Михаил Главчев - новото лице в професионалния кикбокс

Той ще се изправи в битка за Интерконтиненталната титла
27 сеп 2019 19:07, Петя Славова
3

Михаил Главчев е сред новите лица на професионалната кикбокс сцена в България. Той е на 32 години, но прие предизвикателство да дебютира на профи гала и то с мач за титлата. Главчев ще се изправи в битка за Интерконтиненталната титла на World Kickboxing and Karate Union (WKU) по време на главната битка на бойната гала "Savages Kickboxing". Негов съперник е румънеца Валкиу Кристинел. Интригуващото събитие е утре,  28-ми септември, от 19:00 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна.

Михаил е син на бившия председател на Народното събрание Димитър Главчев. Досега името му се е свързвало с други обществени и бизнес сфери, въпреки че има две балкански титли по кикбокс при аматьорите. Тръгва в бокса, но бързо е насочен от свой треньор към кикбокса.

В началото на 2019-та решава да се завърне по-сериозно към тренировките по кикбокс. Много бързо в залата се заговаря, а и покрай негови приятели от бойните среди, за въздможността да се пробва и в професионална гала. Михаил Главчев играе в тежката категория, а там има сериозен недостиг на кандидати.

"Времето, за което трябваше да се подготвя беше много малко, но и интезивно. Дали се чувствам подготвен? Винаги има какво още да се жалае, но има какво да покажа", казва Михаил, чията подготовка е продължила точно 3 месеца.

"Почувствах, че искам сам да си вдигна летвата, да се самопредизвикам", посочва той, но бързо добавя, че изпитва огромно чувство на отговорност към тази международна среща.

Признава, че е наблегнал повече на своята подготовка и форма, отколкото на това да разучи предстоящия си съперник. В тренировките са му помагали опитни специалисти в кикбокса като Владимир Вълев-Питбула, както и Добромир Иванов и Рангел Иванов от клуб "Дрийм тим Варна".

Казва, че освен за пояса на WKU, е приел това предизвикателство и с лична благотворителна кауза, която ще обяви веднага след двубоя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все тулумбести и тулупни индивиди снася напоследък тази "велика" България. Кога ли ще се излюпи някой истински надарен български откривател?
2
0
 
5
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Направо не знам как да я коментирам тази новина.Браво за благотворителната идея
1
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Желая му успех, поздравления за благотворителната кауза! Браво!

Спонсорирани публикации