Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!

Това е игра на службите, тя е различна от истинско полицейско разследване, твърди Беър
Обновена: 19 авг 2012 15:45 | 19 авг 2012 15:40,
224
Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!
Снимка: Reuters

България може да достигне до истинския изпълнител на терористичната бомбена атака на летището в Бургас само, ако разчита на собствените си ресурси. 

Това посъветва бившият агент на ЦРУ Робърт Беър, който е автор на книгата, послужила за сценария на наградения с "Оскар" филм "Сириана" (See No Evil).

Той е участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те години на миналия век.

Пред bTV Беър заяви, че версията терористичният акт да е дело на „Хизбула" е реалистична. Тя обаче трябва да бъде доказана.

Още по темата

„Хизбулла“ оперира в България от средата на 80-те. Те имаха изградена организация в страната. Аз лично съм участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те. Тогава българското правителство беше много притеснено от тези хора и техните намерения. Съвместните ни действия тогава бяха ефективни", коментира Беър.

Той разкрива още, че „Хизбулла" е имала мрежи из цяла Източна Европа", но не даде подробности по операцията.

„Бих ви казал всичко, ако можех. ЦРУ се страхуваше от лесното проникване на „Хизбула" в страни като България", диопълва американецът.

Според бившия агент на ЦРУ в разследването на атентата в Бургас има голям проблем.

„В Близкия Изток не можеш да се довериш напълно на хора, които активно са „в играта". Не можеш да отидеш в САЩ или в Израел и да питаш за Иран, защото няма да получиш обективен отговор. Просто защото и двете страни са решени да воюват с Иран", разяснява Беър.

Ако във Вашингтон са разполагали с неоспоримо доказателство срещу Иран, по един или друг въпрос, тази информация можела да не бъде споделена с Израел, ако в този момент все още САЩ не иска да атакува Иран.

„Това е игра на службите, която е много различна от истинско полицейско разследване. Ако разчитате само на тях, няма да стигнете до обективна и надеждна информация", завършва Беър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
12
 
! Отговори
велински преди 11 години
Българина трябва да знае и да помни,че всички такива явление свързани с погребването на държавата България са част от ПЛАНА РАН - ЪТ подписан от 22 български псевдополитици начело с Иван Костов и правителството на ББ старателно изпълнява този план !!!!!!! България трябва да бъде смъкната до 5 мл. жители това пише в плана !!!!!!
179
3
 
17
 
! Отговори
Младенов е виновен преди 11 години
Ние и сега разчитаме на себе си Ако не беше Николай Младенов, нямаше да има атентат в Бургас. Знаем кого и къде беше поканил, та ядоса атентаторте и ни пратиха една бомбав. Днес една , а утре друга, защото Младенов сега се захванал с Путин. Някакви шафрантии били осъдени и той обвинява Путин за това. Какво иска без съд и присъда да ги прати в лагери ли. Тоя Младенов е достатъчен , за да ни нападнат от всички страни. То няма нужда от това, защото тъпакът отстъпва без бой и подарява наши земи
178
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я!Един да каже истина....утре да не излезе че се е самоубил с 2 изстрела в главата и 1 в сърцето,като наш военен навремето
177
0
 
14
 
! Отговори
ами ако е българин преди 11 години
Цветанчо атентатора се е скарал с загиналите! Интересно на какъв език е преминал спора - на иврит ли ? или на китайски? сега няма кого да питаш? защо допуснахте да приберат еврейте без да бъдат разпитани? една много интересна информация - цру ви казва търсете тук в България - ама нали вие от ГЕРБ казвате че няма радикален ислямизъм у нас! кое е вярно?Пловдивчанинът Ашим Асан разпозна разпространения от полицията портрет на помагача на камикадзето от летище Сарафово в Бургас. Това съобщи самият Асан пред Монитор. Според думите на мъжа, който живее в пловдивския квартал Столипиново, портретът е на *** с българско име от родопските села. Аз съм на 100% сигурен, че с човека от снимката работихме в арабски фондации в България заедно през 90-те години, преди аз да се откажа и да уведомя службите. Една от фондациите бе Мюсюлмански братя. Помагачът тогава бе с българско име и е *** от Родопите. Той заедно с друг мъж знам, че е изкарал курсове в Саудитска Арабия. Ще направя всичко възможно, за да се сетя и името на помагача, каза Асан. Той уточни, че на снимката, разпространена от МВР, помакът бил леко напълнял и не се бил бръснал, но въпреки това било ясно кой е. Разпознатият от него помагач е бил едно от доверените лица на шефовете от фондациите, разказва Ашим Асан. Той обясни, че в момента няма никакви политически или икономически интереси в думите му, защото ислямът забранявал тероризма и убийствата. Бомбата, като гръмне, не избира мюсюлманин или християнин. Ако гръмне в рейс и там са моите деца?, се обоснова Асан. В момента той излежава присъда в затворническото общежитие Хеброс към затвора в Пловдив.
176
1
 
26
 
! Отговори
Усмивката преди 11 години
Подходът е много лесен. Закриват се всички дюнерджийници и разрешенията за търговска дейност им се връщат, когато доведат поръчителя на атентата. Така де! Бойко се кълнеше в тях, че те били най-големия гарант за националната ни сигурност, а те така да го изложат.
175
1
 
23
 
! Отговори
Saiman преди 11 години
Щом толкова даржат на ядреното оръжие защо ме нападнат северна корея ами гледат само иран. И кой дава правото на израел да има ядрено оръжие
174
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИСЛЯ , ЧЕ ТОЧНО АМЕРИКАНСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ СИ ГО НАПРАВИХА ТОЗИ АТЕНТАТ- ТОВА ИМ Е ПОЧЕРКЪТ, КАКТО И КУЛИТЕ В САЩ,
173
3
 
9
 
! Отговори
Saiman преди 11 години
Щом толкова даржат на ядреното оръжие защо ме нападнат северна корея ами гледат само иран.
172
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Това е игра на службите, която е много различна от истинско полицейско разследване. Ако разчитате само на тях, няма да стигнете до обективна и надеждна информация", завършва Беър.Правилно си го казва човекът, но у нас отдавна вече истински служби няма. В разграедият двор и куче не стои.
171
0
 
19
 
! Отговори
хорейшо преди 11 години
МОЗЪЦИТЕ ИЗТЕКОХА НА ЗАПАД ,НЕМАТ ПОТЕНЦИАЛ ВЕЧЕ ТИЯ ТУКА
170
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото и да се случи,Цветанов няма да подаде оставка бъдете сигурни
169
1
 
27
 
! Отговори
тодор тодоров преди 11 години
миналата година за Великден , България даде 6 невинни жертви , Израел сега за 6 ,негови жертви е готов да започне трета световна , а ние за тази 1 година какво сме променили по пътищата и изобщо в България
168
2
 
8
 
! Отговори
DANS преди 11 години
Operativni rabotnici - fitnes chalgarcheta...Mozychen tryst - milicioneri...Rezultati - vidni...
167
0
 
24
 
! Отговори
ТЯ преди 11 години
Много ясно и простичко казано. Да видим сега как ще продължат да ни лъжат нашите хора- само дето досега не са работили със "службите" на някое амазонско племе.4 на някое
166
1
 
26
 
! Отговори
from the UK преди 11 години
Дали ще е ЦРУ,КГБ, Мосад, МИ5, МИ6 или Държавна сигурност - понастоящем ДАНС, всичките им служители работят за сигурността на страните си и понякога съвместно за решаване на определени проблеми. Тъй като обаче 'ние имаме дюнерджииници на всеки ъгъл' проблема с арабския тероризъм лекичко се подцени от някои хора... Ето и резултатът. Като добавим и разсекретяването на стотици служители и тяхната дейност то излиза,че някои или има интерес това да е така или не разбира нищо от работата си.
165
4
 
8
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
Игра на службите = 6 невинни жертви ?!? Това ли им е работата на така наречените "Служби" ? Аз си мислех ,че работата им е защитата на гражданите ,било те и чужди.
164
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бивш агент на ЦРУ-----------------Все едно да кажеш - бивш агент на държавна сигурност или бившо ченге
163
8
 
4
 
! Отговори
Марк преди 11 години
аз ако разследвах случая до дни щях да разбера виновниците ,но нека се мъчат.
162
0
 
28
 
! Отговори
dan преди 11 години
Г-н министър,я закопай ЦРУ,МОСАД,МИ6 и всички шпионски служби, като им кажеш камикадзе ли е атентатора или не!!! :))
161
2
 
28
 
! Отговори
Как стана така? преди 11 години
Първо скапаха държавното управление, като напълниха същото с некадърници на ключови постове.После резбиха службите и те престанаха да са така ефективни, както бяха някога.После си затвориха очите пред "студентите" които ДПС пращаше да учат ислям неясно къде. Накрая, понеже сме много демократични, напълно изоставихме наблюдението на исклямските екстремисти в България, защото те ползваха чадъра на ДПС. За капак се сдружихме с Израел и Турция и резултатът е на лице . бомби и пълна безпомощност