Xiaomi Mi 10T Pro - флагманът, който крачи към върха

Телефонът предлага ново изживяване при снимки, игри и музика
Обновена: 14 дек 2020 14:00 | 14 дек 2020 11:15, Александър Попов
8
Xiaomi Mi 10T Pro - флагманът, който крачи към върха

През последните години Xiaomi си спечели репутацията на компания, която пуска на пазара мобилни телефони с впечатляващи характеристики на достъпни цени.

През 2020 г. тя представи на пазара серията Mi 10T, а заедно с нея и своя флагман Xiaomi Mi 10T Pro. С него китайската компания излиза в пряк сблъсък с най-доброто на пазара.

Xiaomi Mi 10T Pro е съвършен за всички, които искат телефон с дълъг живот на батерията, бързо зареждане, използват го за фотография, игри, музика и гледане на филми.

Високият клас модел идва с много функции, които ще се харесат на потребителите.

Дизайн и дисплей

Xiaomi Mi 10T Pro залага на дизайна на "стъкления сандвич". Пазарът го изисква, потребителите го харесват и все още няма достоен наследник.

Рамката е доста тънка от по-дългите страни, но все пак достатъчно остра, за да осигури адекватно сцепление. Държането на телефона без калъф е приятно и се чувства достатъчно сигурно дори при дълги сесии на снимане.

Четецът на пръстови отпечатъци е под екрана около дъното и е от най-новото поколение оптични скенери, което означава, че е толкова бърз и точен, колкото конвенционалните сензори.

Xiaomi Mi 10T Pro - флагманът, който крачи към върха

Екранът на Xiaomi Mi 10T Pro е 6,67 инча, стандартен за премиум телефоните.

Mi 10T Pro разполага с един от най-добрите плоски дисплеи, които са налични за съвременните смартфони, с водеща в индустрията честота на опресняване от 144 Hz.

Цветовете изглеждат перфектно, контрастът също е добър. Това, което трябва да се отбележи е, че за разлика от конкурентните модели не изтощава толкова бързо батерията - AdaptiveSync дисплеят на Xiaomi автоматично синхронизира кадровата честотата на съдържанието.

Така можете да се насладите на любимия си филм на 48Hz, да гледате телевизионни сериали на 50Hz, да стриймвате видео на 30Hz или на 60Hz, да скролвате нюзфийда си в социалните мрежи или пък да играете игри с честота до 144Hz. Дисплеят гарантира безпроблемно, гладко изживяване и оптимално използване на батерията.

С цветова гама P3 и TrueColor, дисплеят предлага изключително широк диапазон от по-истински цветове. С вградения 360-градусов сензор за околна светлина (ambient light sensor) екранът може интелигентно да регулира яркостта - дори при условия на задно осветяване.

Камера

Xiaomi Mi 10T Pro разполага със 108MP основна камера. При добри условия на осветление снимките са с много детайли, ярки цветове и богати текстури, независимо дали използвате режима на снимане по подразбиране. Това, което може да се определи като недостатък е големината на снимките - 27MP.

Ще останете впечтлени и от кадрите, които се получават при слаба осветеност.

Моделът разполага и с 20MP селфи камера с ултраширок сензор, като снимките с нея изглеждат значително по-ярки от снимките от основната камера и може би дори малко по-привлекателни в резултат. Няма много видими изкривявания по краищата на изображенията, както понякога се получава с широкоъгълните лещи. Тази ултраширока камера има автофокус, което означава, че може да прави снимки и видеоклипове отблизо.

Xiaomi Mi 10T Pro - флагманът, който крачи към върха

Основният телеобектив е комбиниран 13MP f/2.4 и предлага 5x оптично и 10x хибридно (оптично + цифрово) увеличение. Снимките, направени с нея са сходни с тези на основната по отношение на цвета и яркостта.

5MP макро камера пък е за важните моменти. Направените тестове пък показват, че по отношение на портретни снимки трудно ще намерите по-добър смартфон на пазара в момента.

Надграждайки съществуващата технология са включени нови и динамични функции като клониране на снимки и видео, режими на продължителна експозиция, селфи със закъснение, двойно видео.

Mi 10T Pro има шест самостоятелни режима за дълга експозиция - от Moving crowd режим, който се фокусира върху неподвижен обект, докато размазва динамичната обстановка - до Star trails, който създава ефект на пълна звездна пътека оформяща кръг, а режимът Photo Clones може да улови до четирима човека в един кадър. Освен това, функцията Timed burst предлага безкрайни възможности за забавление, като позволява на потребителите да настройват снимки с времеви интервал, който може да бъде конвертиран във видео, докато три нови фото филтъра – Cyberpunk, Gold vibes и Black ice – помагат на желаното настроение да оживее.

При видео режима можете да заснемете два паралелни образа в рамките на едно видео, докато функцията Dual Video записва едновременно от предната и основната камера на устройството. Time-lapse за селфи видео пък ще бъде в помощ на всеки влогър.

Що се отнася до ултрашироките видеоклипове, Xiaomi Mi 10T Pro върши отлична работа. Той има набор от режими за видеозаснемане, които могат да се харесат на видеооператорите - телефонът може да снима в 8K и 4K, има различни полезни режими като забавен каданс, автоматично проследяване на обект.

Живот на батерията

Xiaomi Mi 10T Pro разполага с изключително мощна батерия от 5000 mAh. С вградената технология за оптимизиране на зареждането на батерията, смартфоните освобождават повече енергия за по-дълъг живот на батерията.

С технологията MMT (Middle middle tab) и изключително бързия уникално проектиран 33-ватов процес на зареждане с кабел няма да останете неподготвени, когато ви е нужно презареждане. Важно е да се уточни, че 33-ватовото зарядно устройство е включено в комплекта.

Можете да използвате Xiaomi Mi 10T Pro лесно цял ден, без да е необходимо да го зареждате, независимо дали сърфирате в интернет, стриймвате музика и филми или играете игри.

Xiaomi Mi 10T Pro - флагманът, който крачи към върха

Производителност и софтуер

Xiaomi Mi 10T Pro  е с чипсет Snapdragon 865, най-добрият процесор, достъпен за телефоните с Android, осигуряващ мощност за обработка от най-висок клас.

Той предлага енергийна ефективност и производителност, а благодарение на своя по-широк спектър на 5G свързаност, Xiaomi осигурява и съвместимост с повече мрежи.

Графичният процесор Qualcomm Adreno 650 пък издига на ново ниво потребителското изживяване при игрите.

Xiaomi Mi 10T Pro има едни от най-добрите високоговорители сред тези на пазара. Настройката с двоен високоговорител, състояща се от една в долната част на телефона и друга в горната част, звучи чудесно, с доста силна максимална сила на звука и почти никакво изкривяване на по-високите нива.

Което означава, че звукът е перфектен и нямате нужда от допълнителни тонколонки.

Когато говорим за най-новите модели смартфони е трудно да се каже кои телефони са най-добрите. При всеки може да се открие компромис в различна част, затова най-важно е потребителското усещане.

Ако цените качеството на звука, бързото зареждане, добър живот на батерията, като цяло страхотна камера и дисплей, този телефон е за вас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Xiaomi Mi 10 Pro
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравяме че най-слабия модел на iPhone е по-бърз от най-добрия модел на АндроITите -- ФАКТ
8
1
 
6
 
! Отговори
Onq s karucata преди 3 години
Iphone са номер 4... Xiaomi вече е номер 3 в света изобщо, не говорим за нашия смешен пазаркойто може да се сравни с малак китайски или индийски град. Пред тях са само самсунг и хуавей. И така...
7
3
 
7
 
! Отговори
One преди 3 години
Само да вметна, че "Ябълките" също се произвеждат в Китай - "ядец" за гордите собственици.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съжалявам, но пръстовият отпечатък не е под дисплея, а е отстрани на power бутона...нещо сте се объркали!!!
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А решиха ли проблема който е много сериозен със сензора за близост(proximity sensor) който липсва при Note10 lite.Щото аз по *** телефон не съм виждал.Докато говориш и неволно да натискаш с бузата си активната клавиатура не е нормално.Изключително неприятен за ползване модел.
4
18
 
4
 
! Отговори
Личен опит преди 3 години
Наслушах и нагледах се на кви ли не Китайски флагмани и разни пластмасови играчки от зрънчо, всичките са аут на втората година и се усещат много евтини. Не съм нито техничар, нито разбирач на телефони, само ползвам и хвърлям и Ябълките досега са най-добрия продукт от моя опит. За цена около 1000лв. и нагоре дори не бих гледал конкурентите, ако бяха по 200-300 евентуално бих.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отбележа че пръстовите отпечатък не е под дисплея а на бутона за стартиране и отключване....
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубав е, имам го, само ще.отбележа, че при силна музика леко дрънчи задния капак. И снимките не са топ ъф дъ топ. Но за парите си е супер!
1
4
 
5
 
! Отговори
Vandim преди 3 години
Та това рекламно съобщение за фото апарат ли беше?