Арестуваха 9 съдии от висшия административен съд на Турция

Разследването на преврата тръгна и към съдебната власт
23
Арестуваха 9 съдии от висшия административен съд на Турция
Снимка: Reuters

Турските власти са арестували десетима членове на Държавния съвет, висшия административен съд на страната, и издирват 140 членове на Касационния съд в разследване, свързано с проваления опит за преврат тази нощ, предаде Ройтерс, позовавайки се на турската телевизия НТВ.

Още по темата


Тези арести, както и задържането на съдии от други съдилища са знак, че разследването се разширява в посока и към съдебната система, отбелязва Ройтерс.

Турското правителство казва, че членове на "паралелна структура" в армията стоят зад преврата, имайки предвид последователи на живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен.

Президентът Тайип Ердоган отдавна обвинява бившия си съюзник Гюлен, че е изградил паралелна структура в съдебната система, армията, образованието и медиите, която има за цел да свали правителството. Гюлен отхвърля обвиненията и публично осъди опита за преврат. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да си чешем езиците тука, Пердоган излезе голям играч. Ако не го е сам инсценирал, то със сигурност тайните служби са знаели за това нещо и са били готови. Сега е по-силен от когато и да било и диктатурата му се затяга. И не би ми пукало въобще, нека си правят нова Османска империя, проблемът е, че тия фанатици са ни съседи...
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
все повече оформям мнение ,че всичко е инсцинирано,за да може да се отърве от неудобните и да завземе цялата власт,предполагам са насърчили една групичка недоволни,че могат да направят нещо и са ги ползвали за параван на собствените си цели - типична турска сапунка,след няколко дни може да обявят и режисьор,снимачен екип и финални надписи.Оттук нататък да му мисли народа им,издърпват го все повече към пустинята и далече от европа-ама пък това може и да им харесва,в крайна сметка са си ориенталци
15
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то това си е истинският преврат... Уж срещу армията, пък арестуваха 3000 съдии...Това всичко е подготвено и нагласено, иначе нямаше да знаят след половин ден кого да арестуват - особено в такива размери.
14
2
 
16
 
! Отговори
Вуте преди 7 години
Тоо преврат му доде дюшеш на ердо, сега ке изтепе сите дека го не аресват. Ке си имаме нов султан ердоган. А тия дека излезоа на улицата да го спасяват, они ке го дуат най- много. Диво племе ей.
13
1
 
18
 
! Отговори
offf преди 7 години
Ердоган си разчиства неудобните очевадное уж с преврат ,тук в БГ ги махат за корупция гарантирано от ....... и си назначават неуки роднини .
12
1
 
37
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
А тези 2745 уволнени съдии от цяла Турция за колко минути ги определиха кои са. Те отдавна са били в списъка неудобни и в един такъв сгоден момент Ердоган свободно се освободи от тях. Ама има народна поговорка... не викай ХОП, преди да си скочил...!
11
0
 
5
 
! Отговори
да да преди 7 години
12... В едно изречение имаш от 8 думи имаш 5 грешки.....
10
19
 
3
 
! Отговори
Axm преди 7 години
Смърт за предаетелите еди нарот една даржава едно знаме едно сърце
9
0
 
15
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Демокрация по козоебски
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен #1Като ни върнат векове назад ше видиш. Ердоган е някаква форма на *** *** с власт. Такива са ужасно страшни.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма мъка ви е този Асад... Оставете я тази поза на висша морална инстанция... Нека народите в отделните държави живеят както намерят за добре!
6
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган разчиства като за последно. Чака го съдбата на диктатора-рано или късно.
5
17
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган = Асад = Кадафи = Саддам!
4
5
 
33
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
А защо анадолкият кръволок диктатор арестува демократичните превратаджии? Това демократично ли е?
3
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган - омбашия и кадия...след Асад, още един "демократично" избран диктатор.
2
3
 
41
 
! Отговори
Щеше дa е добре, преди 7 години
дa го утрепaт тоя !
1
3
 
65
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Удобен момент да се разчисти всичко бързо и лесно.Вече този преврат се разбра от всички, че е съшит с бели конци от Ердоган. Подлъга противниците му сред военните да се покажат и сега ги премахна.