прочее " ентелигентни" и образовани шарани. Пуснете списък на глупендерите и им дайте по един златен скункс, а на Спас напълно заслужен орден. Ще се изненадате колко известни жу.рналя са се хванали. Интересни са и имената на политиците, такива глуп.човци са за смях
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак е от Дай БГ !
9
1
 
20
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 7Нека ти обясня защо. Защото някой от измамените има връзки и много добре знае, че ако е се вдигне олелия до бога няма да види и стотинка от парите си. Има журалисти сред измамените и т.н. Ако беше обрал баба щеше да е новина за един ден.
8
5
 
20
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Интересно дали е карал мацките да се събличат на камера или да пращат голи снимки, защото пича на фалшивите снимки е симпатичен и успял. Като знам женския мозък няма да се учудя...
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наистина продължавам да не разбирам защо този човек е новина номер 1 в държвата последната седмица...Ок, разбрахме за случилото се, но чак такова медийно внимание...
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доста кухи *** има в нета явно, какво е виновен човека като има балъчЕта?
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярвам му , скоро гледах репортаж за едни студенти , които за дипломна работа направили един сайт където прочути лекари(измислени) обясняват невероятните лечебни качества на една нова терапия, наречена "lainolechenie" идеята била да проверят дали хората са такива шарани. И се учудили колко хора искали да им платят за да разкрият детайли на терапията.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярвам му, че не е заради парите, колко човека могат да се похвалят, че са излъгали душманите на народа - политици, магистрати и т.н. Показва, че има умствен потенциал за разлика от тях. Всеки, който подаде иск трябва да напусне работата си. По-голямо доказателство(да те излъжи Спас) от това, че не стават, няма.
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако не беше измамил няколко прокурори и известни журналисти дали изобщо щяха да се занимават с него? Колко е изкарал от измамите? Говори се за 20-30 хил. , което е много, много дребен мошеник
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма вид на измамник, по-скоро има вид на фен на "Левски" или "ЦСКА".
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спас Кочеринов играе за спорта. Тото 3 - играта "40 от 40" балами и фейкбук умници.