Нов булевард връзва "Дружба" и "Младост"

Правят нова пътна връзка, която ще следва метрото
Обновена: 5 окт 2011 21:23 | 5 окт 2011 21:23, Красимир Ангелов
115
Нов булевард връзва "Дружба" и "Младост"
Снимка: Булфото

Нова пътна връзка между бул. "Ал. Малинов" и "Младост 3", която ще следва пътя на метрото, ще бъде изградена през 2012 година.

Върху новия път освен пътни платна, ще има и трамвайна линия, започваща от съществуващото трасе в кв. "Дружба 2", съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Тя отбеляза, че през следващата година предстои основен ремонт на четирите мостови съоръжения по бул. "Цариградско шосе" от Четвърти километър до Интер експо център.

Фандъкова обяви това, докато проверяваше хода на ремонта на мостовите съоръжения при пл. "Сточна гара". Ремонтът започна в началото на седмицата и по думите на Фандъкова трябва да приключи до началото на декември.

За ремонта на мостовете на Сточна гара общината е осигурила 480 хиляди лева.

Фандъкова предупреди, че за два дни ще се наложи затваряне на движението по ремонтираните съоръжения, за да се положи асфалтовата настилка.

Тя припомни, че вече са ремонтирани 40 мостови съоръжения, предстои ремонтът на още 15, между които е и Александровският мост в кв. Княжево – един от най-старите в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: бул Цариградско шосе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
0
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
другарю "Еш-кензай се" , що си спрял хапчетата а? Пак ли да се прибираме на 4ти километър ???
108
2
 
1
 
! Отговори
Ешкенази преди 12 години
В контекста на всичко казано до тук и използвайки преобладаващата логика, ми се иска и аз да се включа в общия вой и да попитам, защо се дават пари за околовръстен път на София, при положение, че той дори не минава през центъра й!? И така също, за какво й е на София градски транпорт? Нека изсечем ненужните паркове, така че всички живеещи в покрайнините й и извън нея да могат да си спрат возилата колко се може по-близко до центъра, щото да се почустват по-софиянци!
107
5
 
3
 
! Отговори
до Кирил Софийски преди 12 години
Частното градче на Плевнелиев дава моето дете работа на над 10000 души със средна работна заплата 2000 лв ! Краката да му целувате трябва и да се молите подобни проекти да се осъществяват по често !!!
106
2
 
6
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
Ей нещастнико в София остават едва 30 % от полагаемите и се пари бе *** *** ! Какво 5 % ли да останат ? СКАПАНИ СЕЛЯНИ !!!
105
10
 
2
 
! Отговори
да уе преди 12 години
знаем - Йорданке, Бойко се *** като кмет и от две години всички пари на държавата само за София се дават. Тук таме Бургас - щото е наш. А мисъл никаква.
104
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новата връзка ще дублира Малинов и по този начин движението там ще се намали. Сега единствената пряка връзка между Младост и Цариградско е Малинов. С новия булевард и кръстовището на Ляпчев и пробива към Младост 2 връзките ще станат 3.Мислете преди да чешете клавиатурите!
103
3
 
20
 
! Отговори
Инджинеро преди 12 години
За пореден път се доказва теорията, че българина е специалист по всичко и има мнение по всички теми. Не било в услуга на гражданите, било заради бизнес парка, било зараси Плевнелиев....как може изобщо да ръсите подобни глупости. Всяка фирма-инвеститор търси като локация място с добра транспортна връзка. В бизнес парка работят 15000 човека, които произвеждат БВП колкото 150 хиляди средностатистически българи и най-логичното нещо да се търси развитие в тази посока, за да има нови работни места там
102
4
 
15
 
! Отговори
пена преди 12 години
човека ви го е казал много добре:"Абе пи*ка ви лелина на всички дето само храните по форумите. В тая държава човек не може един камък да помести без да го оплюят На един метрото му било тясно, на друг защо ще правят път, на трети жена му не му е пуснала, четвърта не е еб*на. *** всички вечно недоволни *** ... направете и вие нещо ****ка ви майна стига хранихте "
101
10
 
5
 
! Отговори
Bai Onzi преди 12 години
Трамвай до Младост! От това има нужда абсолютно всеки! *** глупостите. По-добре да мислят как да разкарат тапите на Малинов и Сахаров и горе на Младост 4...
100
10
 
6
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 12 години
Благодаря на инжинер Цонев! Съвсем ясно и точно човекът обяснява какво ще е предназначението на този нов булевард. Дружба и Младост просто се заобикалят и нямат нищо общо. Тоест ако искат да хванат метрото трябва с някакъв друг транспорт да стигнат до него. Но виж пряко заинтересованите- Стария бизнес парк и бизнес ситито към него и някакъв нов бизнес пар построен от... е познаите ,не е трудно.Така че да ни обясняват като видите ли ,че било за благото на живущите там?!?!?!?! Е айде де, !
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
алилуя!
98
3
 
7
 
! Отговори
инж. Цонев преди 12 години
Аман от специалисти всичко това е с цел и пътя и трамвая за Младост 3.Зад магазин МЕТРО ,където се строи небостъргача ще има и доста НОВИ БИЗНЕС СГРАДИ.Това ще се обособи като нов БИЗНЕС ПАРК. Магазин Метро няма да го на негово място ще бъде изграден парка и навътре към Младост 3 до ВИК.Там ще има път който ще свързва двата Бизнес парка с Околовръсното шосе през Цариградско,бул. Брюксел,Ботевградско шосе през ливадите които ги насипват в момента в Младост 3 и 4.
97
1
 
4
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 12 години
Стаме , Стаме , това което пиша не се отнася за чужденци като теб! Ти пък що се лютиш?!?!Това са неща които не отбираш и не те засягат ! А що се отнася до класификациите от теб просто не е обидно! Всеки смята за най-обидно това което е той самия! А иначе явно си отскоро в София - погледни картата поне.
96
5
 
0
 
! Отговори
stame71 преди 12 години
do 96 s koi vasi pari be lainar, aman ot tapanari i profesori
95
14
 
6
 
! Отговори
Льольо преди 12 години
За 6 или 7 години управление на герб първо боко тиквата, сега тази смотанячка няма нито една нова улица направена, само преасфалтирани ( по правило такива , които нямат нужда , като цариградско МОРЕ, Вапцаров и др.) Прословутото метро, което направи Софиянски е такава кражба, че не е истина как се краде там сега. И се чудя защо всичко се прави в младост, дали главния архитект живее там или заради кварталчето на плвнелиев???? Мнения????
94
1
 
4
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 12 години
До смелия номер 94,които даже име не пише! Наясно съм друже, наясно! Ти не обръщаш внимание на името с което се подписвам ! За разлика от споменатите герои и на тебе може би съм СОФИЙСКИ!
93
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов спечели ***, но загуби... БЪЛГАРИТЕ!
92
8
 
6
 
! Отговори
ШОПОВ преди 12 години
Пак с наште пари помен ще си правят! Фандъкова ще поръча а Плевенлиев ще построи нов булевард свързващ бизнес парка и прилежащия частен квартал с Аерогарата. Иначе трасето минава в покраинините на Младост покраи Горубляне , покраи Дружба и стига до Аерогарата. Е ,да де ама ни казват ,че за нас го правят. Да, да, ама не ! С нашите пари го правят за личните си изгоди и интереси. Кофти е когато прани каскети те правят на пран каскет!
91
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От кой ли проект за "сеуаните *** проооовиииииинциътъъъъ" са отклонили пари...Преди избори е добре да спечелиш сърцата на 1 млн. електорални единици.
90
4
 
2
 
! Отговори
до Киро 93 преди 12 години
Ти май не си наясно за какво иде реч.Къде е Лом къде е Лондон.