Започва процесът срещу Емилия Масларова

Обвинението е за присвояване на 11 млн. лв.
8 мар 2011 07:03,
159
Започва процесът срещу Емилия Масларова
Снимка: Булфото

В Софийски градски съд започва процесът срещу бившия министър на социалната политика Емилия Масларова.

Настоящата депутатка от „Коалиция за България“ е обвинена в присвояването на 11 038 405 лева при ремонта на социален дом в Стара Загора.

Според обвинителния акт Масларова, заедно с управителя на фирмата „Стара Загора 2007” и техен помагач са присвоили 11-те милиона от отпуснати 18 805 006 лв. за ремонта на сградата.

Престъплението е извършено в периода от ноември 2007 г. до май 2009 година, според обвинението.

За да могат да бъдат присвоени парите, след превеждането им по сметката на фирмата изпълнител, те били отклонявани чрез неверни счетоводни документи.

Масларова сравни делото срещу себе си с Лайпцигския процес – тя била присвоила 11 млн. лв., колкото Георги Димитров е запалил Райхстага.

Ако прокуратурата докаже престъплението, Масларова обеща да дари 11-те милиона на хората в Хасковско.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: Емилия Масларова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 13 години
Ето още един удобен случай да ни се отвлича вниманието - бе даите тази новина когато има присъда през това време пишете за най-актуалното- галопиращите цени на всичко .Иначе изхода от това дело е ясно- ШМЕНДИ-КАПЕЛИ.
146
1
 
0
 
! Отговори
Imigrant преди 13 години
Po interesnoto e che ako Ahmed Dogan i Maslarova zavedat delo za nepravilno osadeni shte go specheliat,zashtoto sa si napravili neshtata kakto triabva predi da zapochnat neshto e izpipano. Taka che pak Chalgaristan shte zagubi za da im plati. Tova samo pokazva che v tia hora ima akal, pa makar i da ima koruptcia i drugi takiva. Te dori mogat da badat i politicheski imigranti pri segashnite obstoiatelstva, no na Boko Tikvocha tova ne mu idva na akala. Edno neshto GERB ne e napravil kakto triabva
145
0
 
0
 
! Отговори
go6yyy преди 13 години
143 и тем подобни .......Точно заради тези НК,членове, алиней и тем подобни измислици и заобикалки сме на този хал.Жив и здрави да сте и се спасявайте от тая *** държава,или останете и си трайте и хранете мангалята да се множат
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На другото дело да се съберем в залата вместо да пишем Да подкрепим др Масларова тя е нивинна червена ***
143
0
 
8
 
! Отговори
Пора преди 13 години
Таз *** червена гад откъде има 11 милиона които да дари бе? *** наглостта! На момента да влиза в затвора!!
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човека от Кубрат се прекара с тези 7 милиона, я виж джакпот и чудо.
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тая защо е без белезници на снимката.същото ще стане като с другите дела срещу николай цонев и доган,накрая ще им платим и разходите по делото от нашите джобове
140
0
 
0
 
! Отговори
Деси преди 13 години
Само 11 ли били ?!?!? "Ако прокуратурата докаже престъплението, Масларова обеща да дари 11-те милиона на хората в Хасковско"...наглост...просто и е сигурна работата на госпожата - няма да лежи в затвора.До 147 - Знаеш ли защо много хора правят ремонти през зимата???...Защото работна ръка БОЛ, продаваща труда си евтинко, тъй като по правило сезонът за строителството е слаб.
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой от кометиращите говори ,че било скъпо когато е правен ремонта!Шпакловката,теракота,ламината и др.строителни матеряли си държат цените от години,относно работната ръка и тя не е променена стига да има работа.Имаше интервю със стр.инжинер ,който каза че сумата е надвишена много и не е релна!
138
0
 
8
 
! Отговори
zloto преди 13 години
Урааааа, и Масларова ще я пуснат. Най-накрая започна началото на края за тази "клета" баба. Както неведнъж сме ставали свидетели на такива фарсове, и това дело няма да е по-различно от всички останали. Браво на българския съд, браво, ние се гордеем с вас. А после, като ни зачекнат по докладите, кажете че те другите, пак не са събрали никакви доказателства. БОГ да пази БЪЛГАРИЯ от самите българи, защото ние сме на път да си е***е майката.
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако власта има воля може да докаже и че 100 лв са откраднати и няма документ за тях!Ако от НАП им се позволи да направят проверка на фирмите Х и Y издали фактури,а знаем че големите фирми са по ДДС ще се хванат стига да искат.За тези пари е могло да се издигнат поне 3 нови сгради от основи!!!!Вярва ли някой, че фирма ремонтирала обекта не е КИХНАЛА %%%%%%%????????????
136
0
 
5
 
! Отговори
един от всички преди 13 години
Ако прокуратурата докажела престъплението тя щала да дари 11 милиона на хората в Хасково. Чакай сега, значи ако докажат, тя така или иначе ще връща пари, което значи, че тя разполага с такива пари и ще върне 11 на държавата и 11 дарение... Ихааааа 22 милиона. Ай сик тир *** масларова, ти цифрите за нищо ги нямаш, особено в милиони ***.
135
1
 
1
 
! Отговори
Безпристрастен преди 13 години
Типично по български, всеки разбира от всичко и дава заключение дали едно лице трябва да бъде признато за виновно и да влезе в затвора. Най-странното е, че се прави на политическа основа, дали е комунист, дали е ДПС-ар или е гербер. Няма значение кой от коя политическа сила е. Единственно важно е дали са изпълнени особените изискване на НК и процедурите по НПК за събиране на доказателства за да се вмени вина на дадено лице вина. Никой не знае каква е точната обстановка по делото, но коментира.
134
0
 
5
 
! Отговори
пенсионерка преди 13 години
И моето мнение както на повечето от вас. Няма да бъде осъден НИКОЙ, а ако бъде осъден /Ал. Томов/ няма да чака в затвора обжалването, а ще се пъчи по всички медии, колко е честен. Живеем в корумпирана държава и животът стана страшен. Няма пари за лекарства, няма пари за храна, няма пари за нищо.
133
0
 
7
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 13 години
БЕДНА Е И ХОДИ С *** !!!МОЛЯ ВИ НЕ Я ОСЪЖДАЙТЕ !!!ТЕ ВСИЧКИ ОТ ВИСШИЯ СЪВЕТ НА БСП СА БЕДНИ И ЧЕСТНИ ХОРА !!!НЕКА ДА БЪДЕМ МИЛОСТИВИ !!!
132
2
 
9
 
! Отговори
СЪДА НЕ ВКАРВА .... преди 13 години
....ЧЕРВЕНИ *** В ЗАТВОРА!!!!ГАРВАН ---ГАРВАНУ, ОКО НЕ ВАДИ!!!!КОМУНИСТ ---КОМУНИСТ ,..... НЕ ВКАРВА В ЗАТВОРА!!!!!НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ И НЕ ЗАЛЪГВАЙТЕ ХОРАТА!!!!!
131
0
 
12
 
! Отговори
Милена преди 13 години
А на бас че няма да бъде осъдена.Има ли досега осъден политик?Неее...
130
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо изобщо да се почва този фарс? Пак ще съберат нарочно едни такива 'доказателства', които нямат никаква стойност в съда, ще се вдигне нужния шум, ще се хвърли прах в очите на хората (уж че се прави нещо) и Масларката ще излезе с чисти ръце от цялата работа, повече няма да има как да бъде съдена за това престъпление. И бойкомунистите пак ще хвърлят цялата вина върху 'корумпирания съд'.
129
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вкарайте поне тази гнусна пачавретина в затвора!!! От както сте на власт имате десет знакови дела и нито един осъден по тях!!! Престанете да хвърляте прах в очите на хората!!! Малко остава да излезем на улицата!!!
128
0
 
10
 
! Отговори
бг преди 13 години
Е тая требе да полежи някоя годинка.