Камерън: Тръгваме си след конструктивни преговори!

Иска обаче връзките "UK-ЕС" да останат възможно най-близки
Обновена: 28 юни 2016 16:31 | 28 юни 2016 16:30, Бойчо Попов
64
Камерън: Тръгваме си след конструктивни преговори!
снимка: Ройтерс

Великобритания ще напусне Европейския съюз, но това трябва да стане след провеждането на ползотворни преговори, процесът трябва да бъде възможно най-конструктивен. Това заяви британският премиер Дейвид Камерън преди началото на Европейския съвет при пристигането си пред сградата.

Пред журналисти той заяви, че връзките между Великобритания и ЕС - "най-близките съседи, партньори и съюзници", трябва да останат възможно най-близки – особено в областта на търговията и сигурността.

"Това ще бъде добре за нас и за тях. Това ще бъде духът на дискусията, която ще се проведе днес", заяви още британският премиер.

Европейските лидери силно втвърдиха тона срещу Лондон, особено на фона на коментарите, че е възможно отлагане на решението за активиране на чл. 50 от Договора от Лисабон. Европейският парламент вече гласува резолюция, с която прикани Великобритания да започне преговорите по напускането си още на този Европейски съвет.

По-рано Дейвид Камерън заяви, че това няма как да стане още днес.

"Нуждаем са от време. От време да размислим, нуждаем са да бъдем обединени", коментира от своя страна президентът на Литва Далия Грибаускайте при пристигането си в Брюксел. Пред журналисти тя посочи, че сега предстоят дискусии какво ще се случи с напускането на Великобритания и какво ще бъде бъдещето на ЕК.

Литовският президент беше категорична, че няма какво да каже на британския премиер и допълни, че "той има какво да ни каже".

За нея Brexit е предизвикателство за всички, не само за британците и призова общността да остане обединена, защото така е по-силна.

Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел пък беше по-цветист в изказването си. За него ситуацията напомня на развод между две страни, но в същото време нещата са по-сложни от статус във Facebook: "Сложно е!".

Бетел беше категоричен, че ЕС се нуждае от ясен план какво ще се случва през следващите седмици и месеци. Решението трябва да бъде взето от всички 27 държави от ЕС, допълни още той. 

Темата за Brexit можете да следите в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и аз мисля да излизат веднага,никакви конструктивни преговори,хем искат да не плащат за членство хем да се ползват от облагите на ЕС,вън от Европа,да си стоят на острова и да се радват на благата си.Те могат без нас и ние можем без тях
41
1
 
2
 
! Отговори
ЦИВИЛИЗАЦИОН преди 7 години
Британия е вече в чибания АД, Underground! Congratulations!
40
0
 
2
 
! Отговори
ЛЛЛ преди 7 години
До Анонимен 45Нещо си се объркал... дълга на UK е към 1.7 трилиона паунда т.е 1700 000 000 000и е към 85% от брутния им вътрешен продукт. провери на nationaldebtclocks.orgСамо лихвата за година е 45 милиарда паунда .... а на USA по добре не го поглеждай свят ще ти се завие.
39
1
 
1
 
! Отговори
??? преди 7 години
До 2018 Шотландия напуска Великобритания а след това и Северна Ирландия.... краят на една империя....но на изток се зараждат нови Китай,Русия и Индия.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО НА НАГЛИЯ ВИСОКОМЕРЕН ЛИЦЕМЕРЕН КАМЕРЪН, ЧЕ ЛИКВИДИРА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ !!!!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАПОР НА ВСИЧКИ ИМОТИ НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО!!!! :D9 БИЛИОНА ДОЛАРА Е ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДЕТО ВЕЧЕ Я НЯМА ЩОТО СЕ РАЗПАДНА :D КОЙ, ЧЕ КО ПЛАЩА КОЙ!!!КЕЙТ МИДЪЛТЪН ДА НЕ СИ Е И ПОМИСЛИЛА ДА КРАДЕ СЕМЕЙНИТЕ БИЖУТА ТАЗИ ПРОВИНЦИАЛИСТКА ИНТЕРЕСЧИRСКА!!! ВСИЧКО НА КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ДА СЕ РАЗПРОДАДЕ ЗА ПОКРИВАНЕ НА ДЪЛГА ПОНЕ 0.001% ОТ НЕГО :D
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ-ЛОШИЯ ПРЕМИЕР НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ А И ПОСЛЕДНИЯ!!!
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРЪГВАТЕ СИ ОТ НАЧАЛОТО НА ДРУГАТА ГОДИНА А ДОТОГАВА ДА СТЕ ПРИКЛЮЧИЛИ С ПРЕГОВОРИТЕ!!!!!!!!СТИГА УВЪРТАНИЯ ДИМ ДА ВИ НЯМА И ВАС А АКО МОЖЕ ВЗЕМЕТЕ И ГЪРЦИТЕ КАТО БАГАЖ!!!
34
0
 
8
 
! Отговори
иера преди 7 години
Безотговорни, ненаситни и нагли ***, това са британските политици.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камерън = Серго, неудачници и предатели по природа!
32
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как случайно съвпаднаха новините за създаване на супердържава Германия-Франция и референдума за излизане на Англия от ЕС. Колкото и да ни промиват мозъците англичаните за пореден път доказаха че са взели правилното решение
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камерън: Тръгваме си след конструктивни преговори!-----------------------------------------------Както сте го започнали, ще си тръгнете след силен ритник!
30
2
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Н. ФАРАЖ Е КАТО НАШИТЕ РУСОФИЛИ-----ПСУВАТ ГО В БРЮКСЕЛ , ГОНЯТ ГО ОТ ЗАСЕДАНИЯТА ...АМА ФАРАЖ , НЕ СИ ТРЪГВА , А СТОИ В ЗАЛАТА.......!!!ТРУДНО Е ДА СЕ РАЗДЕЛИШ СЪС ТЛЪСТАТА ЕВРОПЕЙСКА ЗАПЛАТА В "Э"..........ПА , В ЛОНДОН ШЕ МУ ПАДНАТ АКЦИИТЕ ., СЛЕД НАПУСКАНЕТО НА ЕС!ТИПИЧНО --РУСКО-ЛЕВИЧАРСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ ......./КАТО ОТ МАХАЛАТА - ФИЛИПОВЦИ и ФАКУЛТЕТО../.
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шамара който Путин удари на ЕС му се връща като ритник. Сега популистите му рубладжийски ще ги изгонят с камъни. Отрезвяването настъпи.
28
0
 
15
 
! Отговори
Жмеркел преди 7 години
ВЪН ВЪН ВЪН !!!
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лицемерен нахалник, какъвто е бил винаги. Сега плана на тези мишоци е следния: Камерън напуска, идва някакъв нов премиер, започват уж да преговарят, в близките 2 години има избори във Франция и Германия, т.е. ако поитиците се сменят във всички държави, то Brexit-а може и да се размине. Типичния страхлив лицемерен британски мерзавец. ЕС не ги ли притисне до стената, те няма да излязат (разкарат) бързо.
26
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, 22! Моментът е исторически за Европа и света и който има усет за събитията, го побиват тръпки! Има една карикатура която циркулира в интернет - един потъващ, килнат настрани кораб като Титаник, с флага на ЕС и една лодка която се.е измъкнала и смело плува в посока към слънцето под знамето на Британия. За съжаление корабът ЕС потъва, а ние сме точно там, където е пробойната..... .Тепърва ще се усети липсата на най -влиятелният досега член на Евросъюза - не само икономически !Няма го.баш бунтарят който движи напредъка, реагира на несправедливости, останалите самодоволно плуват в
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните си плетат кошничката да цyцaт от две майки. Привилегиите им в ЕС ще останат, а задълженията им ще отпаднат, повечето. Май никой не схваща че те пързалят ЕС. ЕС няма да се раздели с ВБ напълно, а и не може. Където има взаимен паричен интерес, отношенията ще останат същите. Наивници...
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, има живот и извън ЕС, все пак.Но никакви привилегии повече за британците!
23
1
 
4
 
! Отговори
Цаньо преди 7 години
България в ЕАС, АМИН!