Телата на 11 души открити в гараж в Гостомел

Твърди се, че цивилните са били убити от руски военнослужещи
7 апр 2022 10:53, Елка Василева
52
Телата на 11 души открити в гараж в Гостомел
Снимка: архив, БГНЕС

Телата на единайсет души са били открити в гараж в киевското предградие Гостомел, съобщи в. "Украинска правда" късно снощи, като се позовава на публикация в Телеграм на бившия вътрешен министър Арсен Аваков, предаде ДПА.

Още по темата
Твърди се, че цивилните са били убити от руски военнослужещи. Не е било възможно информацията да бъде потвърдена от независим източник, уточнява агенцията.

Гостомел, северозападно от столицата Киев, и близкото летище бяха упорито оспорвани от руските и украинските сили от началото на войната на 24 февруари. Повечето от 16-те хиляди жители на предградието избягаха от военните действия.

Преди няколко дни украинските войски си възвърнаха контрола над Гостомел, както и над близките градове Буча и Ирпин.

Във вторник ръководителят на местната военна администрация съобщи, че около 400 жители на Гостомел са в неизвестност и властите имат намерение да започнат издирване в складови помещения.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
8
 
! Отговори
На лъжата краката преди 2 години
съобщи в. "Украинска правда".. мерка немат!
39
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролчетата на заплата от руското посолство са се активирали, но слабо, да не са намаляли рублите?
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Днес Бг не са чели приказката за лъжливо то овчар че.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами само 11 тела имат и ги местят насам натам. Те и в Буча първо бяха 11, после станаха 400. Сега сериозно, стига пропаганда и лъжи. Първо проверете информацията и после я публикувайте. Дори после да напишете истината, никой вече няма да ви вярва.
36
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 години
Непотвърдено, но убитите са местни привърженици на Русия, екзикутирани от усраинските националисти!
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Shark ... За тази медия, както и за 90% от медиите у нас и по света няма значение дали е истина или не. Важното е през 10 мин да се пуска инфо за Русия и то в негативен план. Всичко друго е без значение. Важно е облъчването на масите за това колко лоша е Русия. САЩ само в 21 век нападнаха няколко държави и избиха милиони. Израел всеки ден си убива палестинци и т.н. и т.н. , НО това няма значение, защото е демократично и за него не се говори и пише.
34
4
 
5
 
! Отговори
Я преди 2 години
Затворете прозореца да не излетят канарчетата.
33
4
 
17
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Имам един въпрос, имате ли представа какво означават думите "Твърди се, че...." Давате ли си сметка, че това значи, че нямате доказателства за това, което пишете, а се позовавате на "Една жена на опашката каза...." Приличате на герои на Чудомир! Даже нямате източник, който да цитирате. Това според вас сериозна журналистика ли е, или май Бойко беше прав по отношение на вас.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Русия има разузнавачи и само те шпионират. Сега се оказва, че и само Русия има пушки и само те убиват. Иначе в Буча убитите бяха с бели ленти, значи са убити от укрите и пак джиросани на руснаците.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сигурно и онази жената със пречупения кръст на корема и тя така.
30
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Миролюбците" в действие!
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полагат се неимоверни усилия да изкарат руските военни свирепи убийци,, но забравят нещо, че тъкмо украинската армия е съставена от фашисти, пуснати от Зеленски уголовници и наемници, които западът им изпрати. С други думи-от кол и въже събирани. А на тези хора всичко, което мърда им е мишена. Не е зле да чуете какво разказват жителите на Мариопол, докато още не са отделили видеата от тубата.
28
4
 
21
 
! Отговори
балък преди 2 години
Защо им е необходимо на руснаците да убиват мирни граждани при изтеглянето си, като могат да изпратят стратегическата авиация и с килимни бомбардировки да избият всичко живо?! Нещо не се връзва и мерише на задокеанска пропаганда!
27
3
 
7
 
! Отговори
Весо преди 2 години
С органи ли са или вече в клиниките на запад?
26
7
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
В сащ без война трепят повече!
25
2
 
13
 
! Отговори
защо преди 2 години
"Той казва /Хийу Лий/, че те представляват малцинство от доброволци "психично болни и престъпници", привлечени в Украйна не за да помогнат на страната, а за да имат "безплатен пропуск да убиват хора и да се правят на ***". Това е от 5 април от днес.бг.
24
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези "новини" едновременно публикуват в про американски сайтове да знаете.. Това е дигитална анти руска пропаганда.. #СЛАВА РУСИЯ!
23
2
 
20
 
! Отговори
яаоя преди 2 години
Много зле Днес. бг ниво на квартална кръчмарска медия ....... цитира източник на когото не е било възможно информацията да бъде потвърдена от независим източник
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, руските военослужещи си губят времето да стрелят по гаражи! Твърдяло се....е, много ясно никой няма да посочи азовците като виновни официално. Това е съвсем неполиткоректно и немислимо по западните дължини и ширини. Европа е заела страната на укро фашагите и един ден ще съжали горчиво, когато открие, че е приютила тук фашисти, които си мислят да налагат собствени правила отсега.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ейй наистина ли толкова ниско паднали тия укритие бре? Вече няма накъде..