Среден пръст за Апостола, а Темида отсъди: Невинен!

Вандалщината била отпреди 2 г. и давностният срок изтекъл
4 юни 2015 19:00,
193
Среден пръст за Апостола, а Темида отсъди: Невинен!
Снимка: Facebook

Районният съд в Бургас оневини Емил Красимиров, който "обиколи" интернет, показвайки среден пръст пред паметник на Васил Левски.

Скандалът избухна преди дни, когато снимката с непристойните жестове на мъжа и негов приятел бяха публикувани в социалната мрежа и медиите.

Красимиров е от  Камено, а гаврата с Апостола е заснета в Морската градина в Бургас.

Още по темата

Пред съда днес Костадинов призна, че е извършил обидните жестове и обясни, че се чувства виновен. Той разказа и че случката е отпреди две години, когато той и приятелят му действали под въздействието на много алкохол.

Според мъжа той не е поръчвал да бъде сниман и не знаел кой го е заснел, съобщи БТА.

Оправдателната присъда се дължи на факта, че давностният срок от една година за присъда по престъплението е изтекъл.

Свидетел по делото, лидер на неформална националистическа организация, разказа пред Районния съд, че е получил на 31 май тази година на електронния адрес на формацията имейл от непознат със скандалната снимка.

Той публикувал снимката на профила на националистическата организация във Facebook и я изпратил на медиите. Той и съидейниците му били направили това от възмущение от поругаването на националната светиня.

Решението на Районен съд Бургас подлежи на обжалване пред Окръжен съд Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
5
 
! Отговори
ккк преди 8 години
До ШопДа видиш тогава каква е разлика между демокрация и свободия с привкус на анархия и чувство за безнаказаност. Ама к'во ли ти обяснявам като че ли ще разбереш нещо. Писна ми да споря с такива хора, има закон и той трябва да се спазва ТОЧКА ! Лирическите и философски съждения от типа " ама 'щото така и 'щото иначе" да си ги запазят виновните за затвора.
63
1
 
6
 
! Отговори
ккк преди 8 години
До ШопВ закона има текст за поругаването на национални символи и наказанието за това е 2 години. Същият закон БИ ТРЯБВАЛО да се прилага, когато се оскверняват знаме и герб на държавата. Това, че живеем в *** и закона не се прилага не оправдава тези постъпки. А наказания няма заради хора като теб, които всичко им е "през оная работа" и казват "голяма работа" и "к'во толкоз". Поради това и живеем в гореспоменатата ***. Я отиди в люлката на демокрацията САЩ и покажи среден пръст на Линкълн.
62
6
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До kkk С простотия облъчваш ТИ. Аз никого не плюя, просто не искам да се занимавам с простаци и съвсем коректно и възпитано ти казвам, че такова нещо не се води престъпление и никой не може да бъде осъден ако се е напил и се е държал просташки. Ти явно и в трезво състояние не можеш да се изразяваш, без да грачиш и да обиждаш. Посочи ми текст от закона, според който това на снимката е престъпление?
61
0
 
6
 
! Отговори
kkk преди 8 години
До ШопПроста шопска тикво, хората са си дали живота, за да може ти сега да ни облъчваш с простотията си. Я да те видим теб дали си съгласен да се обесят за благото на народа и после да те плюем а ? Да ти приготвям ли бесилката ?
60
7
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Това не е никакво престъпление, а обикновена простащина и за такова нещо човек може да бъде съден само в Северна Корея или ако се върне в Средновековието. Стига сте се правили на интересни. Дори да не е загубило давност, няма член от закона, по който да осъдят някого за простотии в пияно състояние.
59
2
 
8
 
! Отговори
от Бурса преди 8 години
Това, ако се случи тук с паметник или снимка на Мустафа Кемал, тия двамата щяха отдавна да плуват в Босфора с бетонни обувки. Жалко за вас комшии. Въпреки че от години не живея в България, пак ми става гадно като гледам какво става при вас.
58
0
 
3
 
! Отговори
д преди 8 години
също невинни по обвинението за наличие на мозък:)))
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей, колко много бунак-бабаити има в БГ-то! С клавишите са готови да разкъсат и лъв, ама когато ги заливат с помия отвсякъде, мълчат и се облизват!!!
56
1
 
5
 
! Отговори
RAD преди 8 години
Всъщност съдът е подписал смъртната им присъда като не ги е осъдил...
55
0
 
17
 
! Отговори
Parcuc преди 8 години
Еми, че как другояче. Моето предложение е следното строят се 5-6 нови затвора и хоп всичките политици, съдии, олигарски, барабар с ония джепчийки, където яко бачкат за 1000лв на ден :) Е тогава гледайте какъв Златен век ще се появи за България. Лек ден.
54
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е престъпление срещу държавата и националната ни история и за такова нещо няма давност! А тези съдии са позор за България! Позор е цялата антибългарска политика и унизителното клякане пред чужди господари.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tazi darjava ne bulgarska darjava.Mam...ka im prodajnici.GOSPOD DA GI NAKAJE I TEH I DECATA IM.
52
0
 
21
 
! Отговори
nnn преди 8 години
Щом няма Темида, има и други наказания за посегателство над Апостола!
51
0
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Още едно доказателство за Антибългарската политика водена у нас,Въоръжена борба е спасението
50
0
 
9
 
! Отговори
69 преди 8 години
До Анонимен-81След години не знам как ще е, но сега много ми се иска да донеса цветя и да ги положа до главите на теб и на близките ти роднини.
49
0
 
34
 
! Отговори
БУЛ ТРАС преди 8 години
,,Според мъжа,той не е поръчвал да бъде сниман и не знае кой го е заснел,съобщи БТА''.Господа вие ли сте луди или нас правите на такива.Този се е изпъчил като за абитуренска снимка пред друг.Расова Хигиена за такива.Имало давност.***.Стига расова толеранстност към това потребителско племе.Това е директна обида към Апостола,България и българите.
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност що ги давате тия тука? Нима ги намирате за интересни? Геройство ли е според Вас да се перчи един нормален млад мъж пред статуя която нищо не може да му направи...За мен е много по-интересно,да видя как майките и бащите на тези хубостници който са възпитали, сега ровят в кофите за ***.
47
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва не е държава,тва не са хора!Да позориш Дякона в България!Гавра,тоя български народ няма ли малко останала чест,бе!
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я колко лесно и удобно за правосъдната система . Казали че е от преди 2 години. Ами спокойно маже де е било преди 2 седмици . Ама щом ,,ромите ,,казали ... значи е вярно . А евреите за нещо подобно направено ,ако ще и преди 50 години ...до дупка .... Значи някой ако иска ,може и след десетилетия . Явно тук не искат . Не желаят ....
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** отглеждат и се грижат за ***