2 г. затвор присъдиха на родилка, убила бебето си

Жената нарочно изнесла новороденото навън на студа
7
2 г. затвор присъдиха на родилка, убила бебето си
Снимка: архив, БулФото

Родилка, убила бебето си, бе осъдена на 2 години затвор ефективно. Това реши състав на Районния съд в Димитровград.

34-годишната Невена Тенева родила момиченце на 2 януари 2016 година, но изнесла целенасочено новороденото на студа. След като то починало, го изхвърлила в чувал.

Съдът е уважил искането на защитата за съкратена процедура, след като обвиняемата е признала напълно фактите от обвинителния акт и свидетелите и вещите лица по делото са били освободени.

Държавното обвинение е поискало година и 4 месеца условно с 4-годишен изпитателен срок, а адвокатът на подсъдимата е настоял за 3 месеца условно с 3-годишен изпитатален срок. Тенева имала още две деца, които били отнети и настанени за отглеждане в приемно семейство.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Хасковския окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: родилкаубила бебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
маларт преди 6 години
"Присъдиха" звучи като някаква награда- "Грами", "Златна мечка" итн...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е справедливо.Та нима детето не е човек?Какво като е новородено,то също има право да живее,както всеки друг.Защо някои убийци получават до живот,други по 20г,или 5г,а тази жена само 2г.А даже защитата искала и само 3месеца и то условно.Това е подигравка с жертвата.
3
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Ако в затвора забременява, може да ражда с излизането си и по отъпкания вече начин да се прибира. Все пак три пъти на ден храна, легло с чаршафи и одеало, тоалетна и душ в края на коридора, вежливи отношения с другите наематели. Освен това, ако е българка, Синедриона отпуска специални бонуси като дапълнително на обед, право на смартфон, чорапи и даже цигари, за Майка Героиня в Геноцида на Българите!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказан *** с психически отклонения. Убила по мъчителен начин. Условна присъда. Къде отиваме?!?
1
0
 
9
 
! Отговори
Защо само 2 години?! преди 6 години
Сега е на 34, ще излезе от затвора на 36 г. и ще може да роди още десетина деца, ако забременява всяка година, както практикуват някои общности у нас.Можем само да гадаем дали ще убива децата, които ще роди занапред или милостиво ще ги прехвърля на наш гръб, да им плащаме издръжката в социални домове.Такъв хладнокръвен убиец трябва да получи много по-голяма ефективна присъда и чрез медицински способ да бъде лишена от възможността да ражда занапред.