Заразените от Перник сами отишли в болница

Кметът на града е оптимист за края на водния лежим
18 мар 2020 10:08, Ния Христова
15

Болните от коронавирус в Перник са се върнали от чужбина и сами са отишли в болница, за да им бъдат направени тестове. Това обяви в ефира на Bulgaria ON AIR кметът на града Станислав Владимиров. 

"Спазват домашна карантина, в добро състояние са. Съдействаме с храна, вода и всичко, от което имат нужда. Малко над средната възраст е техният син, семейството е в активна възраст", обясни градоначалникът.
 
Кметът обясни, че болничните заведения са в готовност и могат да приемат това предизвикателство. За момента няма напрежение и оплаквания. Лекарите са готови да посрещнат евентуални нови случаи на коронавирус. 
 
Междувременно започват и 48-часовите тестове на тръбите, които се очаква да доставят вода в Перник чрез аварийната връзка през Мало Бучино.
 
"На финала сме на едно голямо изпитание, на което беше подложен моят град. Благосклонната природа февруари и март направиха така язовир "Студена" да се пълни с много бързи темпове. За 10 дни имаме над 2 млн. кубика, които са влезли, притокът продължава да е изключително висок. Предприеха се стъпки за облекчаване на водния режим, от вчера перничани имат повече часове, в които имат достъп до питейна вода", допълни кметът на Перник. 
 
Владимиров е оптимист и се надява в най-скоро време водният режим да бъде отменен. 
 
"Ако я нямаше тази тръба, щяхме да сме на воден режим до края на пролетта, началото на лятото, и то при благосклонна природа", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не разбтах, сина бил на средна възраст, а родителите в активна възраст. :-) Това значи, той на 40, те на по 60-65 ли?!?
12
0
 
3
 
! Отговори
хахахаха преди 4 години
питейна вода,не знам някой да пие вода от чешмата в Перник,явно само управляващите пият от нея!!!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди три седмици България трябваше да затвори границите и да пуска в България само български граждани, но с 20 дни карантина осигурена от държавата.
10
1
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Обаче турците ги слагат на задължителна карантинаСлагат не слагат 98 души са заразените до вчера в Турция! Какво слагат Незнам!
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те в Перник са заразни всичките по принцип, особено Гоце(герб не се подхилквайте, да ви забранят със закон дано и търсят с народен съд, правите се на яки, но не сте)
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SichtpunktОбаче турците ги слагат на задължителна карантина, а нашите подписват декларация и си бият шута/ някакъв във Варна два пъти го хванали в нарушаване на крантината- до адвоката си ходил, сина си водил на курсове...
7
4
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Не затвориха границите, а сега и гастърбсйтерите се върнаха болни.Катастрофа !Турция евакуира 3614 СВОИ граждани от 10 европейски държави!! Да бъдем хора, а не да гледаме само сеир!
6
1
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Не затвориха границите, а сега и гастърбсйтерите се върнаха болни.Катастрофа !Къде да ходят тези наши сънародници, при полужение, че са прекратили работата си, която им носи средства да си плащат квартира, режийни, ток вода...
5
0
 
0
 
! Отговори
g преди 4 години
Кажи баба тенк ю
4
2
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
"Не затвориха границите, а сега и гастърбсйтерите се върнаха болни.Катастрофа !"Ти даваш ли си сметка, че ако затворят границите, работещите в чужбина остават без средства?! Иначе искате да се опростят лихви, задължения (ток, вода), но НАШИ сънародници да ***! И те внасят в хазната добри приходи. Границите трябваше да се затворят единствено за туристи, но не и за български граждани.
3
3
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Не затвориха границите, а сега и гастърбсйтерите се върнаха болни.Катастрофа !
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ако сам не отидеш,няма кой да те покани.На границите ги претупват как да е,и после,а,откъде ни дойде.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче как го съобщиха: От днес вече covid19 е и в Перник и едиси къдеси. Сякаш ние си предаваме заразата, а не са се прибрали гастарбайтери заразени