Топ смартфонът на Apple – iPhone X

Функцията Face ID ще прави и персонализирани емотикони
11 сеп 2017 10:30, Бойчо Попов
25
Топ смартфонът на Apple – iPhone X
снимка: Ройтерс

 Броени дни часове преди събитието, на което Apple ще представи своя юбилеен iPhone на 12 септември за първи в историята в новия кампус на компанията, стана ясно, че ще видим не един, а три нови смартфона.

Сега данни от софтуерния код на iOS 11 потвърждават с какви имена ще бъдат представени тези устройства. Оказва се, че дългоочакваният юбилеен модел, с който ще бъдат отчетени 10 години от представянето на първия смартфон на Apple, ще се казва iPhone X.

В същото време наследниците на сегашната генерация ще бъдат кръстени закономерно iPhone 8 и iPhone 8 Plus, предаде Bloomberg, позовавайки се на информация на разработчика на игри и приложения Стивън Трътън-Смит.

Изборът на името iPhone X не е случаен, тъй като това е римската буква за числото десет, а символът Х придава и усещане за нещо специално. 

iPhone 8 и iPhone 8 Plus ще са подобни на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, но ще включват по-бързи процесори, съобщи Bloomberg News. Говорител на Apple отказа да коментира темата.

С редица промени в дизайна и хардуера iPhone Х трябва да отбележи подобаващо навършването на 10 години от първия модел с това име в индустрията. Устройството ще предложи различен дизайн, OLED дисплей без рамки около него, двойна задна камера и сензор за отпечатъци, който е вграден в самия дисплей.

Не е ясно кога и на каква цена ще стартират официалните продажби на смартфоните в Европа. Пазарната стойност се очаква да е по-висока от тази на тазгодишните флагмани на Samsung, но визията и подобренията в iPhone X трябва да оправдаят тази сума.

Изтичането на тази информация се случва не отдавна, след като Apple случайно публикува софтуер за високоговорителя HomePod, който предостави подробности за предстоящите функции на iPhone. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук критикува медийните публикации за предстоящите модели през тази година, като заяви, че статиите са обезкуражили продажбите на настоящите модели. И все пак очакванията за предстоящия сезон са високи: според скорошно проучване на RBC Capital Markets почти две трети от респондентите са заявили, че ще си купят нов, неразкрит досега модел iPhone.

Изтеклият сега софтуер потвърждава по-ранните материал на Bloomberg News, че премиум устройството X ще замени обикновения скенер за пръстови отпечатъци Touch ID с функция за отключване чрез разпознаване на лицето. Apple ще я нарече Face ID, според софтуерния код. Сензорът ще се използва и за сканиране на изражението на лицето за превръщането му в анимирани емотики за съобщения, показва кодът. Bloomberg съобщи неотдавна, че премиум моделът няма да има Home бутон и вместо това ще използва серия от жестове за контролиране на устройството.

Oще технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: apple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 2ООо, ааа думи ... празни думи ... ъъъъ ....А и това с Убутну телефоните, щеше да е интересно, но нека не забравяме, че едновременно Google и Apple имат инвестирани десетки милиардни в мобилните си операционни системи. Просто е трудно, да ги настигнеш.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Аз най-често си чета книжка и слушам музика.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарушиха традицията на S моделите ... какво става с този свят, не ми се мисли ... т тютю ...
20
4
 
3
 
! Отговори
Специалиста преди 6 години
Добре,хубава новина,но сега по същество.Продавам телефони вече 10 години във водещ мобилен оператор.В момента китайските компании като Huawei,Xiaomi,Orro правят най качествената продукция спрямо цена-качество съотношение.Модела P9 lite на Huawei е един от най успешните в света за последните 10 години за парите си,и в момента компанията е на второ място в света за смартфоно.Леки ,не забиват,добри батерии,супер опростен интерфейс,и много добра цена.Това е реалността,а Самсунг и Apple no comment..
19
2
 
7
 
! Отговори
NSA преди 6 години
Взеха ви отпечатъците, сега и лицата и очите ще сканират. Скоро чакайте Blood ID само с кръвна проба да се отключва, та да е пълен контрола. Ама кой и как ползва информацията никой не ти казва, бизнес за милиони. Пък отгоре на всичко си плащаш 1000доларес за това.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
въобще не ме изкушава и впечатлява какъвтои да е супер скъп телефон, но не ги разбирам тия неща.. :) Не разбирам и какво толкова гледат и ровят в телефоните си някои хора, като се кача в метрото и половината пътници зяпат телефона и направо изпускат връзката с реалния живот, а след като пиша тук се предполага, че и аз имам някаква връзка със съвременните технологии. И такива статийки са за шарани, дето си мислят, че айфона е нещо велико и н окиа 3310 беше велика,но трябва да си живял за да знаеш
17
3
 
6
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
"Всеки втори младеж в София е с айфон, а в Запада доминацията на айфон е абсолютна."демек само потвърждаваш истината ,че айфона се тиражира при най големите *** и балъците :)
16
4
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
"радвайте, че има компании като Епъл, които бутат технологиите нагоре!"ахахахахах заболя ме корема от смех :)
15
11
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
пич, по-скоро андроидите се мъчат и драпат да изпъкнат пред айфона, но нещо няма ефект. Дори новият самсунг ноте 8 с всичките подобрения по хардуера, на тестовете е значително по-бавен от миналогодишните модели айфон. А цената му е същата като на айфон. За Хуйвей да не говорим..... там са още по-зле, но ме радва, че с всяка година настигат гърмящите самсунги. Всеки втори младеж в София е с айфон, а в Запада доминацията на айфон е абсолютна. Вервай ми, това не се дължи на един маркетинг само.
14
8
 
7
 
! Отговори
losHo преди 6 години
Очаквам с нетърпение утрешното шоу на доминацията Епъл. Не хейтвайте, а се радвайте, че има компании като Епъл, които бутат технологиите нагоре!
13
3
 
9
 
! Отговори
Uka преди 6 години
Snorky, баце, иОС-а и МАКОС-а не са нищо повече от къстъм дистриуция на FreeBSD т.е. UNIX, компилиран специално за джаджите на ябълките. Та 'ф' тоа ход на мисли ябълките не са написалЕ ни ена операц. система. 'Ф' компютрите им липсва един огромен сегмент именно поради таа работа, ама успяват да компенсират съвсем успешно с шарении - маркетинг баце, маркетинг!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SnorkyЗабравяш че гугъл имат свои телефони с писан от тях самите софтуер.
11
12
 
13
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Смартфоните, на които компаниите си пишат сами софтуера винаги ще бъдат в пъти по-добри от онези, които ползват готови платформи. В този ред на мисли смартфоните с андроидиот ще са винаги след iphone. Да не говорим за иновациите, където дръпнатите очички са просто едни преписвачи.
10
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Сензор за отпечатъци вграден в екрана няма да има. Епъл не успяха да намерят начин да го вградят в дисплея. Само с Face ID ще е.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Az go imam *** e!
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропуснали сте да напишете че е реклама.Броени дни остават до събитието..DDDНе думай, не мисля да чета нататък, камо ли да купувам. Същественото на всеки модел е, че дизанерите и инженерите му са заети с това да го деморализират , защото вече имат нов със същия проблем.Това е проблема с тези "умни телефони", влизат в безкраен цикълD,а какъв е проблемът на техните купувачи, щях да напиша роби, да кажат специалистите, аз не мога))
7
4
 
19
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
как пък да не дам 2К пари за зомби телефон
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един вече го имал. Те още не са го пуснали никъде по света в продажба.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко, че Ubuntu спряха да развиват операционната си ситема за смартфони. Пуснаха два смартфона и това беше. А иначе и Android, и IOS са Linux дистрибуции. Да IOS не е, но толкова много прилича, че май май някой е крал от Linux.Надявам се все пак Ubuntu или друга Linux дистрибуция да пусне OS за смартфони.
4
17
 
20
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Ай сиктир стоя айфон бе писна ха ми вече,айфон та айфон един от най-смотаните телефони на една от най смотаните компании някога ,издържаща се от балъци ,които и грам понятие си нямат от техника,Китайчетата и корейчетата са на светлинни години пред тая дървения!