Малко туристи, ама платежоспособни! Симеонов от Варна: Криза няма!

Симеонов се похвали, новият закон за шума вече действал
77
Малко туристи, ама платежоспособни! Симеонов от Варна: Криза няма!
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Туристите са по-малко това лято в сравнение с 2018 г., но има ръст на приходите.

Това коментира във Варна лидерът на НФСБ Валери Симеонов, според когото сведенията за криза в сектора са силно преувеличени.

Още по темата
Освен че гостите от чужбина са по-платежоспособни, се отчита ръст и в посещаемостта на културните и исторически забележителности във Варна, каза още Симеонов след заседание на Областния съвет по туризъм в крайморския град.

Депутатът отчете, че няма сериозни проблеми с шума от заведенията в курортите около и във Варна.

По думите му новият закон за шума е започнал да действа още преди официално да влезе в сила благодарение на засиления контрол през последните 3 години, предаде БТА.

Симеонов припомни, че вече действат законови промени, които прецизират правилата за поставяне на преместваеми търговски обекти в големите курортни комплекси.

Контрол ще осъществява дирекцията за строителен контрол, а не общините. Според Симеонов това е много положителен фактор.

За промените в законодателството за дивото къмпингуване депутатът уточни, че предложенията са направени от групата на Обединените патриоти, а не от Министерството на туризма и сформираната от него работна група.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Един *** пише само тук, видиш ли колко евтино било в Гърция. Няма лошо, варвай си. Но като гледан колко пъти пишеш едно и също, май и ти не си вярваш. Па вземи отиди един път там, да пишеш от първо лице."Тук има един, който постоянно повтаря едни и същи измислени историйки в малко различни варианти. Как баба му на село казала колко били лоши руснаците, колко хубаво сме живеели през турско робство и разни други такива... Не се връзвайте
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"сведенията за криза в сектора са силно преувеличени."Наред са си сведенията
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Английската преса днес ни плюе че в Слънчака сервират бургер с червей.."Английската преса ВИНАГИ плюе българите по всеки повод. Добра дума не казва.
58
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Значи пишете си и сами си вярвате това е лудост.. При посещение при психолог ще ви сложат диагноза уверявам ви.. Кой ще ви стъпи в прашния бетон бе хора?
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздрави от Тасос, островчето се пука по шевовете от Българи.Какво разправяте за бетономорието, балъците свършиха.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как по-малко туристи бе, Март месец Ангелкова разправяше 10% увеличение, всичко дапълнено а то какво стана.Поредното долазателство че държавата си няма напредстава какво става и не само в туризма. Английската преса днес ни плюе че в Слънчака сервират бургер с червей..Догодина ще има точно 10 човека на бетономорието. Сега дрънкат глупости че имашо по малко хора но с повече пари. Хайде стига с лъжите, стига.
55
2
 
9
 
! Отговори
Никога на БГ черномо преди 4 години
Каквото и да дрънкат тука, аз знам едно, че в Гърция е в пъти по-добре от нашето бетономорие и мутрагенските номера. От където и да го погледнеш цени, чистота, тишина, обслужване Гърция печели и аз лично никога повече няма да си дам парите на БГ бетономорието.
54
1
 
16
 
! Отговори
Касапина преди 4 години
С две думи българи няма, само някви заблудени чужденци дето ги щавят. И тоя е доволен обаче... Друго не му пука на него, само парички да има..
53
1
 
5
 
! Отговори
ганчо преди 4 години
аде само някой *** би отишъл на нашто море , прав си - гърция за поредна година обра румънци и българи бедни и богати !
52
1
 
13
 
! Отговори
анон преди 4 години
не знам- бях 2 седмици на златните... празно. заведения, плаж... нямаше нито бедни нито платежоспособни...
51
5
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
*** смотан аз като почивам на малдивите за 10 бона сигурно съм слабоплатежен.
50
1
 
8
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Като видят за какво си дават парите и тях няма да ги има следващата година.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението е вдигане на цените за милионерска клиентела. Ще изгоним градската беднота на Европа и ще привлечем в празните, тихи курорти милионери, техните семейства.
48
1
 
20
 
! Отговори
Аре стига тъпизми преди 4 години
В Гърция НЕ е евтино, НО е хубаво. Няма как да сравнявате почивка на гръцки остров (не Тасос) с *** Черноморие. Лично аз не бих отишъл на нашето море, дори да ми дават пари.Естествено, ако сте "минали тънко" и в Гърция ще няма да почивате като хората. Нищо евтино не е хубаво в този живот, за съжаление.
47
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бях в Гърция. Няма да се върна повече там на почивка.
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един *** пише само тук, видиш ли колко евтино било в Гърция. Няма лошо, варвай си. Но като гледан колко пъти пишеш едно и също, май и ти не си вярваш. Па вземи отиди един път там, да пишеш от първо лице. Ходили ли сме, не можеш да ме излъжеш колко е евтино. По това време са едни цени, свят да ти се завие.
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жоре, по-скъпо е, ако сравняваш само чистите числа/цени, без да си приравнил нещата под общ знаменател, т.е. да сравниш качество/количество. Ако се сравни както трябва, в Гърция излиза много, ама много скъпо. Изтриха ми предния пост, но дадох пример с фрапе/кафе и английска закуска. В Гърция излиза по-скъпо дори от бистро в централните части на Париж.
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости,спрямо стандарта на живот в България българското черноморие е доста скъпо за българина.И като пример-храната на свободно по "най-тънките ресторанти" за тричленно семейство е около 150 лв за целият ден при нормално хранене.
43
2
 
12
 
! Отговори
Въпреки всичко преди 4 години
Въпреки всичко местните еднолични търговци /спекуланти/ ще вдигната още един етаж на къщата или ще купят един апартамент както всяка година досега! Не ги мислете тези на морето!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имах си аз да не описва всичко в розово докато е на власт.