На Острова очакват руски кибератаки

Те замислят всевъзможни мръсни номера, смята Борис Джонсън
12 мар 2017 18:00, Александър Попов
38
На Острова очакват руски кибератаки
Борис Джонсън. Снимка: Reuters

Британска разузнавателна служба предупреди политическите партии да се пазят от възможни кибератаки и изтъкна твърденията, че руски хакери са се опитали да повлияят президентските избори в САЩ миналата година, предаде Ройтерс и БТА.

Националният център за киберсигурност, който е част от Центъра за правителствени комуникации, каза, че е писал на лидерите на политическите партии с предложение да им помогне да повишат компютърната сигурност, с което потвърди информация във в. "Сънди таймс".

"Вие сте наясно с отразяването на събитията в САЩ, Германия и на други места, които ни напомнят за възможните враждебни действия срещу политическата система на Великобритания", се казва в писмо от ръководителя на Националния център за киберсигурност Киърън Мартин.

"Атаките срещу нашите демократични процеси надхвърлят политическите партии и могат да включват нападения срещу парламента, офиси на избирателни райони, изследователски институти и групи за натиск и електронни пощи на отделни хора", се казва в писмото, цитирано от "Сънди таймс".

Националният център за киберсигурност заяви за Ройтерс, че е писал на партиите по въпроса, но не потвърди, че главната заплаха за киберсигурността е Русия.

Попитан дали това е така, британският външен министър Борис Джонсън каза: "Нямаме доказателства, че в момента руснаци в действителност участват в опити за подкопаване на нашите демократични процеси. Но наистина имаме достатъчно доказателства, че руснаците са способни да направят това. А няма съмнение, че те замислят всевъзможни мръсни номера", каза той по телевизия Ай Ти Ви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
strah mu e maicata, da treperiat
24
0
 
8
 
! Отговори
man преди 7 години
Колко удобно и повърхностно.
23
0
 
17
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
що тека *** миме *** е сърдита що тека *** миме баща и те пита тека и тяхната работа сащ си пъха носа на всякъде после обвиняват китай и русия.на крив ....... вълната пречи
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА НА ПУТИН Е ОТДЕЛЯНЕТО НА ШОТЛАНДИЯ ОТ ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРАД ЛИ...
20
1
 
22
 
! Отговори
карина преди 7 години
Голяма параноя, голяма смехория - след санкциите вече Русия никаква я няма, изравнихте я със земята, едва крета - нали така - какви кибератаки , какви пет лева....
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, пак плашите децата с Торбалан. Ама и те почнаха да не ви вярват.
18
2
 
22
 
! Отговори
Аз съм БЪЛГАРИН преди 7 години
И на тия и на краварите когато въвWC пускат нещо рядко,пак Путин им е виновен ли не разбрах? Сигурно и при жените си лягат с новините какво прави Путин.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя чак сега ли прозря туй? Добро утро Пено.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не обиждай Трън на село , защото винаги е бил град!
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божеее докъде стигна света, а тия в краваристан знаят ли че в Белия дом хакерите от село Трън сложиха президент на краварника, а също и на Бразилия. Каква е връзката на Тръмп със село Трън няма да се питаме. Трънските хакери най-опасните хакери на света.
14
2
 
15
 
! Отговори
тя преди 7 години
Кибер атаки "валят" от всякъде за всякъде! Това , че едни имат по- добри хакери от други , никой не е виновен!
13
3
 
27
 
! Отговори
Ироничен преди 7 години
На калпавия водолаз водата пречи. Всички се фукат с технологично превъзходство над Русия и когото нещо не им се получава, руски хакери са им виновни. Сега кажете, че Брекзитът е руска направия и отивайте да се срамувате.
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Завеждащ отдел "Кадри" в демократичния свят се казва.......................... точно така :Владимир Владимирович!!! Не е повод за гордост, за победителите от Студената война.
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ЕВРОПА, И АМЕРИКА ПРИЗНАВАТ ГОЛЯМОТО ПРЕВЪЗХОДСТВО НА РУСИЯ В КОМПЮТЪРНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ Е С ТУРСКА КРЪВ, ДЯДО МУ Е ТУРЧИН.
9
2
 
29
 
! Отговори
без майтап преди 7 години
За да се опита да узнае какви по-точно всевъзможни мръсни номера замислят високотехнологичните кибер-руснаци, болната глава на Боря Джонсън лично ще предприеме тези дни пътуване до Москва.
8
1
 
29
 
! Отговори
хай-тек преди 7 години
Прав е Борката! На бюрото на Путин в Кремъл има клавиатура и на всяко копче е написано името на някой западняк. Когато Путин иска някой от западняците да бъде избран за президент, например Доналд Тръмп, на Путин му е достатъчно само да натисне копчето със съответното име, и чичката или лелката моментално биват избирани за президенти. На това му казват хай-тек.
7
2
 
25
 
! Отговори
5000 хакера преди 7 години
Втора германска телевизия (ZDF) съобщи, че 5 000 криминални хакера са на служба на ЦРУ. 200 от тях във Франкфурт, в генералното консулство на САЩ. Останалите са пръснати в цял свят. И незаконно подслушват и проследяват хората със софтуер в смартфоните, в компютрите, в телевизорите, в автомобилите и изобщо във всеки уред, в който има електроника. След подслушването, те пишат доноси за подслушаните! Тия 5000 хакера са по-опасни от КГБ, Щази и ДС взети заедно.
6
2
 
19
 
! Отговори
с преди 7 години
Нали казват американци мн умни что не спират русия