30% ръст на консумацията на ток по Черноморието

Взимаме мерки, успокояват от EVN
6 авг 2012 22:07,
27
30% ръст на консумацията на ток по Черноморието
Снимка: архив Булфото

През месец юли имаме покачване на консумацията на ток по Черноморието с над 30%, което е доста значително”, заяви пред Dnes.bg говорителят на EVN - България Крум Косев.

От компанията отчитат пик на потреблението на електричество по морето.

„От наша страна са взети мерки за нормална работа на съоръженията въпреки тежкия режим, при който те са подложени да функционират в момента”, каза още Косев.

Високите температури, постоянно включените климатици и големият поток на туристи са натоварили максимално електропреносната мрежа по Черноморието.

За да избегнат сривове в доставката на ток, EVN са изградили 80 километра въздушни кабелни линии, 40 нови трафопоста, а съоръженията са инспектирани след тежката зима. В големите курорти като Несебър, Поморие, Слънчев бряг, както и в Бургас, са разположени допълнителни аварийни групи.

„По времето на все още активния летен сезон, разбира се, очакваме значителни товари по електроразпределителната мрежа, в готовност сме да реагираме адекватно”, коментира още Крум Косев.

В по-малките курорти, където се наблюдава огромно количество туристи като Свети Влас, Елените, Приморско и Китен, също са разположени аварийни екипи на компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
До rossen преди 11 години
Росене, ако си спец по темата, дай повече информация...2000 Мегавата от новите фотоволтаични панели каква площ заемат?Колко енергия струва самото производство на тези панели и колко години един такъв панел трябва да работи, само да си покрие изразходваната енергия са получаването му.И не на последно място - ако хладилника и котлона ми ползват от този ток, ще искам ли да ги включа срещу скромните 79 ст./квтч
20
1
 
1
 
! Отговори
rossen.kulov преди 11 години
24 Нали това ти казват., че се е увеличила консумацията спрямо предвидените стойности.А колкото до АЕЦ Белене - забравете го. Ето вече има нова генерация фотоволтаични панели, които до 2-3 години ще навлязат масово, а те са с доста по високо КПД от сегашните. След 3 години може и нови да измислят и още по-добри да станат.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ве ... комсомолки приказки ... не можете да направите една бакалска сметка колко се харчи лятно време и да осигурите мощности (каквото и да значи това) . Не разбрах ква работа имат да пищят по весниците вместо да свършат няква работа, а не само да грабят хората... Ми кат не можете закривайте, продавайте ... друг да дойте, който може.
18
1
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Ако мрежата се натовари, просто спираме тока и проблема е решен.
17
0
 
1
 
! Отговори
Бръмчо преди 11 години
Токът може и да се внесе, може да се пусне ВЕЦ за временното увеличение на консумацията, но няма ли електропреносна мрежа СН и НН да го поеме натоварването - и 10 АЕЦ-а да имаш - си седиш на тъмно. Никой не е против АЕЦ, а против Белене, защото става много скъпа и несигурна. Може да се окаже, че е по-изгоден импорт на енергия от турските АЕЦ, въпреки че ще е във валута (но не е ясно, може след 10 г Турция и БГ да са си в Еврозоната). Просто не е толкова просто на макроикономическо ниво.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво се праите на изненадани всички?
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
90% неплащане на тока има също.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много пияни експерти социалисти пишат тук.
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво общо има АЕЦ-а, бе ***? Някъде да пише, че тока не достига? Пише, че консумацията се е увеличила с 30%, нищо ненормално няма в това, имайки пред вид сезонното натоварване на хотелите.
12
12
 
14
 
! Отговори
БойЧО преди 11 години
КАТО ЗАТВОРЯТ СЛЕД 5 ГОДИНИ ЕДИНИЯ РЕАКТОР В КОЗЛОДУЙ, А СЛЕД ОЩЕ ДВЕ И ДРУГИЯ? ОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМЕМ ТОК? ГЕРБ И ББ ЗНАЯТ ЛИ? ЕДВА ЛИ ИМАТ ПРЕДСТАВА! И КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ПРИХОДИТЕ ОТ ТУРИЗМА? И ТОВА НЕ ЗНАЯТ! ЗАТОВА ГЕРБ- ВЪН! БЕЛЕНЕ ДА СЕ СТРОИ!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eвала N 8 - "Бокошенко"- хахааааааа - много точно +10
10
0
 
17
 
! Отговори
ДКЕВР преди 11 години
Елените, козелите, тва е положението. Плащайте си тока, че тряяя да взимам премии.
9
0
 
2
 
! Отговори
R-3 преди 11 години
Елените от дясно.
8
0
 
17
 
! Отговори
бай иван преди 11 години
просто в България не подържат мрежите за ниско няпрежение и по-точно трафопостовете, от там идват едните проблеми, и другото е че ЕРП-тата не обичат да инвестират в нови трансформатори които да подържат високото потребление през лятото
7
0
 
6
 
! Отговори
MJ преди 11 години
Курорт Елените от дясно част от Свети Влас в ляво мисля.
6
0
 
4
 
! Отговори
сиса преди 11 години
някой знаели да ми каже ,тази снимка на кой ,курорт е...не ми е познато? благодаря предварително
5
1
 
19
 
! Отговори
айде пак преди 11 години
Само по българското черноморие се вайкат..да не би в Гърция,Турция ,Испания и др.курорти да си изключват климатиците, като се напълнят с туристи.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ МЕРКИ И ТЕГЛИЛКИ ДА ВЗЕМЕТЕ АВАРИЙ ЩЕ ИМА. ЗАЩОТО ЗАХРАНВАНЕТО НЕ Е ИЗЧИСЛЕНО ЗА ТАКАВА ОГРОМНА КОНСУМАЦИЯ. ПО ТАТОВО ВРЕМЕ КОГАТО СА ПОСТРОЕНИ ДАЛЕКОПРОВОДИТЕ И ТРАНСФОРМАТОРИТЕ СА ИЗЧИСЛЕНИ ДА ЗАХРАНЯТ САМО НЯКОЛКО МАЛКИ СЕЛЦА А НЕ ХОТЕЛИ С ОГРОМНА КОНСУМАЦИЯ. ЗА ДА СЕ ЗАХРАНИ ЦЯЛ ГРАД ОТ ХОТЕЛИ Е НЕОБХОДИМА НОВА МРЕЖА И НОВИ ТРАНСФОРМАТОРИ КОИТО ДА ПОЕМАТ НАТОВАРВАНЕТО. А ТЕЗИ ПОСТРОЕНИ ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ РАБОТЯТ НА ВЪРХА НА КАПАЦИТЕТА СИ. НО НОВИ НЯМА ДА СЕ ПОСТРОЯТ ЗАЩОТО МОНОПОЛИСТИТЕ НЕ СА ДОШЛИ ДА СТРОЯТ А ДА ПЕЧЕЛЯТ НА ГЪРБА НА РАЯТА.
3
0
 
14
 
! Отговори
Пак ПИАР ! преди 11 години
Доп.екипи от Пловдив и Стара Загора ли за да могат ходят на плаж ? Защото местните Аварийни екипи ги посъкратихте с идея да станат като в Австрия БЕЗ да оттчитате коренно различните особености.И бяхте преди години предупреждавани за бъдещия ръст на натоварването ,но ТОГАВА се подигравахте на Бургас от централата си че се преувеличава.Както и да е ..вие сте коне с капаци ,а за съжаление българите ни превърнаха в послушно блеещи и гласуващи овчици !
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и що спира тока ,като сте взели мерки