Природозащитничка живя 15 месеца на евкалипт в Австралия

Миранда Джибсън слезе заради приближаващ се пожар
7 мар 2013 17:26, Елка Василева
10
Природозащитничка живя 15 месеца на евкалипт в Австралия
Миранда е живяла 15 месеца на евкалиптово дърво. Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Активистка на екологично движение, живяла 15 месеца в клоните на евкалипт, за да протестира срещу изсичането на девствени гори в Австралия, бе принудена днес да слезе на земята от наближаващ местността горски пожар, предаде Франс прес.

31-годишната учителка Миранда Джибсън се качила на дървото, растящо на австралийския остров Тасмания, през декември 2011 г. От 60-метровия евкалипт природозащитничката популяризираше във Facebook кампанията на своето движение.

Последвала най-накрая съвета на своя екип да слезе долу, тя обеща да продължи акцията, щом горският пожар бъде потушен. "Промени ли се вятърът, може бързо да го докара тук и няма да сваря да избягам",  обясни Миранда пред журналисти.

Това е най-дългият престой на евкалипт – дървото, емблематично за Австралия, в нейната история, отбелязват природозащитни организации. Предишният рекорд е поставен от Манфред Стивънс, прекарал в подобни условия 208 дни през 1995 г. в щата Куинсланд, пише БТА.

Миранда Джибсън сравни времето, прекарано от нея между небето и земята, с полет на орел. "През зимата естествено времето беше лошо, чувствах се самотна, усещах липсата на приятелите ми и на семейството - човек винаги мисли за това", довери тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
do 5 преди 11 години
говорим за природозащитничка ...
8
1
 
1
 
! Отговори
er преди 11 години
Да бе *** на дърво...:) на тополите в центъра -как ,ще акат отвисокотрябва под земята на нивото на канализацията да живеят
7
2
 
1
 
! Отговори
вийда преди 11 години
в хубава ефкалиптова горичка имаше рекичка сутрин от нея пиеше водичка вечер между клоните преспивашея нощтна птичка 15 месеца тя издаржа да защити нашата гора ...а вие луда я наричате май само себеси обичате!!!!!!!!
6
1
 
2
 
! Отговори
вийда преди 11 години
луда била а вие не сте ли луди да бачкате за 320 лева а.....зомбита направилаго е и е ииздаржала доста време за разлика от вашите трътлестти ***....и в статията пише живяла в клоните на ефкалипт ....и ти живееш в *** панелка *** си праиш разходки по вмирисаните улици на *** и ла*на!!!!!!!!!
5
1
 
4
 
! Отговори
американецо преди 11 години
А къде е акала каката?
4
0
 
8
 
! Отговори
Заблуден преди 11 години
Честно казано, много ми е интересно как ползваше тоалетна и как се къпеше на това дърво.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога ли ще прочетем за депутат живял 15 месеца на евкалипт?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе да дойде и да обучи нашите *** да живеят на дърво, ще и бъда благодарен.
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само браво на жената мога да кажа! и нека всички сега кажат колко луда била;)