Съученичка на Йоан: В училище се говореше, че е той!

Децата видели приликата с момчето от записите в "Борисовата"
21 юни 2018 14:15,
25
Съученичка на Йоан: В училище се говореше, че е той!
Снимка: Булфото
По време на поредното изслушване на съда за убийството на Георги в Борисовата градина – съученичка на подсъдимия Йоан Матев бе категорична: "Всички в училище говореха, че той е момчето от записа на камерите".
 
20-годишната Стефания Коларова разказа пред Софийския градски съд, че се свързала с приятелката на Георги – Лора, година след престъплението, за да и разкаже, че в нейното училище всички коментирали приликата на Йоан Матев с момчето от охранителните камери.
 
На днешното съдебно заседание се проведе и очна ставка между двете момичета, на която те трябваше да потвърдят как се е представила Стефания на срещата. Между двете нямаше противоречия. 
 
По думите на Стефания съучениците на Йоан коментирали, че след убийството на Георги той коренно променил визията си и спрял да ходи на училище. Децата пускали записите дори на една от учителките и и показали уголемена снимка с добро качество. Маратонките на момчето от записа били същите като тези на Йоан.
 
Преподавателката по английски Вени Гегова разказва, че го е виждала да носи сгънат нож на колана си. Тя коментирала с учениците си приликата на Матев с момчето от записите.
 
Именно в нейния час в края на юни 2015 година зам.директорката на училището поискала извинителни бележки от всички, отсъствали на 2 юни 2015. Тогава преподавателката се обърнала поименно и към Йоан, който също не е бил на училище в този ден. 
 
"Йоан се държеше доста свободно. В час не бях доволна от неговото поведение. Отказваше да работи, пусакше музика, говореше с останалите момчета, не му се учеше", разказва преподавателката за поведението на подсъдимия, цитирана от "24 часа". 
 
Но следавщото съдебно заседание съдът ще слуша записите от обажданията на спешния телефон 112, които са свързани с убийството на Георги през 2015. 
 
Освен Лора, приятелката на убития, други хора също са подали сигнал до спешния телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
9
 
! Отговори
SIRIUS преди 5 години
"Мълчанието на агнетата"- тихо-тихо казала директорката на децата разпознали веднага убиеца от снимката йОАН И те мълчали АГЪНЦАТА! ЖЕСТОКАТА МЕТАФОРА Е ИСТИНАТА НА СТРАХЛИВАТА НИ НАРОДОПСИХОЛОГИЯ-РОБСКА ПСИХИКА! Защото нямаме изградено гражданско общество, камо ли ценностна система на хората! Не са виновни политиците, прокурорите , полицайте, че всеки ден се колим и убиваме, пияни и дрогирани карат по пътищата??? Те са едни от нас, от нашата РОБСКА ПСИХИКА.ТИХО БЪЛГАРИНО, ПИЙ СИ РАКИЯТА И РОБЕ.
20
2
 
1
 
! Отговори
ююю преди 5 години
Твърди се че камерите на БНР , които за заснели бягащото момче не отчитали реалното време, което е странно за обект предполагам от значение за националната сигурност. Ако могат да се вземат данни от мобилните оператори за точното време на въпросните снимките като се идентифицира телефона на човека с велосипед, който се вижда на една от снимките https://24chasa.bg/***/article/6924920. Тогава доста от неубедителните твърдения биха намерили разумен отговор.
19
2
 
0
 
! Отговори
ююю преди 5 години
До Maps street viewПреди време разглеждах доста внимателно през Maps street view "шахтата" в която се твърди, че е открит ножа. Снимките са с отлично качество и са от юни 2015 г. Ако тази шахта е действително тази, която се намира на паркинга срещу БНР, има доста несъответствия с местонахождението на въпросната шахта и маршрута на бягащото момче. Интересно е дали е отваряна в периода 2 юни 2015 до момента на откриване на ножа в нея и дали при при действията на откриване на ножа е снимана
18
1
 
5
 
! Отговори
Е па преди 5 години
Стигнахме ги американците. Ай хаирлия да е.
17
1
 
8
 
! Отговори
Moi преди 5 години
Свобода е различно от Свободия!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяло училище ще говори и няма да стигне до полицията и на никое дете, някой от близките не е в системата и никое не е споделило вкъщи, с приятели и всичко е останало скрито.
15
1
 
38
 
! Отговори
Пак питам преди 5 години
След като цяла България разбра, че се издирва тийнейджър на средношколска възраст, наистина ли МВР не научи какво се говори в столичните средни училища, какви мнения споделят учениците по този въпрос?Или не си даде зор?Или разбра, но някой се опита да потули случая?Или какво?
14
3
 
46
 
! Отговори
mai mai преди 5 години
Май по турско по е имало държава и справедливост от сега!!!!!!!!!!А всички заем какво е било тогава!
13
1
 
45
 
! Отговори
бг преди 5 години
Укривал се е,а сега е пълнолетен,а искат да го съдят като непълнолетен.Всичко излиза на яве.Много тъжно,че Георги е убит и то от такъв,който дори не го е познавал и е нямал идея и причина да го убие
12
3
 
16
 
! Отговори
and justice for all преди 5 години
На шиб'ания народ ДС агентите винаги са му малко....
11
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ари вее още ли го мъдрите тоя. Трябваше вечв да лежи до живот. Тоя съд , какво не му е наред. Направо вечв са чудя. То мъка, то мислене, то отлагане. Влизате с *** дрън 40 години и Довиждане.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялото училище е знаело, родителите, техните колеги, техните семейства. Клюките бързо се разпространяват. Това е било добре пазена обществена тайна. Затова сега трябва да има внедрени агенти във всяко училище. Така е по новия закон. ДС се завръща; разбраха, че не могат без ДС и агенти.
9
2
 
27
 
! Отговори
Maps street view преди 5 години
Кадрите в street view на Google Maps снимани по бул. Драган Цанков са от 2-ри юни 2015, което е деня, в който се случва убийството. Гледал съм с часове супер много улици в София, търсейки пешеходец с тези дрехи. Потърсете в нета как е облечен в деня, после нека всеки от вас започне да търси региони на София за него по улиците. Шанса да е сниман от камера на Google как бяга или си чака автобуса на някоя спирка е много голям.
8
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йоан Матев ром ли е? Жъмбаза защо мълчи?
7
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво го бавите тоя убиец? Чакате да му порасне брада до кръста ли?
6
2
 
35
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Е как не му се учело...нали искаше да го пуснат да продължи образованието си...право....
5
2
 
73
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Мразя такива гаменчета. Растат агресивни носят ножове смеят се на преподавателите подвикват. Такива стават убиици и наркомани. 100 % е разглезено синче на богати родители. Винаги ама абсолютно винаги така излиза. Бедните момчета не са такива смирени са и знаят кво е родителите им да блъскат ,като откачени за да им плащат образованието и учебниците. За такива боклучета ,като тоя. Глад и цял ден с *** на каменната кариера. Какъвто е мускулест и агресивен след месец няма да му чуеш гласеца.
4
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не се знае дали неседянето в затвора не е по лошия за него вариант. Нали се сещате че убитото момче има роднини...да не стане правосъдие по италиянски, сега върви един сериал,, Въпрос на чест"
3
4
 
17
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Поне да го пуснат избяга при оня тарикат от Соло! Така ще си спестят мъките и резила на правосъдната система... Друг е въпросът, какви доказателства има прокуратурата.
2
0
 
76
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Чедо на подкупен "граничар" и пишман-журналистка, кой знае как получила 77 хил. по "обществена поръчка". Син достоен за такива като тях, полупримат, всява страх на всичко живо наоколо - агресивен, ама иначе - не бил склонен чак пък за убийство.***, няма лошо, по-страшното е, че такива ни трепят и психически, и финансово и чисто физически, магистратите и управниците си нанкат по живо - по здраво, и след като *** е вече на свобода, ще чуем някой ден как са намерили някой заклан в друг парк.