При Brexit ЕС ще оцелее, но последиците ще са сложни!

Туск: ЕС ще бъде значително по-слаб без Великобритания
16 юни 2016 20:31, Елка Василева
45
При Brexit ЕС ще оцелее, но последиците ще са сложни!
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Последните допитвания за предстоящия референдум във Великобритания на 23 юни не са окуражителни, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Знам, че е много трудно днес да бъдем оптимисти, знаем какви са данните от последните допитвания. Но нещата все още са 50 на 50, всичко е възможно, каза Туск на съвместна пресконференция с премиера на Финландия Юха Сипиле.

ЕС ще бъде значително по-слаб без Великобритания, както и Великобритания извън пределите на съюза, допълни Туск, цитиран от ТАСС. Винаги сме били побеждавани, когато сме били разделени, и винаги сме побеждавали, когато сме били единни, добави той.

В случай на Brexit ЕС ще оцелее, но последствията ще бъдат сложни, предупреди Туск.

Допитване днес на института ИПСОС Мори, проведено по телефона, показва, че 53 процента от британците ще гласуват за Brexit, припомня Ройтерс.

Говорейки за отношенията с Русия, председателят на Европейския съвет каза, че санкциите срещу Москва ще бъдат удължени, предаде ТАСС. Мисля, че ситуацията сега е ясна и позицията на ЕС е, че ние трябва да обвържем санкциите срещу Русия с реализацията на Минските договорености, каза Туск.

Ние ще продължим санкциите. Мисля, че решението за удължаването може да бъде взето още преди заседанието на Европейския съвет, тоест на по-ниско ниво, добави той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Майната му на ЕС! Това е просто един картел, който е вреден за България.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nqma da ima referendum na 23.06. zaradi ubiistvoto na deputatkata.
21
0
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 7 години
По тези твои разсъждения явно този който не иска разпадането е същия, който ще спечели най- много от предстояща война ( макар че предполагам цялото човечество би загубило от такава )
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма се плашите Турция влиза тактически на мястото на Великобритания.
19
3
 
4
 
! Отговори
хаа преди 7 години
Как случайно съвпадат двете събития,санкциите срещу Русия и референдума.Великобритания определено е притисната от две страни.От нея зависи бъдещето на съюза.Всеки иска съюза да се разпадне,няма държава и човек който не разбира че нещата отиват на зле.Меркел първа се усети че нещата след уКрайна могат да загрубеят и пусна бежанците с цел да разтури съюза.Хората също усещат че войната наближава.Затова разпад и икономическа криза е по добре от война.Но някой не иска разпад,кой е той?
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Brexit .....NQMA DA IMA....!zapomnete !Horata..izborite i glasuvania ne reshavat tezi neshta. Vsichko se namista kak e udobno na vlasteimashtite !
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е ТУМОР ЗА ЕС КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРЕЖЕ!!!!!МЕРКЕЛ ТРЯБВАШЕ ДА ПОКАЖЕ ВРАТАТА НА НАГЛИТЕ ХРАНТУТНИЦИ ГРЪЧМУЛИ НО УВИ ТЯ ГИ ОСТАВИ !!!ЦЕЛИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ НА ГЪРЦИЯ Е РЕАЛНО ЗАЕМ ВЪРХУ ЗАЕМ ВЪРХУ ЗАЕМ ВЗЕТИ ОТ БАЛАМИТЕ!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A hairliq da e!
15
3
 
22
 
! Отговори
българина преди 7 години
Ес отдавна не съществува. Германия си прави каквото иска, това не е съюз а концлагер с 5 6 стражари и шеф сащ. Германия е злобното куче на портала
14
14
 
8
 
! Отговори
Къде сме ние преди 7 години
При разпадането на ЕС, България тръгва напред с бързи темпове към цоциализъмът. Първото нещо , което ще видят Българите е смяната на автопарка по шосетата. Връщане на 200% вносно мито за автомобили е неминуемо. Софиянци се прощават с метрото , няма 3-ти лъч , няма 2-ри няма го ЕС да плаща метрото. По рано Кмета Янчулев откри метрото и едва 10 години след това , когато БГ взе фондовете от ЕС пътниците тръгнаха да пътуват. Да живее светлото бъдеще напред към комунизма.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20miliona afrikanzi i aziatzi v britania sasho she glasuvat
12
2
 
26
 
! Отговори
Фактите преди 7 години
То не са комисари, то не е Съвет, то не е Комисия, то не е Европарламент ... безкрайни комисийки, службици с неизброими заглавия - накратко ЕС. Всичката тая пасмина плюска до повръщане на гърба на евроданъкоплатеца - разбирай на твой и мой гръб. Какво нелогично има най-после някой (например британец) да съзре очевадното и да не е съгласен тоя пладнешки грабеж да продължава.
11
1
 
23
 
! Отговори
Прагматик преди 7 години
Всички евентуални EX-ити след почти сигурния BREXIT са проклятие за брюкселските бюрогейчета, защото няма нормален човек от ЕС който да е съгласен на плаща несметни пари на многобройна *** от никому ненужни и абсолютно излишни лейберасти.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече един британец е гласувал против и е убил жена депутат от лейбъристите агитираща за оставане. В Бирстол (Birstall) до Лиидс. Явно е един от малкото на които му е останало малко достойнство, защото всички други все нагаждачи го раздават.
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E нормално е Брекзит да е ужасът на брюкселския чиновник. И аз ако бях на брюкселската хранилка, без да нося отговорност за нищо, и аз щях да съм ужасен в момента.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хората и държавите и без ЕС ще се оправят дори ще заживеят много по-добре но брюкселските тюфлеци ги е страх че ще си загубят заплатките по 25000? и привилегиите да живеят на гърба на данъкоплатците.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
брекзит ще има колкото имаше грекзит.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, какво лошо има, че ще се завърнат в България? Тъкмо ще си гласуват тук, нали меракът им е да гласуват.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хептен ще я закъсат полските кравари.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скок на безработните в Полша, Румъния и България завърнали се с черни печати от Лондон.