Лара Гут-Бехрами с олимпийско злато в супергигантския слалом

Защитаващата титлата си Естер Ледецка остана пета
11 фев 2022 10:10, Красимир Ангелов
13
Лара Гут-Бехрами с олимпийско злато в супергигантския слалом
Снимка: БГНЕС

Швейцарската звезда в ските Лара Гут-Бехрами спечели първа олимпийска титла в кариерата си, след като триумфира в алпийския супергигантски слалом на Игрите в Пекин.

30-годишната Гут-Бехрами, която е световна шампионка в дисциплината, премина 1,98-километровото трасе на пистата "Скалата" в Янцин за 1:13.51 минута.

Това беше втори медал за швейцарката в китайската столица след бронза в гигантския слалом преди четири дни, както и общо трети за нея от Олимпийски игри, като тя спечели първия си в Сочи 2014, където завърши трета в спускането.

Втора на 22 стотни от секундата завърши австрийката Мирям Пухнер. С бронза се окичи друга швейцарка Мишел Гизин, която финишира на 30 стотни зад сънародничката си.

Гизин е олимпийска шампионка в алпийската комбинация от Пьончан 2018.

Защитаващата титлата си Естер Ледецка (Чехия) остана пета на 43 стотни от секундата.
Ледецка спечели сензационно златото на Игрите преди четири години, но този път не успя да повтори чудото.

Чехкинята взе своето преди три дни, когато стана олимпийска шампионка в паралелния гигантски слалом в сноуборда за втори пореден път.

Микаела Шифрин (САЩ), която се провали в първия манш на коронните си дисциплини в слалома и в гигантския слалом на Олимпиадата в Пекин, днес успя да завърши, но едва девета на 79 стотни зад победителката.

Още новини от олимпийските игри в Пекин четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
хм!..."Лара",..?!...Е,и ние си имахме адна "какаЛара"...."Гут",?..-ясно- "добра,готина"..Обаче това "Бехрами" нящо ни ми мяза на швейцарско...Ама свят- широк,посетители-секакви..
9
0
 
3
 
! Отговори
до БОГ ТАНГРА преди 2 години
Ще те издигнем за владетел веднага щом ни докажеш, че Тангра изобщо е съществувал :) Защото го няма в нито един български надпис, нито в латински или гръцки такъв. Навсякъде пише, че българите наричат своя бог просто "Бог" (написано точно така и с гръцки и с латински букви). Останалото за Тангра са измишльотини, за да ни изкарат роднини на тюрките ;)
8
1
 
1
 
! Отговори
Дар ит БОГ ТАНГРА преди 2 години
Издигнете ме да стана владетел на България !Ще бъдите впечатляващо доволни от мен !Българската нация никой не я обича, поробена е от векове под един или друг вариант, точно заради това силите и съществата, които са измислили и създали човечеството са разрешили аз да се родя !За да мога да ви правя максимално и истински щастливи, издигнете ме да стана владетел на България ! Бъдете умни и не се доверявайте на хора, които ви настройват и подвеждат против мен !
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2 - косоварите са години преди нас в европа, по цяла европа!... "балканските италиянци" - Холандия, Белгия' Франция, Швеция, даже лани един "италиянец" ми сервира в Хелзингор, ако знаете къде на север се намира "тва"
6
0
 
8
 
! Отговори
До Лара Готина преди 2 години
Биче.Високо 1,50.Почти квадратна.
5
1
 
6
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Браво на Ларчето! Успя да превъзмогне всичките си здравословни проблеми. Заслужена титла.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви деца бе Европа отдавна е свършена откъм деца еле па Швейцария.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лара Готина
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето, Швейцария е живият пример на хубава държава, завладяна от тъмни субекти. Ето - хубавица, ама женена за косоваря Валон Бехрами. Децата им ще правят с пръсти албанския орел!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гут! Гут!

Спонсорирани публикации