Порошенко обсъди ситуацията в Донбас с Джо Байдън

Двамата са изразили безпокойство от убийството на Борис Немцов
1 мар 2015 11:12,
39
Порошенко обсъди ситуацията в Донбас с Джо Байдън
Снимка: архив, БТА

Украинският президент Петро Порошенко е разговарял по телефона с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, съобщи пресслужбата на държавния глава, цитирана от Интерфакс.

Порошенко и Байдън са изразили безпокойство от убийството на руския опозиционер Борис Немцов и са се договорили да продължат координацията на съвместните усилия в Донбас.

Порошенко и Байдън освен това са подчертали, че светът трябва да бъде солидарен с Украйна не само по въпроса за териториалната й цялост, но и за съдбата на украинския пилот Надежда Савченко, която е в руски арест по подозрения за съучастие в убийството на двама руски журналисти в Източна Украйна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
31
 
! Отговори
украинец преди 9 години
-Името Украина официално е от 11 век.Преди това се е казвала Киевска Рус.От името 'РУС',което е име на шведско племе.По късно татарските орди смесени с изостанали славянски племена открадват името рус и се кръщават с него.Сега даже наричат себе си "руснаци".И както казва един украински професор по история: "Русия има толкова общо с Киевска Рус,колкото морското свинче има с морето Трудность с пониманием русских
32
0
 
36
 
! Отговори
до35 украинец преди 9 години
35... украинец, ти тая история да не си я чел на опаковката на някоя вафла производство на фирмите на Порошенко?
31
7
 
32
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен---------------Украина е държава от 9 век,измислената държава е Русия ,в Донбас живеят руснаци (за сега), а Савченко е национален герой-какво като е утепала някакви ***-той и Левски е трепал турци и предатели,това пречи ли му ?
30
0
 
42
 
! Отговори
11 преди 9 години
Е, Джо намина да остави чека за свършената работа. А и да нагледа бизнеса на синчето...
29
0
 
42
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Този докато се консултира с САЩ винаги ще яде бой. В света къде има конфликти има намеса на САЩ. В едно предаване за Джибути показаха обтрадено почивна база и на портала пише че е само за франсузи. Нали са за равноправие и демокрация. Навремето така е било в САЩ. В света аршъна е едно но изглежда всеки мери за собствени интереси.
28
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже американците са купили портовете в Одеса (да пречат на пътя на търговията на Китайците - *** това е друга тема)Са безпокойството им е ка ще ги задържат щото пти следващото нарушаване на примирието - Пасенко ще го транжират!
27
1
 
44
 
! Отговори
реалноста преди 9 години
Тъжна изповед с нецензорна лексика от Украински войници можете да видите в р.весна. яки мъже които го питат как да живеят с 150 долара и работници с 30. Честно смешно и тъжно видео за денят им днес.
26
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не би Украйна обявява официално началото на мелето? Американците може да помогнат.
25
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Байдън да се безпокои за чернилсите, които всеки ден избиват!
24
3
 
68
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Порошенко убиеца не се претесни за хилядите убити в Новорусия, а сега е силно обезпокоен от убийството на един руснак. Циркаджия!!!
23
3
 
62
 
! Отговори
до последно преди 9 години
Ще се бием срещу Русия до последния украинец, обеща Джо Байдън.
22
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NADEGDA SAVKINA TRIABVA DA BADE OBESENA ILI NA KOL NABUCENA.
21
1
 
60
 
! Отговори
срещу Русия преди 9 години
Джо Байдън заповяда на проамериканския Порошенчо, да обсъди ситуацията в Донбас с него. Джо Байдън е подсетил Пороченко, да не забравя да пусне поредното насъскване срещу Русия.
20
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази загриженост е изключително трогателна. Бомбардировки на болници, училища и детски градини, убийства на жени, деца и старци, спрян ток, спряна газ, спрени заплати, гладомор и геноцид, може би трябва малко химически бомБи за укперване на аспираторните възможности на тия пусти донбасци. Аз такъв филм на демагогията не съм гледал дори и по комунистическо.
19
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко е докладвал за добре изпълнената задача убийството на Немцов !
18
1
 
55
 
! Отговори
ЭЭ преди 9 години
А ТАКА БАЙДЪН ТРЯБВА ДА Е СИГУРЕН ЗА БЪДЕЩЕТО НА СИНА СИ ХЪНТЪР.НЕЗАВИСИМО С КАКВИ МЕТОДИ ЩЕ СЕ НАМЕСТЯТ В УКРАЙНА..МАНИПУЛАЦИИ КОНСПИРАЦИИ И Т.Н.
17
1
 
66
 
! Отговори
EC SS преди 9 години
Ама нали вие двамата го убихте, защо лицемерите.
16
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
голямо беспокойство......
15
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що се отнася за териториалната цялост за Украйна тя е измислена държава съсздадена от Ленин. В Донбас живеят руснаци Що се отнася за Савченко тя е убийца на журналисти.
14
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми да отидат направо в Домбас бе . Нали е окраинска територия щом я обсъждат.Да им опънат кожите да съхнат.Могат и в Крим да идат да го обсъдят на място.Там пък го чака трибунал тоя оцапания отзад с кафяво.