Всеки пети в Русия иска да мигрира заради срива в икономика

Предпочитаната дестинация – извън границите на бившия СССР
19 юли 2016 08:38,
37
Всеки пети в Русия иска да мигрира заради срива в икономика
Снимка: Reuters, архив

Почти всеки пети жител на Русия - 19 на сто, би желал да емигрира извън границите на бившия Съветски съюз. Това сочи анкета на социологическия център "Левада", пише "Комерсант". Основни причини за това желание според вестника са "по-добрите условия за живот в чужбина" и нестабилната икономика на федерацията.

Данните отразяват "не реалното желание на хората да напуснат Русия", а дискомфорта на някои групи граждани, "усещането им за нестабилност, неблагополучие в страната", отбелязва директорът на "Левада" Лев Гудков. "Искат да заминат най-вече младите, просто за да видят свят, и онези, които не виждат тук перспективи за себе си", добавя той.

На практика се изселват едва 0,5 процента от жителите на Русия, показват проучвания на "Левада". Делът на желаещите нараства, но "недостатъчно, за да говорим за съществени промени в обществените нагласи", посочва експертът Елена Кисельова. По думите й анкетираните само изразяват недоволство от икономическата ситуация в Русия, която засега не се променя към по-добро. "Кризата е стимул да смениш страната, но пък ограничава финансовите възможности да емигрираш", забелязва тя.

Огромното мнозинство жители на Русия обаче - 73 на сто, никога не са помисляли да се установят за постоянно извън пределите на бившия Съветски съюз, допълва "Комерсант", цитиран от Би Би Си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
Русете са Святи преди 7 години
До Анонимен 31Тези крепостни селяци те освободиха за да можеш сега да пишеш на СОБСТВЕНАТА СИ азбука . Привилегия, която шепа народе по света я имат. А в Европа са само 3.Не личи ли че сам ти си "***". Абсолютна простотия е да кажеш лоша дума срещу този който те е спасил.
23
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Огромното мнозинство жители на Русия обаче - 73 на сто, никога не са помисляли да се установят за постоянно извън пределите на бившия Съветски съюз, допълва "Комерсант", цитиран от Би Би Си."Какво да очакваш от крепостни селяци?1?
22
0
 
2
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Съмнявам се , мисля че голяма част от хората само си приказват празни приказки...
21
2
 
4
 
! Отговори
нн преди 7 години
Откъде тая глупова информация от бг всеки втори иска
20
4
 
9
 
! Отговори
Ломо Носов преди 7 години
Най-насмешаващо е когато някой се изкаже надменно за русите. Хора те ви гледат от космоса ,не вие тях.Харесват си родината, горди са с историята си, с политиците си дори. Това би било добре за всеки.Освен всичко са единствените които пляскат шамари и на ислямисти и на пишман-демократи. Това може да бъде само повод за аплодиране, ако човек е честен разбира се.И най накрая, да искаш да поживееш по Европа не е чуждо и на американците, нали.Ама не всеки може да си го позволи. Кисело им идва.
19
4
 
8
 
! Отговори
наивена и девствена! преди 7 години
До МаргиА тези от армията, които ги приканват с реклами от типа " Искате ли да видите други страни .." , те какви са? Що не си седят у Щатите ? По света са 1000 американски бази все с емигранти, само че въоръжени . И те СА причината за всички останали емигранти.
18
7
 
4
 
! Отговори
Марги преди 7 години
Абе, защо поне всеки двайсти от САЩ не иска да мигрира?
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС се разпада БРИКСЕТ-БРИКСЕТ хихихи тази година няма да ходя на море в Ница.
16
3
 
14
 
! Отговори
20% е добре пак преди 7 години
Къде искат да бягат:- в Германия или Скандинавието да ги изнасилват талибани?- във Франция да ги застрелят или прегазят талибани?- в САЩ да ги застрелят или полицаи или черни или черни полицаи?
15
4
 
12
 
! Отговори
Gray Britan преди 7 години
Всъщност най-разселващата се нация са британците . Даже не става въпрос за милионите които се заселиха по Испания Франция и Италия. Те винаги са гледали да се пръждосат от албиона. Но това е разбираемо . Ако си на остров на който няма и една палма, мислиш само как да се спасиш.
14
1
 
13
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Въй , грешка , нацията ни е свободна , преди беше възпрепятствана , никой не можеше да пътува , нямахме дори задгранични паспорти иначе колко народ мислиш че щеше да остане в социалистическия концнетрационен лагер
13
6
 
7
 
! Отговори
въй преди 7 години
А в България всеки първи иска да мигрира, останаха само хората, които не могат да пътуват по здравословни причини или не могат да съберат пари за билет. Нацията ни е практически унищожена.
12
13
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Жaлка история. Само в Щатите са над 3 000 000 мyжици, което си е 2% от населението. И продължават да прииждат на орди.
11
2
 
4
 
! Отговори
11 преди 7 години
Леле, кво сторихте с тоз *** ве?
10
1
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Поздрваления за новата визия Днес.бг , само да оправите малко мястото за коментари
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, не може да бъде нима има в Могучая недовлни
8
2
 
20
 
! Отговори
къде сме ние преди 7 години
А за БГ не е всеки пети, а всеки.Пак заради срива на икономиката.
7
1
 
8
 
! Отговори
правопис преди 7 години
"Срива в икономика". Членуването защо го забравихте. Вие сте журналисти, би трябвало да ни давате пример за правопис.
6
9
 
19
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Прекрасна статия! Благодарение на нея всички ние намразихме САЩ, НАТО и Турция, станахме русофили и заобичахме Путин и Русия!
5
18
 
11
 
! Отговори
do 11 преди 7 години
Ами *** на Запад, където хората са продали душата си на Сатан. *** при идилците в Германия. Или пък зад океана, където всеки ден гърмят по 3-4 души полицаи.