ЦСКА изостана с 4 т. от Лудогорец след равенство с Локомотив София

Двата тима почетоха паметта на Трифон Иванов
13 фев 2022 19:56, Нели Христова
23
ЦСКА изостана с 4 т. от Лудогорец след равенство с Локомотив София
Снимка: БГНЕС

ЦСКА стигна само до равенството 1:1 срещу Локомотив София в отложен мач от четвъртия кръг на efbet Лига, съобщават от Gol.bg.

Локо дръпна в резултата с гол на Симеон Славчев в 15-ата минута, Георги Йомов мкара за "армейците" в 20-ата.

Така ЦСКА изостава вече на четири точки от Лудогорец и първото място в битката между двата отбора за шампионската титла.

Двата тима излязоха на терена с фланелки в подкрепа на младия футболист от Академия ЦСКА Стивън Бориславов, който се нуждае от средства за своето лечение. Веднага след това бе почетена и паметта на легендарния български футболист Трифон Иванов, който преди точно 6 години ни напусна завинаги.

Срещата започна отлично за домакините, които още в 15-ата минута откриха резултата с попадение на Симеон Славчев, който се възползва от неразбирателство в червената отбрана и с прехвърлящ изстрел се разписа за 1:0. "Армейците" реагираха мигновено и в 18-ата минута, Георги Йомов отправи мощен шут, който премина над напречната греда.

В 20-ата минута обаче прошка нямаше и ЦСКА изравни резултата с идентично попадение като това, което допусна току-що. Амос Юга отправи много хубаво подаване от централната зона на терена и изведе Йомов зад гърба на бранителите, а крилото се разписа с великолепен прехвърлящ удар над Любенов, възстановявайки равенството 1:1.

"Червените", играещи в бели екипи в този мач продължиха да атакуват и в 36-ата минута Иван Турицов преодоля Пинсон и намери Йомов, който стреля с левия крак, но стражът на "железничарите" улови кълбото.

Осем минути по-късно Жеферсон отправи фалцов шут от границата на големия пеналт, но покрай дясната греда. До края на първата част нямаше други опасни ситуации и двата състава се оттеглиха на почивка при равенство 1:1.

През второто полувреме ЦСКА отново бе отборът, който владееше повече топката и непримиримо търсеше победата. В 52-ата минута Жорди Кайседо дриблира през центъра на терена и изведе в коридор Йомов отдясно. Последва силен удар на фланговия футболист от близка дистанция, а Любенов изби в корнер.

В 64-ата минута отново еквадорският голмайстор на "червените" обстрелва отдалеч вратата на Локомотив, но и този път вратарят бе на мястото си и спаси.

Веднага след това старши треньорът Стойчо Младенов направи и първите си две смени като пусна в игра Мено Кох и Бисмарк Чарлс, които замениха Амос Юга и Греъм Кери.

Последва флангова атака за домакините и остро центриране отляво към Славчев, който стреля с глава от малкия пеналт, но бразилският страж на ЦСКА демонстрира страхотен рефлекс и изби топката, която се отклони в десния страничен стълб и попадна в обятията на Бусато.

Десетина минути преди края в игра се появи и новото попълнение Маурисио Гарсес, който замени Яник Вилдсхут. "Армейците" продължиха да търсят път към вратата на "столичните железничари" и в 84-ата минута Турицов центрира в наказателното поле към Жорди Кайседо, който се строполи на тревата след съприкосновение с противников играч, но главният арбитър остана безмълвен.  

Веднага след това Бисмарк Чарлс направи хубав пробив по лявото крило и бе фаулиран от Селсо,  който получи напълно заслужен втори жълт и съответно червен картон. Последва центриране на Лам в наказателното поле и изстрел на Юрген Матай с глава, но вратарят на домакините отново спаси.

В добавеното време Бисмарк Чарлс се озова сам срещу Любенов, но не съумя добре да нацели кълбото и то стана лесна плячка за противниковия вратар. По този начин ЦСКА и Локомотив София не се победиха и завършиха наравно 1:1.

Следващата неделя (20 февруари) тимът ни гостува на Славия в двубой от 20-ия кръг на Първа лига. Срещата ще се играе на стадион "Славия" в столичния квартал "Овча купел" и е с начален час 17:45 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
7
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 2 години
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тройчо е слаб тренер , само е нагъл и медийно агресивен.Но днес говореше донякъде смирено , вижда колко са слаби! Но за БГ е добър!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама си имат министър!
15
0
 
12
 
! Отговори
Спиро преди 2 години
Има заблудени оранжевелковци, дет не могат да играят.Зелените са 2 класи над оранжевите ментови бонбонки...
14
0
 
8
 
! Отговори
179 преди 2 години
Има ли заблудени които си мислят ,че Лудогорец няма да станe шампион на България за 11 пореден път ?
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко гагаури играха днес в цска?
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е Литекс защо плаща дълговете на ЦСКА? За другото си прав.
11
3
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
Някога имаше фудбол Сега има ЧАЛГА БОЖИГОЛ силикон.. Някога имаше ЦСКА ЦДНА Сега има ЛИТЕКС ЛОВЕЧ преименува на на ЦСКА триеС ОФИЯ.Град Ловеч е ГРАДЪТ НА ЛЮЛЯЦИТЕ
10
0
 
12
 
! Отговори
юнаци преди 2 години
ЦСК постигна геройско равенство срещу превъзхождощия го Локжмотив Сф на стадион В. Левски
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тройчо! Великият стратег.
8
4
 
12
 
! Отговори
Безпристрастен преди 2 години
Този журналист е голо вода.Първо това не е цесека.Де факти и де юре това си е същинския Литекс.И второ в тоя мач Локо беше с класи над сбирщината на Гриша Ганчев.
7
1
 
13
 
! Отговори
Към авторката преди 2 години
Предпоследното изречение от статията би трябвало да ти е последно в кратката журналистическа кариера. Никой не ти пречи да си от даден отбор. Но в твоята професия е недопустимо публично да изразяваш от кой отбор си. За това и статията ти е пристрастна.
6
0
 
10
 
! Отговори
Казват преди 2 години
Стойча,обвинявал съдията!Невярвам!Той не е такъв!Никога!От къдя,накъдя!От дек ,на дек!
5
1
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Чop6apee, пращайте благотворителни sms-и, че иначе...биг проблем еиий.....
4
4
 
6
 
! Отговори
RED MACHINE преди 2 години
Аве къде е купата на Лецки? За една синя приятелка питам, хах....
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми играчите на ЦСКА, особено защитниците като балерини ми се движат...
2
6
 
4
 
! Отговори
k преди 2 години
Само левски
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудогорец и Арда Кърджали са примера за потурчването на БГ футбола под вещото ръководство на "героите" от 94,и с любезното съдействие на Камен Костадинов депутат от ДПС и член в Изпълкома на БФС!!

Спонсорирани публикации