Няма данни за пострадали българи при инцидента край Париж

Шофьорът искал да се самоубие, е заявил самият той
15 авг 2017 07:40, Елка Василева
3
Няма данни за пострадали българи при инцидента край Париж
Снимка: Reuters

Тринайсетгодишно момиче беше убито и 12 души бяха ранени от автомобил, който се вряза снощи в терасата на пицерия в парижкото предградие Сет-Сор, съобщи говорителят на френското вътрешно министерство Пиер-Анри Бранде, цитиран от ДПА.

Четирима от ранените са в тежко състояние.

Към 00.00 ч. българско време на 15 август няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидентa, съобщи пресцентърът на българското външно министерство.

Още по темата

Българското посолство във френската столица е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурния телефон на българското посолство в Париж: 00 33 145 518590.

Деянието е умишлено, каза Бранде пред телевизия Бе Еф Ем Те Ве. Според прокуратурата деянието няма нищо общо с тероризъм, отбелязва Франс прес.

Телевизията показа автомобила Бе Ем Ве, врязал се почти изцяло в пицерията, след като прегазил масите и пробил витрината.

Шофьорът, роден през 1985 г., е арестуван. Той няма полицейско досие.
Първите му изявления дават основание да се смята, че не става дума за терористичен акт, каза Бранде, цитиран от Франс прес. Той казал, че направил неуспешен опит за самоубийство в неделя и решил да го повтори в понеделник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьорът, роден през 1985 г., е арестуван...ама не смеят да му напишат името.Понеже е "чист" французин.Ако е искал да се самоубива да си е метбнал въжето на шията.Защо ще убива невинни?
1
1
 
21
 
! Отговори
Той преди 6 години
Той казал, че направил неуспешен опит за самоубийство в неделя и решил да го повтори в понеделник.... Колко умело замазват всеки атентат с безумни обеснения. Толерастията им излезна от всякакви граници и ги е срам да си признаят, колко много са се оakaли !