Мароканци си поделиха победата в Софийския маратон с рекорд

Украинка спечели с най-добър резултат в цялата история маратона
50
Мароканци си поделиха победата в Софийския маратон с рекорд
Снимка: БГНЕС

Мароканците Юсеф Сбаи и Радуан Нуини спечелиха Маратона на София с рекорд на трасето – 2 часа, 13 минути и 3 секунди, финиширайки ръка за ръка, за да си поделят победата, предаде БГНЕС.

Официално финалната линия пръв пресече Сбаи, докато сребърния медал остана за Нуини, а топ 3 допълни Мохамед Али от Нидерландия с 2:16:21.

Още по темата

При жените представянето бе още по-силно, като украинката Виктория Хапилина спечели с най-добър резултат в цялата история на Софийския маратон – 2:27:59. Втора се нареди Джебет Наом от Кения с 2:28.41, а на почетната стълбичка се качи и нейната сънародничка Синтия Косгей.

484 състезатели при мъжете и жените стартираха в класическата дистанция на 42.195 километра, а участниците на маратона бяха общо над 2700 въпреки пандемичната обстановка и много отменени маратонски бягания по света. Заради пандемията от коронавирус тази година не се проведе масовия старт на 3 километра, а стартовете на 42, 21 и 10 километра бяха през 15 минути, за да не бъдат състезателите твърде нагъсто по време на бягането.

Титлата в полумаратона при мъжете бе спечелена от Джан Симуека от Руанда с време 1 час, 5 минути и 17 секунди, а при жените – Наталия Семьонович (Украйна, 1:15:28). Надпреварата бе и Държавно първенство на България по полумаратон, като титлите бяха съответно за Исмаил Сенанджи и Маринела Нинова. Победители в дистанцията на 10 километра станаха Иван Попов и Лиляна Георгиева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: маратонмароканци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Е какъв е този маратон? Да не е Олимпийски?? Софийски маратон трябва да е от гражданите на София!!!
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая година да няма награден фонд кило банани?
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все по-често виждам в магазините кафеви нюанси и то не нашенски. А една мутротиква редовно дрънка лъжи от телевизора че нямало мигранти.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
33 Имало е. Не се изказвай тролската като нищо не знаеш. Отиди виж флаговете на Ангола Мозамбик Зимбабве.
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без малко да си помисля че са наще местни Българизирани и Турцизирани Роми тоест Дасикане Рома и Хорахане Рома ( около 2 000 000 в България) които Държавата крие вероятно от времето на Византия и по късно Османска Империя
32
0
 
1
 
! Отговори
Махльо преди 3 години
До Анонимен 16Още по-зле. Това означава, че дегенеративните трансформации в мозъка ти не се дължат на алкохола, а просто си ги мм как да го наречем...ментално ангажиран
31
3
 
1
 
! Отговори
Чудно преди 3 години
До Анонимен 23 Ама там социализъм не е имало.
30
1
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
До Анонимен 22 Здраво тяло , здрав дух.Така е. Но съм против спортове при които изтощението е до припадък.Доста спортисти умряха. Всичко е за пари.
29
5
 
3
 
! Отговори
Смок преди 3 години
Откакто свят светува, белите са силни в стрелбата(Екатерина Дафовска, Весела Лечева и др.), а цветните са силни в бягането.
28
3
 
10
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 3 години
Маратонът е много вреден спорт. Доказал го е създателят му, който се е гътнал още в момента на учредяването на дисциплината. Но така е когато си грък и акълът не ти стига да си опитомиш кон. Търчиш като изоглавен и пукясваш.
27
3
 
7
 
! Отговори
Хедониста преди 3 години
Да бе, ракийката е вредна. И винцето също. Затова дядовците на село живеят по 100 години. Някой да е чул за марокански дълголетник? Или японски бегачи? Надпреварването е вредно, а търчането като като гламав е за маааймуните. По-тежко от чаша и женски крака не вдигайте.
26
1
 
6
 
! Отговори
Леле преди 3 години
При всичкото ми уважение към взискателената журналистика, която неуморно демонстрирате: моля Ви, споделете защо думата за "Жена, Която Е Родила ", която е Свята дума!, е цензурирана? Наистина не разбирам.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мохамед Али е чист нидерландец.
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До OktoberFest2020Вода и сок. Всичко друго е ненужно. Алкохолът е вреден.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Единствената мярка е абсолютния физически лимит, който можеш да постигнеш! Почивки само на финала!!!
22
3
 
14
 
! Отговори
OktoberFest2020 преди 3 години
До АнонименАлкохол не съм близвал от бала насам, защото е пороко на нисшите духом, а на хората, котио пият "биричка" и си мислят, че не им пречи, гледам с отвращение...Ние които пием биричка също гледаме на теб с отвращение . Все пак трябва да пиеш нещо .... Вода... от алпийски извор ? Свеж фреш от мароканска краставица ? Лаке макиато ? Мохито с лед? .... или някое друго предпочитано от третополови като теб питиета ?
21
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже некви от трети африкански срани ни бият ... ужст!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука трият здраво - все едно се псуваме, а ние нормален разговор се опитваме да проведем. Здраво тяло = здрав дух. Толкова. Не сте ли съгласни? Просто всяко нещо трябва да се прави с мярка.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е. Изоставихме дисциплината, изоставихме правилата, изоставихме изискванията за постижения при децата и им набихме глуави идей в главата, че не е важно, да печелиш, а да се "оппиташ", като опитът ти трябва да е минимален. Даваме награди за приъствие вече. После само разни хленчещи мухльовци. Милиениъли били, у генерация били, незнам си кви кифли били... Ужас! Стегнете се! Смешно е, нация дето страда от недояждане, да ни бие!!!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са добри атлети .Европейците са слаби в дългите бягания .Само при жените държат някакви позиции ..