Направиха и невъзможното, за да унищожат българския спорт!

Нешка Робева: Не можем да искаме повече при това състояние на държавата
Обновена: 13 авг 2012 15:12 | 13 авг 2012 15:12,
285
Направиха и невъзможното, за да унищожат българския спорт!
Нешка Робева Снимка: Булфото

Само човек, който вярва на много приказки, само той може да очаква нещо по-различно. От това състояние, в което се намира държавата, не можем да искаме повече от нашите спортисти. Много отдавна българският спорт се движи по инерция. Това, което показаха нашите спортисти, наистина беше подвиг. Това коментира пред БНР Нешка Робева по повод представянето на България на Олимпиадата в Лондон.

„През всичките тези 22 години беше направено и невъзможното, за да бъде унищожен българският спорт. Разбиването на българския спорт беше започнато от Цеко Барчовски. Аз не знам дали това е било държавна политика – не вярвам. По-скоро го отдавам на неговото лично неудовлетворение от собствената му кариера. Това беше система, която е резултатна и която в много други държави усвоиха, която даваше на българите едно изключително самочувствие, че щом като можем в спорта, можем навсякъде“, посочи тя.

Според нея към днешна дата не всичко е въпрос на пари. "Пари за националните отбори винаги ще се намерят. Тук става въпрос за унищожаването на клубовете, на дружествата", подчерта Робева.

„Ние унищожихме масовия спорт, унищожихме спорта в училищата, ние нямаме държавна политика за това какво е спортът. Докато спортът не стане една осъзната необходимост за цялата нация, особено във времена, когато децата ни растат пред компютрите и когато се отнемат детските площадки, за да се направят молове или паркинги, докато държавата не разбере, че олимпийските шампиони се превръщат в идоли за нашите деца, те ще извлекат нагоре масовия спорт, а от друга страна, масовият спорт е основа за изграждане на шампиони“, продължи тя.

„За какво да говорим, когато през всичките тези години единственият сигурен източник за финансиране на спорта е Спортният тотализатор, който се източва. Няма партия на власт, която да не точи парите на Българския спортен тотализатор“, категорична е Робева. 

Тя подчерта, че българските треньори са ниско и несигурно заплатени. Според нея футболните отбори са най-голямото зло за българския спорт. По думите й те са лошият пример за българските спортисти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: спортНешка Робева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
2
 
6
 
! Отговори
- преди 11 години
Когато хладилника ми е полупразен, не ме интересува ни спорт, ни нищо.
242
1
 
7
 
! Отговори
Кристиян преди 11 години
Нешка може и да влага малко политически апломб,произхождащ от симпатиите и към ***,но анализът и е верен.Упадъкът на нацията ни върви стремглаво по надолнището .За спорта липсва държавна политика,липсва кауза.Отклоняват се парици,пропиват се от ***,шефове и техни приятели в кръжоците,наречени с гръмкото наименование федерации.Полуграмотни или почти неграмотни индивиди се тапосват пред камерите,мънкат и оправдават бездушието .Сега следвал важен анализ и Рио е наше ,пак с тях начело.
241
1
 
7
 
! Отговори
до 280 преди 11 години
Така е приятелю, но имай предвид, че фармацевтичните компании, аптеките, лекарите, болниците не печелят от това да има масов спорт. Както и Лукоил не печели от това да няма задръствания и да не караме с включени светлини. Както и Данчо Лазаров, Боби Михайлов и останалите "мениджъри" не печелят от това да бъдат заменени от други хора :) Всичко е тотално, тотално извратено и опорочено! Даже се чудя понякога как функционира изобщо тази държава
240
3
 
17
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Парите не са причина ! Как е възможно в Куба да им плащат много малко ,но пак да имат олимпийски шампиони ?! Как е възмошно в Бг. работниците да получават малко пари ,но пак да работят качествено и съвестно ?! Тук стои въпросът : кой колко възможности има ,а не че муплащали малко !На един некадърен спортист ако ще и 100 млн. да му предложат ,пак няма да стане шампион !!
239
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма невъзможни неща, Нешке за човешката глупост, още Айнщайн е казал че тя е единственото сигурно безгранично нещо във Вселената. Макар че тук глупостта е само средство за реализиране на грижливо планирана гениална зловеща стратегия срещу България (и не само) изготвена не от *** а от сатани
238
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Масов спорт не са клубове а пълни спортни площадки. В моето училище имаше 2 футболни, 1 волейбоно и едно което можеше да се използва като 2 или 3 баскетболни или още едно футболно според случая. При хубаво време бяха на 80% заети до късно вечерта лятото (имаха осветление). Сега никой здравомислещ родител не би оставил без надзор детето си а( то май е бече и подсъдно). Вероятно защото имаме СВОБОДА
237
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гришо !!!
236
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гишо !!
235
1
 
18
 
! Отговори
до тоя под мен преди 11 години
***...бил си ти спортист та ти разбира манерката,за времената за които се говори почти всеки трнираше някъкъв спорт...дори за малко....
234
16
 
5
 
! Отговори
глупости преди 11 години
Масов спорт никога не е имало. Имаше спортни училища (казарми) и по 1 спортен клуб в град. В по-големите 2-4,5. Нпр. Варна - Черно море и Спартак.
233
3
 
4
 
! Отговори
DNES E VECHE VCHERA преди 11 години
DO REDAKCIQTA NA TOZI SH-B-N SAIT. IZGUBIHTE IEDIN POTREBITEL. TUK NQMA DA VLQZA NIKOGA POVECHE
232
4
 
22
 
! Отговори
камен преди 11 години
Това за футболистите е вярно..
231
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дедо комуниста:Брао Нешке, истинска другарка...плюй наред, докато си върнем властта.
230
4
 
12
 
! Отговори
Дядо ви от село преди 11 години
256 изобщо не знае къде се намира и за какво е дошъл на този свят. "На този свят за мач и вкусничка чорба не съм дошъл" писа един работник-поет, който изграждаше Димитровград, а преди това изграждаше Прохода на Републиката без заплащане, за да може толумът 256 сега да гледа само мачове и да сърба шкембе-чорба.
229
13
 
6
 
! Отговори
NESHKA-SMESHKA преди 11 години
- BOBULECHKA, NANIZANA NA CHERVENA KLECHKA!
228
8
 
5
 
! Отговори
Do groz преди 11 години
Kaji mi 10 olimpiiski shampiona. Tova sporta, e za tulpata, tq i severna korea beshe purvata sedmica na olimpiada predi mnogo Kapitalisticheski i nai-veshe svobodni durjavi, no tova kakavo promenq. Razbira se, za vashata osoba tova e kriteri na kriteriite. Sled kato si pro-sporten, otivai da sportuvash.
227
3
 
6
 
! Отговори
Do - но комент преди 11 години
Komunizma ne e kriv na nekadurnika, a na kadurniq chovek, tova uspq da ostavi sled sebe si, edno nekadurno obshtestvo, koeto ne se vuzpriema kato takova bez da e pod totalitrana diktadura. Zashto ostavi nekadurno obshtesto? Za da otgovorite na tozi vuptos, pyrvo si svalete chervenite ochila i sled tova si izburshete cherveniq vazelin........
226
1
 
13
 
! Отговори
но комент преди 11 години
"калинките" изядоха и спорта!
225
1
 
3
 
! Отговори
Do - кф уф;екй преди 11 години
Prazno e momko ili devoiko - sushto kato teb!
224
1
 
28
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Всичко в България, включително и спорта го превзеха мутри ,мутреси и "калинки", и му е...ха мамата!

Спонсорирани публикации