Бебето на родилата в парк - нежелано, удушено е

Новороденото е живяло десетина минути, според аутопсията
Обновена: 13 окт 2017 13:58 | 13 окт 2017 12:15, Веселина Йорданова
48
Бебето на родилата в парк - нежелано, удушено е
Снимка: архив, БулФото

Бременността на жената, родила в парк в Горна Оряховица, била нежелана и крита от семейството й.

Районната прокуратура води разследване срещу 34-годишната В.П. по досъдебно производство за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него.

Още по темата
То е образувано след сигнал от болницата в Горна Оряховица за приета около 18.00 часа на 12 октомври жена с кръвоизлив.

След преглед е установено, че тя е родила същия ден, като раждането е станало извън болнично заведение.

Според показанията на жената – тя е родила в парк в града, където е намерена с обилен кръвоизлив и откарана в болницата, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Същия ден пред хранителен магазин в града е установен съпругът на родилката – 34-годишният Х. П. В багажника на семейния им автомобил е намерено тяло на новородено момченце.

Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница, която е установила, че бебето е било родено живо, живяло е десетина минути и е било удушено.

Под наблюдението на Районната прокуратура активните действия по разследването продължават. Извършват се повторни огледи и са назначени експертизи.

За престъплението законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
8
 
! Отговори
. преди 6 години
За убийство на новородено бебе ... не изобщо А УБИЙСТВО , законът в България предвижда до три години лишаване от свобода ??? Убиец на собственото си дете лежи колкото задигнал кокошки за 200 лв тия сериозни ли са ??? Какви закони има в тая *** бе тва е безумие !!!
39
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименразбрахме де, абортирала си от его и не можеш да си простиш сто години по-късно. напиши още десетина поста по евангелистката брошура и минавай нататък към борбата си срещу ваксините.
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и неприличащо на човешко същество да е зародишът то Е човек и абортът спира живота му. Защото от "безформеното" и приличащо на"***" образувание се ражда човек, ако ЖИВОТЪТ МУ не бъде ОТНЕТ.Както вече казах, всички обяснение и оправадния с които си служим, за да наречем убийството АБОРТ обслужват еготото ни и нищо повече.Аз го изживях и едва ли тези, които не са, могат да ми кажат какво съм направила.Чувствам се убийца и дори Бог да ми прости, аз не мога да си простя никога.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати наказанието-до 3 години затвор!Ще ги излежи в детеродна възраст и ще има време да убие още едно!
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: "За престъплението законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години" - е нЕма такава държава... За УБИЙСТВО на ДЕТЕ се дават ДО три години. Просто повече няма какво да кажа...
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братът на тази е небезизвестния турчин Марсел-мюмюн И не знам защо това е спестено
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименв началото на бременността има едно безформено нещо, после опашато и тн повтарящо процеса на еволюция, но някои вярват, че едно микроскопично напълно оформено от първия миг дете маха с ръчички и припка с крачета още в зиготата
33
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аборта, както няколко нормални интелигентни са написали, няма общо с убийство. В началото на бременността нямаме самостоятелен организъм, а пaразит. Звучи грозно, но медицински е 100% пaразит, който в някои случаи бива отхвърлен от майката, защото е несъвместим. А родено живо дете и умишлено удушено, е предумишлено убийство.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне ги убеждавайте, не да си гледат децата, защото това е някаква крива политика на семейна среда за детето, не. По-добре да бъде осиновено, толкова бездетни двойки има, место смърт, щеше да има радост в някоя къща. Не мога да разбера, как не осъзнават институциите, че още не сме на това ниво, хора които не желаят децата си, убиват ги, но продължава да се търси вариант да са в семейната си среда. Като чета такива новини ми се реве с глас, от година се опитваме да имаме още едно дете, а някой уб
31
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Подкрепям 25.Аз съм на същото мнение,защото и аз имам такъв аборт,и сега съжалявам ,и също се чувствам убийца.Моля се Бог да ми прости.
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въййй, чок голям драма, чок!!!!
29
2
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
До АнонименНе е задължително, някои получават следродова депресия или дори психоза. Оправдание няма, да.
28
3
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
До Анонимен защото аборт се прави на ранна фаза т.е. имаме на лице фетус, който не е жизненоспособен извън матката т.е. няма как да бъде жив самостоятелно, а след раждане очевидно не е така. Затова и аборти след 1то тримесечие не се правят. Много съжалявам за това, че сте взела грешното за вас решение, но това не го прави убийство и не ви дава право да съдите тези, за които това е било правилно решение.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 22: В такова особено психическо състояние,нормалните жени получават майчински инстинкт,а тая сигурно прикрива изневяра ,но нищо не може да я оправдае,че не го е дала за осиновяване.Колко хора щяха да му се зарадват,а сега Бог го прие в селенията си.
26
1
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Че те и Терористите имат особено в Психиката,даваи на всеки убиец да му търсим доброто ,че да го оправдаваме.Законите са ни писани от адвокати ,да си спечелват делата.
25
2
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
жената е учителка, българка. фейсбук профила и излиза седми поред при търсене по името "венелина пенкова" снимката на профила е на нея с мъжа и, последната и публикация е с трите и деца, две изглеждат да са близначета.
24
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се отдалечавам от темата, но защо приемате за редно аборт, а убийството след раждане ви възмущава. Като жена, която е правила аборт когато бях много млада и до днес ме мъчи съвестта и не съм спряла да сматам години , на които би било дете ми ако не го бях убила. Аз все пак съм го убила, нищо че всички сме се съгласли да не го наричаме убийство. Абортът си е убийство, само че си намираме лирични причини за да го като го провим, за да не ни е срам. Но съвестта не можеш да заблудиш.
23
0
 
5
 
! Отговори
Guest преди 6 години
Мислех че е *** работа,а то какво се оказа,че сме по-*** от ромите.
22
0
 
6
 
! Отговори
Патладжан преди 6 години
Защо криете името бе, за да не се види че са от умнокрасивия етнос ли? Ето пълното инфо: "Родилата в парка на Горна Оряховица е 34-годишната учителка Венелина Петкова"
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дават се само 3 години, защото се смята, че жената е в особено психическо състояние по време на раждане и 24 часа след това т.е. не може да носи пълна наказателна отговорност. Не че я оправдава, като толкова не е искала да прави аборт да го беше дала за осиновяване.