Ресторантьори: 70% от населението има вече имунен отговор срещу COVID-19

Математици и шамани, вие сте срам и позор, смятат от СЗБ и БАЗ
29 сеп 2021 18:00, Анисия Иванова
175
Ресторантьори: 70% от населението има вече имунен отговор срещу COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В България 70% от населението има вече имунен отговор срещу COVID-19 и не е добре математици да прогнозират лъжи. Това заявяват от асоциациите на заведенията в своя позиция, изпратена до медиите.

"Не само, че е хубаво, а е наложително, когато излизат по медиите математиците да подхождат отговорно към прогнозите, които правят. Да се информират и тогава да говорят. Изключително безумно е, когато от ефира се изричат лъжи, които са лесно изобличими и с бърз поглед на официалните данни. След като затвориха само нощните заведения на 25.10.2020, в следващите 4 седмици случаите не спаднаха, както излъга математикът шаман, а се вдигнаха над три пъти, както се вижда от официалната статистика!

Опитите да се аргументират имитациите на мерки, каквато е затварянето само на заведенията, докато никъде, никой, никакви мерки не спазва, с манипулации и откровени лъжи, като тази, не само не убеждават хората в ползата от "мерки", а имат точно обратния ефект. Ефектът на лъжливото овчарче. Когато две години лъжем, че пазим живота на възрастните хора като затваряме нощните клубове никой на никакви словоизлияния от същите хора не вярва. Затова и хората не вярват в ползата от ваксините, чудят се, след като ги лъжат за имитациите на "мерки", дали не ги лъжат и за всичко останало. Както вече казахме, ефектът е "Лъжливото овчарче".

Още по темата

Отделен въпрос е, че колкото и брилянтен да е един математически модел, ако изходните данни са неверни, то и моделът дава грешни прогнози. Според наше изследване - анкета на СЗБ и БАЗ, установихме, че има 46% преболедували собственици на заведения, едва 6% са в официалната статистика.

Това прави над 7 пъти скрита заболеваемост. Съответно изводът е, че в България имаме 3 милиона преболедували и 2 милиона излекувани, което прави 70% защитени по някакъв начин.

Затова намираме за силно преувеличени прогнозите му за 10 000 нови случая на ден след две седмици. Нима при средно 25 000 теста дневно, 40% от тях ще са положителни? Без да сме с претенции за експертиза, нашите скромни прогнози са, че при вече 70% население с някакъв имунен отговор при неизбежното покачване на случаите няма да надхвърлим трайно 3-4 хиляди на ден. И в 70% ваксинираната Англия има по 30-40 к нови случаи на ден, но всичко работи и нощните клубове и стадионите са пълни.

В Швеция, която беше честна към гражданите си от първия ден и никога нищо не затвори, в момента почти няма нови случаи и починали, защото хората вече са и преболедували, и ваксинирани. Но тези хора имат доверие в здравните власти, които не са ги лъгали, че ще опазят възрастните хора, като вземат хляба на младите ... В такава криза доверието в здравните власти е от изключително значение. А нашите отдавна са го загубили и тиражирането на откровени лъжи, грозни манипулации, пропаганда на дискриминацията и насаждане на разделителни линии и омраза в обществото, влошават ситуацията до моментното й състояние...Срам и позор сте!", пише в позицията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
2
 
! Отговори
hahah преди 2 години
Щом и сервитьорите станаха специалисти ...нямам думи
136
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато видя шеф на ресторант да мени *** в спешно отделение тогава ще отида и аз да протестирам с тях
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излезнете с кирки и лопати !!! Ако няма кой да ви чуе започнете да къртите пътищата .....
134
1
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
До ВладоА откъде математици с погрешни входни данни манипулират обществото вече 18 месеца ?Защо с цел да опазим болните и възрастните трябва да си губим препитанието ? Същевременно тези стари и болни не спазват никакви мерки и по цял ден са в магазините и градския транспорт. Те не се ваксинират и не се пазят ама трябва да затворим държавата заради тях.
133
4
 
6
 
! Отговори
ред преди 2 години
Затваряне ще има на парламента ако продължат да ползват измисленият грип за ограничаване на демокрацията а данъците ни за да плащат на *** катп теб.
132
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре са го написали
131
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
До ВаксърTи на аколко години си? И децата ли се ваксиинрат вече
130
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е един от най-сивите сектори на икономиката, заедно с тъй наречените "майстори" в стоителството и услугите, както и винаги подминаваните за данъци свободни професии, като адвокати, зъболекари, лекари. Там тафифата стига до стотин в час, но данъци цъ. Те плащат, но нещо съвсем мижаво и никакво. И после пари няма - ами няма , тия дето най- много печелят не внасят почти нищо в бюджета!
129
3
 
11
 
! Отговори
преди 2 години
Кръчмар-епидемиолог. Невероятна комбинация.
128
16
 
3
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Всеки ден по 10 000-12 000 се ваксинират в България! Пукате ли се от яд антиваксъри, че намалявате прогресивно?
127
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в 70% ваксинираната Англия има по 30-40 к нови случаи на ден, но всичко работи и нощните клубове и стадионите са пълни.-------======--------Ваксинирайте си персонала, и чакайте и клиените ви да станат 70% ваксинирани и ще работите. Няма ли ваксини, няма да има работа, няма печалба, няма и пари. Това е толкова просто и логично, защо цяла година не можете да го схванете. Малко като великият вожд и учител на антикомунистите Боко дето 3 месеца не можеше да разбере как се слага и носи маска.
126
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че има 46% преболедували собственици на заведения, едва 6% са в официалната статистика.-----------=======----------Но това е защото кръчмарите сте лъжлива пасмина,бе. Толкова ли не можете да схванете, че не всички са като вас?
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им отпуснат пари за едно въже да не се мъчат хората . Ся що ги мъчат ?
124
3
 
21
 
! Отговори
nvm преди 2 години
Не съм стъпил в ресторант вече втора година и скоро няма и да отида макар ,че мога да си позволявам без проблем.Писна ми от мръсотия лоша храна нацупен персонал ниско платен.Оправте си нещата и спрете да ревете.
123
18
 
13
 
! Отговори
mne преди 2 години
В Швеция, смешковци, са масово ваксинирани. А вие в България не щете.Поздрави от Северна Европа
122
13
 
27
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Абе от къде на къде кръчмарите се изказват по такива въпроси, колко имунитет имало населението??? Вече става извратено. Всички взеха да разбират от медицина.
121
10
 
7
 
! Отговори
Тревата преди 2 години
Гарантирано предпазва от короната.Няма нито един пушещ трева, който да е бил хоспитализиран с ковид 19
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно!
119
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еее ,щом кръчмарите казват 100% е така следваща стъпка е Ричи да измисли и лекарство за ковид
118
3
 
9
 
! Отговори
Стига преди 2 години
С тия кръчмари бе.Само кръчми ли има в тая държава,само те ли са ощетени?Ами да оставят само семейните заведения с по 2-3 човека персонал,а заведенията на ония с Майбах-ите ,да позатворят малко.Те са се награбили за 2 живота."Мазнинка"си имат,12 години си я трупаха.