Основателят на LinkedIn прибира 2,88 млрд. долара

Сделката с Microsoft се оказа доста добра за Рийд Хофман
Обновена: 14 юни 2016 10:49 | 14 юни 2016 10:46,
7
Основателят на LinkedIn прибира 2,88 млрд. долара
Снимка: Reuters

Колко е хубаво да си един от основателите на печеливша компания и след това просто да жънеш от нейните успехи, без да си даваш много зор. Може би това е минало през ума на Рийд Хофман, един от основателите на LinkedIn, след вчерашната новина.
 
Той все още притежава 14,7 млн. акции от капитала на компанията и то към момента на нейната покупка от Microsoft за 26,2 млрд. долара. Имайки предвид че цената на акция в този случай е 196 долара, това означава, че той си е спечелил едни чисти 2,88 млрд. долара от сделката.
 
Още по-интересното е че той държи акции "Class B", което му дава правото на 10 гласа за всяка акция, която притежава. Това ще рече, че той ефективно контролира 53% от акциите с право на глас. А това означава, че без да има нужда да пита останалите притежалите на акции, може просто да одобри сделката.
 
Това е неговото обещание според изпълнителният директор на Microsoft - Сатя Надела, който обяви сделката на вчерашната конференция.
 
Сегашният изпълнителен директор на LinkedIn, Джеф Уайнър, притежава 408,000 акции, което му дава скромните 78 млн. долара печалба, като по условията на сделката може да си изкара и допълнителни 127 млн. долара. Жив за оплакване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
gtf преди 7 години
лека му пръст на linkedin, като го подхване майкро**it..
6
1
 
0
 
! Отговори
Иван Златарски преди 7 години
Да бе, същото е като FB с малката разлика, че не се публикуват видеклипове с игривата ми котка, снимки от 5см на любимия ми храст в градината, слайдшоута, имащи за цел да ми завидите къде съм се шматкал по света, лайкове и т.н. тъпни.Коментирайте неща, от които имате преки впечатления.
5
0
 
2
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Естествено, че Линкдин няма нищо общо със сурат тефтера. Мрежата е организирана на групи по интереси и , повярвайте ми, ама хич не е лесно да те одобрят в някои от групите освен ако не си доказан професионалист в съответния бранш. Освен това постовете в линкдин не са на някоя кифла къде са я лашкали през нощта, а доста сериозни икономически, правни и научни съобщения.
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кое му е па чак толко по-различното на линкедин от фейсбоклука? Киснене пред компа (мазане по телефоня) и разни *** постове, снимчици и ръчкания.
3
4
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
До коментар 2Може би ти не си разбрал съвсем - Linkedin си е точно същото. С малко по-миловиден изказ - "професионална социална мрежа"...
2
4
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Може би не си разбрал, но LinkedIn има съвсем други цел и функция, не е за екхибиционизъм.
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той не е виновен, вие сте тия дето му давате да яде баницата , да си вкарвате данните , като маймуни на стена да се нареждате, за без пари. Същата бутавория като фейс бука. Народът е ексхибиционист. Толкова самовлюбени същества.....а този си събира печалбата