Плаващи домове са бъдещето, което ни чака

Опасността от покачващите се океани вече не е толкова зловеща
Обновена: 27 юни 2016 11:23 | 27 юни 2016 11:01,
5

Снимка: Terry and Terry Architecture

Внушаващите 4,2 млн. американци през следващите 100 години могат да бъдат принудени да напуснат домовете си заради покачването на морското равнище, сочи прочуване на онлайн изданието Nature.com, цитирано от Tech Insider. Изследователите изчисляват броя на жителите в риск, поглеждайки крайбрежните райони в САЩ, които се очаква да бъдат заляти от покачващото се ниво на морската вода до 2100 г.
 
Приемайки тази тенденция за изключително сериозна, базираната в Калифорния компания Terry & Terry Architecture проектира концепция за плащави домове, които смята, че ще бъдат от огромна полза за хората, които ще трябва да мислят за нови алтернативи за живеене в следващите 100 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Пфф преди 7 години
Плаващи домове? Това е ПЪЛНА глупост! Ако се покачи нивото на океана, просто градовете и населените места ще се изместят на по голяма надморска височина. Планини има достатъчно.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тези скромни отвори от по 12-16 метра с композитни материали на Наса ли ще ги строят? Поредните архитекти-картинкаджии, които трябва да си скъсат дипломите /ако въобще ги имат/.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тръбата фи120 директно у водата.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо точно американците, чиито домове ще бъдат залети от океана няма да отидат във вътрешността на континента, а ще си строят плаващи домове, които могат да бъдат отнесени от буря? Явно "базираната в Калифорния компания Terry & Terry Architecture" просто иска да привлече инвеститори за поредния налудничав проект.