Гърция с план: Мести бежанците в малките градове

Там ще бъдат полезни за икономическото развитие на районите
18 апр 2017 12:37,
18
Гърция с план: Мести бежанците в малките градове
Снимка: Reuters, архив

Гърция планира да премести 20 хиляди бежанци от източната част на Егейско море и да ги настани в апартаменти и жилища в малки градчета, съобщава в. "Прото тема".

Министерството за миграционната политика е разработило план, който предвижда в градчета с население до 15 хиляди жители и с проблеми в икономиката да бъдат подслонявани до 1 500 бежанци в наемани от държавата жилища от частни лица.

Местни заведения пък ще получават купони като възнаграждение за изхранване или за други услуги, които ще предоставят на мигрантите, предаде БТА.

Планът се основава на модела, който град в областта Беотия, Централна Гърция, наскоро създаде, като прие в наети от държавата апартаменти около 290 бежанци, чийто брой се очаква да нарасне до 500.

С това преместване на бежанци и мигранти правителството в Атина цели да ограничи натиска от престоя на бежанци в източната част на Егейско море и в приемните центрове, като в същото време това да има и икономически ефект за малките населени места, на които по този начин ще бъде осигурена работна ръка, смята изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гърците-турциАбсолютна лъжа е това което пишеш.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗа "грък" в Гърция се считат всички "православни",говорещи гръцки.Не виждам проблем да си вкарат малко братчеди,като ги покръстят и ще станат "гърци".На думи обаче не са националисти,дума да не става.Сега алчността им ще им изяде главите.Готовите им крадени пари от европейци свършват и тогава ще останат с камъните и маслините.Трябва още време просто.Както Турция,така и тези сами ще се изядат в гражданска,въпреки чуждата помощ от десетилетия.
13
0
 
3
 
! Отговори
Машала на гърците преди 7 години
По улиците само на Атина има хиляди бездомници,бели,нормални хора,техни граждани.Можете да видите бездомници,спящи на матраци със завивки свити дори под сянката на някоя сграда-за тях жилища няма,помощи няма!!!За тези обаче има.Турци и албанци,заедно с арабелите вече второ,трето поколение "гърци" си лобират за своите хора с работа,жилища,помощи,заеми.Не искат да осъзнаете какви са и какво целят-там им е силата,в хемелеонщината.Пришълците винаги мразят националистите,но те самите са такива.
12
1
 
1
 
! Отговори
Гърците-турци преди 7 години
До АнонименПовечето "гърци" са си турци и то осъзнати.Защо предпочитат албанци и араби за живот и работа пред българи мислите?Турските обичаи с броеници,баклави и други глупости си ги правят а на думи са против Турция само.Тези бежанци как са допуснати въобще вътре мислите?В Атина цели входове от жилищни сгради са пълни с турци/албанци,дори надписи "екмек" за "хляб" на турски прочетох.Турчетата тайно си вкарват армия от араби/кюрди/индийци срещу европейците,както преди векове с еничарите.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да де! Там, от където изгониха българите и населиха с албанци и куцовласи. Само дето накрая там кьорав грък не отиде. И в "сръбското" Косово беше така. Добре, че албанците овреме сръбското го взеха, иначе и там сега сърбете щяха да пращат арабески.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простите византийци не си научиха урока.....след като преди години подслониха така наречените......горките албанци.....сега повечето престъпления са от тъй наречените албанци или от тяхното семе..........
9
1
 
20
 
! Отговори
да преди 7 години
тия са луди !!!!а между другото нали са наясно,че такива проблеми ще създават, че им е бедна фантазията.. това първо.. второ..тоя *** приемеш ли го веднъж няма изгонване..ще се чудят откъде им е дошло..едно е да го държиш на изолирани острови..друго е да го вкараш на континента..във всеки малък град по 1500 от тая с'***, която е тук за безплатните парички..колкото тия п'аразити се юрнаха да работят в Германия, толкова ще работят и в Гърция
8
0
 
18
 
! Отговори
gos преди 7 години
Тая тетка дето трима и помагат да слезе от камиона колко ли работа ще свърши?
7
1
 
4
 
! Отговори
ф преди 7 години
Да изместят и костовистите из прованса да строят разрушената от тях държава.
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чиновниците по цял свят една майка ги е раждала. Някой питал ли ги тези от малките градове и села дали са съгласни с подобно съжителство
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето, Гърция вече има стратегия, можем да им пратим и нашите.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера си наточих вода от чешмите на Централна баня. Коритата са отврат. Помислих си, че ако ги впрегнат тези, които се търкаляха из градинката с по една четка, всичко ще светне за по-малко от час.
3
0
 
36
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Поредните популистки лъжи!Ако ЕС не плаща Гърция - бързо , бързо ще си реши проблема! Кой откъде е....сигурно едва изтрайват арабските търтеи!
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...по този начин ще бъде осигурена работна ръка." Да, бе, те понеже точно с тая цел се стичат към Европа... Ако са искали да копаят, а не да лежат, и в техните държави е можело.
1
0
 
9
 
! Отговори
Манафов преди 7 години
Гръцките ми колеги са единни и се подкрепят при разпределение на келепира. Браво!