Нова вълна: 42 000 бежанци "атакуват" Унгария

Те ще влязат в страната идните 10 дни
64
Нова вълна: 42 000 бежанци "атакуват" Унгария
Снимка: Reuters

Върховният комисариат на ООН за бежанците предупреди, че в Унгария може да пристигнат още 42 000 бежанци през идните 10 дни и страната ще има нужда от международна помощ, за да им осигури подслон на границата, където новодошлите вече се оплакват, че са оставени да спят на полето, предаде Асошиейтед прес.
 
Представители на ВКБООН посочиха, че организацията изпраща палатки, легла и термоодеала на границата между Унгария и Сърбия, където през последните два дни разгневени групи мигранти от Близкия изток, Азия и Африка пренебрегнаха полицейските разпореждания и вместо да останат там се отправиха по магистралата на Север към Будапеща.

Унгария сама не може да се справи с предстоящия, още по-голям бежански поток, каза на пресконференция в Будапеща координатор на ВКБООН.

През идните 10 дни в Унгария вероятно ще влязат още 42 000 души - 30 000 са в Гърция, 7000 в Македония и 5000 в Сърбия, и страната ще има нужда от засилена международна помощ.

"Имаме нужда от по-добра координация, за да гарантираме, че на границата няма да има хаос", допълни той, порицавайки Будапеща, че е оставила хората да пренощуват в много лоши условия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: УнгарияООНбежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Орбан е отговорен държавник!
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли организации които да събират кирки лопати и мотики за интеграцията на тези хора.Мога да направя дарение!
26
1
 
7
 
! Отговори
Честито на Европа преди 8 години
ЕВРОПА СЕ НАПЪЛНИ С НАШИ МЮСЮЛМАНИ!!КАТО ЗНАМ КАК СЕ РАЗВЪЖДАМЕСЛЕД 20 ГОДИНИ ЩЕ СТАНЕ МНОГО ИНТЕРЕСНО В ЕВРОПА.
25
1
 
11
 
! Отговори
men преди 8 години
един мъж със автомат и топки ли не остана в цяла европа? оставете ги в сърбия и вижте как ще бъдат сготвени.
24
6
 
5
 
! Отговори
ДО 53ЛОВЕЦО преди 8 години
ЛОВЕЦО СДЪРЖАЙ СИ НЕРВИЧКИТЕ ,ЗАЩОТО ЗА ТЕЗИ ЗАПЛАХА НМОЖЕШ ДА ГО ОТНЕСЕШ НЕ СИ АНОНИМЕН В ИНТЕРНЕТ.!!!!ВНИМАВАЙ В КАРТИНКАТА КАК И КОГО ЗАПЛАШВАШ....АВДЖИЯ Е ТУРСКА ДУМА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКАВА ДУМА ЯСЕН ЛИ СЪМ?ГОЛЯМ ГЕРОЙ ПЪК ТУРЦИЗМИ.
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изтрещялата германска леличка е виновна за всичко! За трети пореден път комплексираните немци ще подпалят Европа!
22
3
 
20
 
! Отговори
A преди 8 години
Еми Орбан го каза преди ден, като пуснеш първите, другите виждат и се юрват и те. Сега и тия като минат Турция ще натовари техните 2 милиона и ще ги изтресе в ЕС. Общо 50 милиона са на път.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бягат там където дават социални помощи.Защо не останаха в Гърция или Македония?
20
2
 
15
 
! Отговори
Това е армия преди 8 години
Когато армия нахлува в страната ти, какво правиш? Маджарите да погледнат историята си и да се поучат.Ние също нека се поучим от историята си, а не само да се гордеем с нея. Време е да вземем няколко милиарда заем за връщане на наборната служба!!!
19
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страшно е да оставиш всичко и да бягаш. Обаче ги гледах по ТВ - ужас! Никаква разлика с нашите катуни! Тези хора не са със съзнанието, че са гости и трябва да работят и да спазват закони. Те идват и искат някой да ги издържа! Да им осигури всичко! Още отсега имат претенции и 'права'! Лоша работа!
18
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Става нещо уникално.Тези "бежанци" ги прехвърлят от държава в държава по някакъв план - съвсем не е случайно.Явно крайната цел е Германия, която пък ще си подбере качествените, а останалите ще ги разпредели на другите държави от ЕС.Няма как всички да искат да отидат в Германия, освен ако не се работи по даден план.Няма как също всички да останат в Германия, която явно се оказва филтъра за разпределение на вероятно милионите "бежанци".Докога, кой ще ни каже...А колко ли реално са у нас, не
17
1
 
25
 
! Отговори
ото скорцени преди 8 години
алоооу, фрау меркел сирийци и арийци са две съвсем различни неща..
16
3
 
13
 
! Отговори
КАРААМДЖИКЛИЕВ преди 8 години
Скоро идва Курбан байрам и братският унгарски народ трябва да даде жертвени животни за раздаване на хората!
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновника за тази човешка трагедия САЩ колко ще приеме ???
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се кога на обикновените германци и французи ще им падне пердето и ще тръгнат с тоягите.
13
1
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Боже! Ти си изключително неграмотен !
12
1
 
32
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
Другата седмица още 100 000. И по другата още 150 000.... и така ще е докато Меркел декларира желание да ги приема.... Ха-ха-ха
11
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
русия иска да им даде на място и да не бягат ама не краварите искат да унищожатевропа и християнството и го постигнаха евр народи блеят и когато се осъзнаятще бъде късно
10
12
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
До ЕлемагА, ти къде искаш да си?На *** на Путин???Или си от тези кухи и промити "патриоти", които искат независима и силна България, която да не "слугува" на великите сили, а тя самата да бъде велика сила?Да, ама не!!! Ние сме некадърни, малки и с лоши гени. А ти живей още 15 века в миналото и си мисли, че си в Златния век на Симеон.
9
4
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
До дасдсадсаMan, ти нещо не си добре.Ти да не би случайно да не живееш в тази Европа??Или си в някоя друга?А, може би в мислите и мечтите си живееш някъде другаде- в Азия...Гати и лошия мат'рял.