Сирия: Обама подкрепя тези, които взривиха СТЦ в Ню Йорк

Москва и Дамаск призоваваха САЩ да не нанасят военни удари
Обновена: 9 сеп 2013 15:51 | 9 сеп 2013 14:55, Елка Василева
24
Сирия: Обама подкрепя тези, които взривиха СТЦ в Ню Йорк
Сергей Лавров и Уалид Муалем. Снимка: БТА

Външните министри на Русия и на Сирия призоваха на съвместна пресконференция САЩ да се фокусират върху свикването на мирна конференция, а не върху военни действия, предадоха световните агенции.

Руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че атаките срещу Сирия могат да доведат до разпространяване на тероризма, а сирийският външен министър Уалид Муалем обвини президента Барак Обама, че подкрепя терористите, правейки сравнение с атаките срещу САЩ на 11 септември 2001 г.

Още по темата

"Все повече политици и държавници споделят нашето мнение, че силовият сценарий ще доведе до експлозия на тероризма в Сирия и голям приток на бежанци", подчерта Лавров на пресконференцията след срещата със сирийския си колега. Той допълни, че Дамаск е "готов за мирни преговори", но военни действия ще нанесат фатален удар на тези преговори.

В Дамаск не разбират защо президентът на САЩ Барак Обама фактически поддържа тези, които навремето взривиха Световния търговски център в Ню Йорк, попита Муалем на пресконференцията.

"Какви са истинските интереси на САЩ, които искат да започнат агресия на страната на терористични структури? Да започнат агресия в регион, който стои върху буре с барут?" Сирийският външен министър подчерта, че в случай на американски удар неговото правителство ще промени позицията си, но не каза как точно ще реагира.

Външните министри на Сирия и Русия настояха за завръщане на инспекторите на ООН в Сирия, за да продължат разследването си по използването на химически оръжия, за което Вашингтон обвинява Дамаск. По думите на Муалем неговото правителство е готово да ги посрещне.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега се видя,че Русия е на страната на екзекуторите на сирийския народ-режима на Асад.Ал Кайда присъства отдавна в арабския свят и борбата против нея продължава.Нека не се крият зад нея убийците на невинни хора,сред които и деца!
19
0
 
10
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
има филм за кулите направен от независима, американска, канадска и австралийска филмова компания, и много добре обясняват за какво става на въпрос, също така и ,че на този ден 5000 евреи не са отишли на работа, гледайте го "9-11" се казва филма.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПо принцип това беше замисълът при създаването на ООН... т.е. без резолюция на Съвета за сигурност на ООН, никой държава да не напада друга и да може да обяви война само ако членовете на ООН са съгласни ,че военната намеса е необходима за защита на човешкия живот, а не президентът на САЩ да си взима еднолични решение в тази посока.
17
0
 
18
 
! Отговори
Баба преди 10 години
Предишната администрация на Америка фалшифицира атаките на 11 септември, както и сегашната фалшифицира атаките в Сирия. Същият план, непроменен, само и само да си развиват военната индустрия.
16
2
 
22
 
! Отговори
акуд преди 10 години
зад химическите атаки в сирия стой Турция
15
0
 
24
 
! Отговори
into преди 10 години
Илюминати брат... Обама е сатанист и илюминат! Всички тези войни, атентати и каквото се сетиш го правят за да пренасят невинни жертви на сатаната. Вярват в безсмъртието и искат да го получат... Прочети из нета за илюминатите и ще видиш за кво иде реч...
14
2
 
18
 
! Отговори
bravo преди 10 години
haresva mi kak vijdam veche sabudeni hora i pochti vsi4ki sme na edno mnenie za USA i vsichki tiahni bezumia na vojdovete im...vreme e sveta da se sabudi naistina i da gi sloji na mestoto im...vav Vselenata ima balans i rano ili kusno neshtata shte se zavartiat i tochno te shte si izpatiat ,vajno e nie da zabarzame tozi proces pone s podkrepa i deistvia
13
0
 
35
 
! Отговори
7 преди 10 години
Това е момента когато българския народ не трябва да допуска шепа политици да вземат грешна и съдбоносна позиция.Всички войни и последствията от тях,записани в историята трябва да бъдат урок за всички!!!
12
3
 
48
 
! Отговори
* преди 10 години
За 250 милиарда кубически метра петрол я които се намират в шелфа на Сирия , Обама ще продаде и майка си и баба си....Особено както сега са го закъсали Щатите
11
2
 
43
 
! Отговори
7 преди 10 години
Помислете,колко са ,,състрадателни и съпричастни,, американските политици за Сирия когато същите водят скрита ,но очевидна за всички интелигентни хора война и геноцид срещу човечеството и природата със най-свирепи и свръх жестоки методи за които по-голямата част от хората не подозира,защото е необразовано и невежо в областта> оръжията-КЕМТРЕЙЛ и ХААРП!!!
10
0
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
USA S TIQ UDARI NAISTINA SCTE OTVORI PYT NE NA DEMOKRACIQTA ,A NA TERORIZMA I ISLQMIZMA.EDNATA IM CEL E QSNA PRIRODNITE BOGATSVA NA SIRIQ.A KATO KAK SI PREDSTAVQT DA ELIMINIRAT S UDAR XIMICHTESKOTO ORYJIE.DA GO VZRIVQT S BOMBI LI ,NE ZNAM.AKO GO UDARQT TIQ XILQDI TONOVE ZARIN ,NQMA LI DA IZBIQT MILIONI NAROD.Q NQKOI SPEC DA KAJE.DOLU IMPERIQTA NA ZLOTO USA KOQTO EV SYSTOQNIE DA ZATRIE SVETA ZARADI GADNITE SI KONSUMATORSKI CELI.A KATO VZEMAT NA NQKOQ DYRJAVA PETROLA,GAZTA,ZLATOTO,NE DELQTS NIK
9
2
 
56
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Дружките Мосад Ал Кайда и ЦРУ перфектно си свършиха работата на 11 септември...Е какво са няколко хиляди американски живота-по-важно е че него ден нито един евреин не е отишъл на работа в Кулите-всички едновременно хванаха болестта " Аз знам какво ще стане утре"
8
1
 
61
 
! Отговори
мето преди 10 години
Добър ден. Ама вие наистина ли не знаете, че Алкайда е отроче на ЦРУ? А се оказва, че може и да изнудва САЩ с това. А газът който е там им е нужен, най - вероятно защото шифтовия ще повтори балона на нефтените запаси на Шел от близкото минало.
7
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво прави великата църква ,освен да се моли ? Какво правят организациите за защита на човешките права освен да мънкат и подскачат по площадите ? Какво правят всички хора които са против тази атака над Сирия ? НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ !!! Затова един ден човечеството ще бъде затрито !!!
6
2
 
90
 
! Отговори
Димитър Димитров преди 10 години
Евреите в Америка взривиха кулите..... След тези "атентати", всичко за Израел и Америка се подреди добре!Всеки жив US президент трябва да бъде осъден за престъпления срещу човечеството!
5
4
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи , предлагам следното , ако САЩ бомбандира Сирия, всички държави членки на ООН да бомбандират САЩ !!! Как ви звучи ?
4
3
 
57
 
! Отговори
**** преди 10 години
За сега всичко е в застой,не се чува нищо,и си мисля че чернилката се чуди сега как да се измъкне от ситуацията.А иран също им заяви,че ще подкрепят сирия,а това означава,че евреите ще си отидат от този свят,а не се знае дали и америка няма да я последва,защото иран има ракети които могат да ги достигнат.
3
1
 
114
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Т.нар. бунтовници не са нищо повече от фанатизирани ислямисти, режещи глави и ядящи жива плът (канибали). Тези хора колят и бесят наред християнски селища в Сирия и няма да се спрат пред нищо. Това не са никакви революционери, това са наемни убийци от Ал Кайда и Турция, които САЩ подкрепят. С нетърпение чакам Русия и Китай да ги наврат всичките в миша дупка и поне 10-15 години да си стоят на скапания континент!
2
61
 
8
 
! Отговори
Тюрк преди 10 години
Бой по Асад, че имаме апетити в региона :))
1
1
 
102
 
! Отговори
Тео преди 10 години
Много ми е интересно, дали тази новина е отразена подобаващо в "независимите" западни медии, и по-специално в тези от САЩ? Защото е ясно - че Асад не е цвете - не е! Но е в пъти по-добър от Саудите! Отделно наистина имаме парадокса САЩ да се бият на страната на АлКайда! Не съчувствам на Асад, но съчувствам на хората, които ще пострадат от тази поредна американска лудост! А последиците ще са катастрофални - справка - Ирак! Всеки ден загиват по 30-40 човека откакто чичо Сам ги "демократизира"!