Русия поиска: Спокойствие, ред, мир и права в Турция!

Място за преврати в модерна Турция няма, смята ЕС
Обновена: 16 юли 2016 10:37 | 16 юли 2016 09:01, Анисия Иванова
37
Русия поиска: Спокойствие, ред, мир и права в Турция!
Снимка: БТА

Руският премиер Дмитрий Медведев смята, че обстановката в Турция показва дълбоки противоречия в обществото и армията на страната и изрази убеденост в необходимостта от възстановяване на конституционния ред, предаде ТАСС.

"Що се отнася до събитията, които се случиха вчера и днес в Турция, те трябва да бъдат анализирани, тъй като още продължават. Напълно очевидно е, че в този момент там има военни сблъсъци", каза Медведев пред журналисти.

"Необходимо е да бъде възстановен конституционият ред на територията на страната, като бъдат спазвани всички права и свободи, предвиждани в законодателството на страната", добави той.

Медведев подчерта, че събитията в Турция показват, че в турското общество, в турската армия има много силни, дълбоки противоречия, които намериха израз в тези събития. "Какво ще стане по-нататък, времето ще покаже", каза той.

Още по темата

Европейският съюз възнамерява да запази Турция като свой ключов партньор във всички сфери, но много ще зависи от това как Анкара ще излезе от кризата с преврата и как ще се справи с последствията, заяви президентът на ЕС Доналд Туск в Уан Батор, където участва в азиатско-европейската среща на високо равнище, предадоха информационните агенции.

Това ще има решаващо значение за самата Турция, за целия регион и за отношенията между ЕС и Турция, каза той.

Туск подчерта също, че няма място за военни преврати в съвременна Турция, в която няма алтернатива на демокрацията и върховенството на закона. Напрежението и предизвикателствата не може да се решават със силата на оръжието, каза той.

Последствията от преврата в Турция ще бъдат обсъдени на 18 юли на планираната среща на външните министри на ЕС в Брюксел.

Турската демокрация трябва да бъде зачитана и Берлин подкрепя избраното правителство в Анкара, заяви тази сутрин говорителят на германския канцлер Ангела Меркел след опита за преврат, предприет от група турски военни.

"Демократичният ред в Турция трябва да бъде зачитан. Трябва да се направи всичко, за да бъде защитен животът на хората", написа Щефен Зайберт в Туитър. Той добави, че Меркел е в тесен контакт с външния министър Франк-Валтер Щайнмайер и вицеканцлера и икономически министър Зигмар Габриел и че Берлин подкрепя законно избраното турско правителство.(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: превратРусияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
0
 
! Отговори
Sash преди 7 години
neshto trolovete oburkaha opornite tochki. Predi mesec Erdogan beshe satanata, sponsor na ISIS i chovek na America... sega sled razgovor s Putin stanali pak priateli i izvednuz CIA mu organizirali prevrat... eh tova CIA... eh tezi oporni tochki... mnogo si protivorechat... Erdogan i Putin sa si lika prilika ... Erdo si organizira prevrat za da vzeme oshte vlast!
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москва, Анкара, Дамаск - оста на войната !
21
1
 
6
 
! Отговори
gtf преди 7 години
турция и демокрация ?! за пореден път се убеждавам, че управата на ЕС не е в час.. Да не забравите да пратите оо, бхк и всички останали нпо-та да защитават правата на метежниците, че ги чакат сурови наказания
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният грандиозен провал на ЦРУ.Всичко това става на фона на подобрените отношения между Русия и Турция.КГБ обаче пак им го втъкна без вазелин на говеждите.
19
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия в злобата си към ЕС поддържа Асад , подкрепя терористи и бомбардира мирни сириици с цел да дестабилизира Европа с бежанци !!! Но коварството е в това че по този начин пречи и на тръбите от Египет и Израел и други източници на газ да достигнат ЕС !!!
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрах , как така рейтингът на Държавен Глава ще се вдигне , след като срещу него е организиран Военен преврат , макар и неуспешен . Напротив , рейтингът му ще падне до нула . Сега Турция ще види ЕС тогава , когато си види ушите без фес и без огледало .
17
2
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
хеч не ме интересуват - да се трепят щом им е кеф
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се вземам много насериозно , но не ми се нравят нападките на Великолепния .
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Показателно е , че драматични събития се случват в Англия и в Турция . Трябва да поискаме възстановяването на Сан Стефанския договор и анулиране решенията на Берлинския конгрес . Справедливост за справедливост .
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си организираш собствения преврат Ердогане за сметка на 60 убити турски граждани- дали Аллах ще ти го прости?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Боли ги фарът краварите за туристическия сезон!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бай Иване, и ти ли си мислиш, че всичко не е режисирано от Ердоган за да се укрепи още повече на върха и да разчисти някои неприятни за него хора??
11
0
 
5
 
! Отговори
новинар преди 7 години
До Дедо Гого "Обама и Кери в телефонен разговор са постигнали съгласие за това, че всички би следвало да подкрепят законно избраното правителство в Турция". Пресата в Америка още спинка. Скоро ще ни залеят материали и анализи от там. Имат този бонус да коментират при по-изяснена ситуация.
10
4
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Очаквах този преврат от години, уви не очаквах толкова бързо да бъде овладян. Сега рейтинга на Ердоган ще удари небето и ще го гледаме още много години.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази американска работа.....................
8
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това е сценарии на ердоган за да избие военните които са завьршили военни академии назапад и подкрепят светския характер на турция сега нато трябва незабавно да го свализа да не избие грамотната част от турското общество и да спре да изнудва европа за парисрещу бежанци
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излиза , че Правителството не спазва Конституцията . Какво ще показва времето , ООН пак ли ще е скъпоплатеният Наблюдател .
6
2
 
16
 
! Отговори
демокрация преди 7 години
Напълно съм съгласен с ЕС "Място за преврати в модерна Турция няма, смята ЕС" само че тази турция сега НЕ Е МОДЕРНА! viva revolution Тurkey!!!
5
0
 
41
 
! Отговори
БГ ФРАНСЕ преди 7 години
в съвременна Турция, в която няма алтернатива на демокрацията и върховенството на закона.абе вие в кой свят живеете ...Сюлеиман ердоганов си е направил собствена държава и той коли и беси ...какво върховенство на закона....вие малиумни ли сте барбар с тоя Туск
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двете държави с мераци за империй много си приличат. Половината от народа не подлежи на промивка и това е проблем.