Салах Абдеслам се отказа от защита, Аллах бдял

Адвокатите на терориста се оттеглиха, защото той не давал показания
13 окт 2016 22:33,
9
Салах Абдеслам се отказа от защита, Аллах бдял
Салах Абдеслам. Снимка: архив, Reuters

Салах Абдеслам, за когото се смята, че е единственият оцелял от терористичните атаки в Париж, беше напуснат от адвокатите си.
 
Белгийския му защитник Свен Мари и френският му колега Франк Бертон публикуваха изявление, в което обявяват, че се отказват да го представляват пред съда. Причината е отказът на Абдеслам да говори пред следователите, разследващи атаките в Париж от 13 ноември, което беше условие за екстрадирането му от Белгия във Франция.
 
Бертон е цитиран от белгийските медии да казва, че "не искам да съм адвокат, на някой, който е решил да не се защитава".

Още по темата

Абдеслам не смятал да търси замяна на прочутите си адвокати, които са звезди в правните среди в Белгия и Франция. Когато двамата му защитници го заплашили, че ще се оттеглят, той им заявил, че ще напише на прокурора, че се отказва от правото си на съдебна защита и че Аллах ще се погрижи за него.
 
Според Бертон причината за поведението на неговия клиент е, че той е фрустриран от непрекъснатото видео наблюдение в килията му, което го подлудявало.
 
Френските власти ще трябва да му назначат служебен защитник, когато започне процесът за терористичните атаки, при които бяха убити 130 души, а над 700 бяха ранени.
 
Веднага след трите паралелни атаки в Париж френски патрул спря Абдеслам за проверка в близост до белгийската граница, но заради забавена информация той не е бил идентифициран като заподозрян и пуснат. След това французинът, живеещ в Белгия, се укри в Брюксел. Четири месеца белгийската полиция го издирва, докато той беше арестуван през март при зрелищна акция, три дни преди атентатите в Брюксел.
 
Абдеслам беше екстрадиран с европейска заповед за арест във Франция, за да отговаря за участието си в нападенията срещу Париж. Наета от него кола беше открита край концертната зала "Батаклан", където бяха убити най-голям брой от жертвите на терористичния акт. Според непотвърдена информация той отказва да дава показания пред следствието от месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко че е няма гилотината
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алах каза доживотен без право на замяна.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е нечуван цинизъм и гавра с паметта на жертвите да се твърди, че бил изнервен , че го наблюдават.Не.Всъщност духовете на жертвите го преследват
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този и преди килията с камерата си е бил куку,остава само да си получи доживотната присъда.Без право на обжалване.
2
0
 
6
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Спрете камерите и пуснете сичкото РОС (пийпл ъф калър) в килията му, да види на какво се вика елефант букаке!
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е убил 170 човека ,ранил е още 700 и адвокатите му се притесняват,че видеокамерата в килията му го изнервяла?! Тия адвокати някакви ятаци ли му са?В Русия при подобен случай всички адвокати се отказаха да защитават и представят терористите а тия се притесняват да не би тоя престъпник да е леко нервен докато чака условната си присъда.Нищо чудно да го пуснат поради липса на доказателства.Много са жалки тия французи.Мислех,че само съдебната система в БГ е пълно порно.