Съдебно решение: Хиляди бежанци могат да влязат в САЩ

Вашингтон обаче се опитва бързо да затвори пробойната
Обновена: 15 юли 2017 10:53 | 15 юли 2017 10:02,
19
Съдебно решение: Хиляди бежанци могат да влязат в САЩ
Снимка: Архив, Reuters

Съдебно решение във връзка със забраната на президента Доналд Тръмп за пътувания отвори възможност за десетки хиляди бежанци да дойдат в САЩ.

Правителството във Вашингтон обаче се опитва бързо да затвори пробойната и снощи сезира по въпроса директно върховния съд, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Федерален съдия Дерик Уотсън на Хаваите излезе с решение, в което се нарежда на властите да позволят влизането в САЩ на бежанци, работещи, поне формално, с агенция за настаняване, действаща на американска територия.

Съдията освен това съществено разшири списъка с роднини в САЩ, които бежанците и посетителите от шестте страни в забранителния списък за пътувания могат да използват, за да влязат на американска територия. Сега в него влизат например баби, дядовци и внуци.

Решението излезе в четвъртък и бе поредният обрат в сложна правна битка, чиято кулминация ще бъде пред върховния съд през октомври, отбелязва Асошиейтед прес.

По този начин в САЩ може да пристигнат над 24 000 бежанци, които вече са проверени и имат одобрение за влизане на американска територия, но попадат в обсега на 120-дневната забрана за прием на бежанци, каза Бека Хелър, директор на организацията за настаняване на бежанци "Международен проект за подпомагане на бежанците".

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс заяви, че правителството ще сезира върховния съд, заобикаляйки 9-ти окръжен апелативен съд в Сан Франциско, който вече веднъж се произнесе против мерките на американските власти.

Миналия месец върховният съд позволи да влезе в сила смекчена версия на забраната за пътувания, отбелязва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪДИЯТА ОТ Хаваите със сигурност не е от бялата раса.
13
4
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Хахаха. Ситуацията е ясна. Разделението на властите показва на Тръмп че устойчива демокрация би трябвало да може да устои на... олигофреничността. Обаче 15 коментара смешни на драгите съфорумници, къде *** най-влиза в роля. Разпределя бежанци, върти дипломация, заклеймява и присъди дава. Драги Ганьовисти, за срам сте, честно. Голи мръсни прости и опустошени, Ганьовисти бранят християнизма и генофонда. Смях...
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги щем тия тук, дръжте си ги там в европа и БГ, култивирайте си ги и интегрирайте! Тъкмо ще омате повече дюнерджйници!
11
1
 
7
 
! Отговори
Това е преди 6 години
До АнонименИзвестен ромей тук, подвизава се и с Burzum или подобна глупост. Много се гордее, че е избягал от Столипиново и успешно е измамил немците, че е бежанец. Сега *** помощи и плюе всичко българско, въпреки че е отраснал от нашите помощи. Храни куче да те лае!
10
1
 
7
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Казват,че американския президент има голяма власт,а всеки селски съдия може да му отмени указите.Това е идиотска държава.Сутринта четох,че британски фотограф загубил дело срещу правозащитна организация,че не платил авторски права на ***,която снимал.Разорили го и сега човекът ще разхожда кучета,за да живее.Дали *** е взела парите или хитрите правозащитници?Кой съд е издал решението?
9
9
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Ние германците пътуваме до Америка само с ESTA travel authorization. Вас пък здраво ви отказват визи, защото джобите. Понамалете джобенето и може да се смилят над вас.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото знам, нито Канада, нито Мексико воюват с някой, така че тези не са никви бежанци. То по тая логика и аз да ходя в САЩ, щото 5 века сме били под тypcко poбcтво.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си приемат бежанци. Нали те предизвикаха тази бежанска вълна. То лесно се дробят попари, ама друг да ги сърба после.
6
12
 
8
 
! Отговори
Ам преди 6 години
До ЧудесноАмерика е сбиршина на елита в света-затова за такива като тебе и тези които ти се иска да дойдат тук няма да го бъде.Тук не е Европа бе селенджър.
5
9
 
12
 
! Отговори
Чудесно преди 6 години
Америка и без това си е сбирщина. Там им е мястото. Всички да отиват там.Правиха и шествия в защита на измъчените хорица. Хайде,всички в Америка!
4
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги на снимките са усмихнати изстрадали момиченца.Винаги реалноста е брадати талибани.
3
5
 
7
 
! Отговори
Мишел Бонев преди 6 години
До Анонимен 2Върви реви в либерасткия *** Дневник бе!
2
5
 
23
 
! Отговори
оценка на риска. преди 6 години
Ляво- толерастията прави последни издихания, но татко Тръмпи си знае работата!Скоро на безконтролната либерастия ще бъде сложен край !
1
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА СБИРЩИНА НА БЕЖАНЦИ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ОЩЕ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ!!!ТОВА ДА ЗАБРАНЯВАТ НА БЕЖАНЦИ НОВИ ДА ИДВАТ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО И АБСОЛЮТНА ДИСКРИМИНАЦИЯ!А ТРЪМП Е ЕДНО ПЪРВЕНЮ ХВЪРЛЯЩО ПРАХ В ОЧИТЕ ОЩЕ ОТ ИДВАНЕТО СИ НА ВЛАСТ!