Държавата дава 2,6 млн. лева за възстановяване на летището в Русе

Решението е взето на днешното заседание на Министерския съвет
22 дек 2021 15:04, Красимир Ангелов
24
Държавата дава 2,6 млн. лева за възстановяване на летището в Русе
Снимка: БГНЕС

Държавата ще отпусне 2,6 млн. лева на община Русе за възстановяване на летището край града. Решението е взето на днешното заседание на Министерския съвет, съобщиха от кметството в Русе.

Стратегическото разположение на град Русе е ключов фактор и възобновяването на дейността на летището ще допринесе в голяма степен за развитието на региона и за постигане на по-интегрирана и балансирана свързаност между видовете транспорт. Стратегическото местоположение на аеропорта дава възможност за комбиниране на железопътен, сухопътен, воден и въздушен транспорт, което е основен приоритет в политиката на правителството в този сектор, се посочва в мотивите за решение на правителството.

Средствата ще бъдат използвани за нова периметрова ограда, ремонт на пистата за излитане и кацане, такси за лицензиране, летищна метеорологична станция, закупуване на системите за авиационна сигурност и обучение на персонала за работа с тях.

От общинската управа припомнят, че решението идва броени дни, след като министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и кметът на Русе Пенчо Милков организираха обществено обсъждане по тази тема в крайдунавския град.

От кметството обясняват, че от няколко месеца се работи активно летището да отвори врати за вътрешни полети по направлението от Русе до София и обратно.

От местната управа информират, че покривът и някои от помещенията в сградата на летището вече са ремонтирани с общински средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Руселетище Русе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Самолетите летят във въздуха, а в Ст.Загора.въздух няма.
16
2
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Да, защото г-н Събев е местен патриот! Много по-лесно за него щеше да прехвърли цялата административна дейност на компанията в град София - така щеше да си намира и способни служители много по-лесно. Човекът обаче иска да развива родния си край, пренебрегнат от всяко правителство от 1989 насам. И това заслужава адмирации!
15
2
 
0
 
! Отговори
Волф преди 2 години
Досега ревяхте - нищо не се правило в България. Сега - ама Русе обезлюдял, кой щяло да пътува. Трябвало изцяло да се зачеркне този град. Ако слушаме форумния *** Евлоги, трябва да се инвестира само в Стара Загора - най-перспективният мегаполис.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, Русе беше проблема на българския транспорт, гн Събев, ще може да си лети в къщи
13
8
 
9
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
Абсолютно погрешно решение!? Вътрешните полети са замърсители на въздуха.... В Германия вече ги отмениха.
12
2
 
13
 
! Отговори
К преди 2 години
Следя..Еконт дали ще предложи нова услуга Карго пратки въздух Европа..за един приАтел питам
11
5
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
До Анонимен,нека се оправи и летището в Ст.Загора.Защо едното ИЛИ другото.А и Ст.Загора е само на час път от летището в Пловдив.
10
4
 
4
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Ще има ли международни полети от Русе?
9
9
 
19
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Всяка инвестиция в Северна България е добре дошла и трябва да се подкрепи.Русе е голям град със сериозни бизнеси,не е само Еконт.А и на тях бизнеса им едва ли е толкова в самия град.Успех !!!
8
15
 
14
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Гнусутия. Това е гнусна форма на корупция в стил 1994 година. Този дето го сложиха за мин на траспорта иска да си доразвие логистичната база на еконт-а.
7
5
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Ами докато е така, т.е. всичките държавани пари само в София да се дават дотогава ще сме на това дередже! И сега гледам, всичките пари и за магистрали и за каквото ида било проекти само в София отиват! Добре, че няма пристанища в София инак и Бургас и Варна щяха да видят пари за пристанища ама един друг път! *** кой знае може и пари за пристанища в София да се дават!!!
6
9
 
21
 
! Отговори
Столичен Бастунитет преди 2 години
250 млн може да се дадат за летище в София, ама 2.5 в Русе и веднага почвате да църкате?! Ами не се чудете тогава защо Цариградско и Метрото са ви задръстени със "провинициалисти" дето идват да ви ядат от хлебеца....
5
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Транспортният министър е от Русе и първото му действие е да оправи летището в Русе. Съвсем случайно той е и собственик на най-голямата куриерска фирма и съвсем случайно едно летище му идва топ за бизнеса. Мдааа, промяната е абсолютен факт! Промяната е само в джоба, където ще влизат кинтите! Честито, аджамии!
4
15
 
24
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Въпросите са следните:1. От къде е министъра на транспорта?2. Има ли министъра на транспорта личен самолет?Ако се окаже, че е от Русе и има личен самолет, значи си прави частно летище.
3
12
 
11
 
! Отговори
kk преди 2 години
За да обслужва натовски самолети
2
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купихме на фирма Еконт летище ли?
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти на мене аз на тебе