Лаборатория откри туберкулоза при здрава жена

Жената е категорична, че ще съди лабораторията
28 май 2021 12:52, Ния Христова
23
Лаборатория откри туберкулоза при здрава жена
Снимка: Pixabay
Ева Богомилова от София ще съди столична лаборатория заради сгрешен резултат, според който тя била болна от туберкулоза. Ден по-късно обаче се оказало, че това не е вярно и жената е напълно здрава, предаде Нова тв.
 
През април Ева планирала да пътува до Русия. Заради по-дългия й престой в страната, трябвало да представи отрицателен тест за туберкулоза. Направила си кръвно изследване в една от частните лаборатории в София.
 
"Оказва се, че аз съм болна от туберколоза, с  положителен резултат", разказва Ева.
 
Жената повярвала, че резултатът е верен, макар че не е имала никакви симптоми на заболяването. 
 
"Няма как, виждайки нещо черно на бяло да допуснеш и да подложиш на съмнение, всъщност болен ли си или не. При един от разговорите със специалист, получих  указания, че трябва да си направя снимка на бял дроб и да постъпя в отделение".
 
За да потвърди резултата, направила втори тест. Този път в Националния център по заразни и паразитни болести,  а резултатът бил отрицателен.
 
Недялко Калъчев, управител на частната лаборатория, признава, че в медицинските лаборатории също се допускат грешки в изследавнията и не може да обясни защо резултатите от двете изследвания се различават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха си направил изследвания,ха са те посочили за болестотворен,това е медицинския фа.ш.и.з.ъ.м.Вервайте им,ще ви скъсят живота,и ще ви вземат парите за това,а пък това си е не мазохизъм,а дебилизъм
14
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 2 години
За да се докаже или отхвърли туберкулоза е достатъчно да се направи Рьо снимка.Там се вижда много ясно. Не необходимо да се прави PSR или TB-SPOT.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но пък този, с чиито резултати са сменили тези на жената, сега ще стои без лечение и ще разнася заразата.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешни резултати в лаб.изследвания съвсем не са изключения. Мои изследвания в ДКЦ VII в София бяха тотално сгрешени. Лабораторната лекарка д-р Светла Тарлекова вместо да ми се извини, се държа като зла ку,чка, такова зло и лъжливо същество не сте срещали!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз съм жена ,пък ми бяха направили маркер за простата -добре ,че резултата беше добър- ха ха ха .остана обаче съмнение дали моите изследвания за хормони ,които платих прескъпо са реални ?при това положение трябваше Безплатно да ми повторят изследванията -ама в бг ...........
10
1
 
9
 
! Отговори
56025 преди 2 години
Не се изненадвам, защото имах недоразумения с изследвания в Цибалаб. Така е с Рамус. те изкараха кръвните ми резултати като на космонавт в момент, когато имах кръв в урината, при упорита температура и пиех лекарства. Вече се изследвам в поликлиниката, където е личнит ми лекар.
9
3
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 2 години
Страната на Африканците и s класите!!!Където е по важно ква кола караш а че не си ходил на зъболекар от 20 години нема значение!! Африка майка Африка !! Напред другаре!!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11Като напишете името на управителя ще ви излезе лабораторията!
7
0
 
14
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Лаборатория "здраве" в Русе ми обърка кръвната група, вие за една туберколоза сте се хванали.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сходен случай и при мен.Поради контакт с болен от коронката ми направиха антигенен тест и ренген на бял дроб.Теста-отицателен,обаче на ренгена пневмония.Нямах абсолютно никакви симптоми,дори и лека температура или кашлица. Почти на 100% съм убеден че поради огромният наплив за ренген(в не много голяма поликлиника по 70-80 човека дневно)резултата ми беше сбъркан с този на мъжа преди мен.Той кашляше ужасно и беше видимо зле,а му казаха че е напълно здрав.Та така за нашето здравеопазване...
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОя е лабораторията?!?!Докога ще криете некадърниците и престъпниците????Така ставатае СЪУЧАСТНИЦИ!!!
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Ваксините са ефективни 95%, ама ако ти си в останалите 5?' -------- много просто. не се ваксинираш. тук имаш избор. но по-важното е ТИ да можеш да решаваш съдбата на другите, не те твоита.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е тия ковид намират у здрави хора туберколоза нема да намерят...
2
0
 
8
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Никой не е перфектен и както е казал Сталин - смъртта на милиони е статистика, а на един човек трагедия.Ваксините са ефективни 95%, ама ако ти си в останалите 5?Тестовете са ефективни 99.999. Но ако ти си единия от 1000 при който грешат?
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То същата лаборатория може да открие и ковид в здрав човек.