Турция платила депозит за руските комплекси С-400

Анкара и Москва са решени да довършат сделката
12 сеп 2017 20:32, Елка Василева
133
Турция платила депозит за руските комплекси С-400
Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че страната му е заплатила депозит за доставка на руски зенитно-ракетни комплекси С-400.

По думите му споразумението вече е подписано и Турция очаква получаването на руски кредит за закупуване на високоточните противовъздушни системи. Държавният глава на Турция съобщи това в разговор с журналисти на връщане от Казахстан, където той участва във форум на Организацията Ислямско сътрудничество, предаде БНР.

Въпреки възраженията от някои страни в НАТО Анкара и Москва са решени да довършат сделката.

Руски източници също потвърдиха подписването на договора.

По думите на Ердоган никоя страна няма право да право да се намесва в независимите турски решения да защити сигурността си.

През 2013 г. Турция обяви търг на стойност 3,4 млрд. долара за закупуване на противоракетни системи, който беше спечелен от китайска държавна компания въпреки конкуренцията на американски, руски и европейски производители. Решението предизвика спорове относно тяхната съвместимост със системите на НАТО и впоследствие беше отменено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: РусияТурцияС-400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само нашите умници.. взеха,че нарязаха ракетите
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА Мани ги тия .Друго си е да ,,стройш ,,газов хъб .И после всички гласували за ГРАБЕЖ ще п.ър.дят в нега и ще го пълнят .
95
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази сделка много намирисва на перачница на пари. Русия отпуска кредит на Турция да закупи нещо абсолютно съмнително както доказа до сега употребата на С400 в Сирия.
94
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА ОБОБЩИМ: СЛЕД КИМ ЧЕН УН И ЕРДОГАН ПОКАЗА СРЕДЕН ПРЪСТ НА САЩ.АВТОРИТЕТЪТ НА ЯНКИТЕ МАЙ ВЗЕ ДА УВЕСВА КАТО ПРАНИ ***.
93
9
 
7
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Пълен нон сенс. Времената се менят. Утре двамата диктатори пак може да се скарат. Нали се сещате, че с една елементарна команда от Русия тази система няма да изстреля нищо. По-скоро става въпрос за парични потоци; Един от Турция към Русия и един по-малък от Русия към сметки на Ердоган нейде по света.
92
2
 
12
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 6 години
До HawkTheOttomanFaggotнНЯМА КЮРДИ ИМА ИРАНСКИ *** (РОМИ) !!!
91
6
 
16
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Точно в този момент съм сигурен че ско България поиска ц400 по редица причини Русия ще ни ги подари или цената ще е формална, обаче подозирам че тройка сенаторски кебапчета ще ни изпържат с главния предател бб
90
2
 
26
 
! Отговори
българина преди 6 години
А нас турция и сащ ни накараха по съседски да нарежем нашите 4 комплекса сс23! А ц400 съвместими ли са с натовските стандарти ? Щото ние един руски ксмион не можем да купим от Русия....
89
17
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Сътрудничеството с Московския циганат не се толерира, нали ви е известно? Заради сътрудничество с Московския циганат станаха сакатлъците с Кадафи и Саддам, не за друго.
88
16
 
4
 
! Отговори
Аман от наркомани преди 6 години
Наркоманите на власт в Москва НЕ им пука на Киевска Русия която бе окупирана за две недели ..След като години наред наливаха стотици милиарди ограбени от Руския народ долари и евра в Турция и западна европа не можаха д а истрезнеят от окупацията на най важнат а част на Русия - Киевска Русия..
87
11
 
4
 
! Отговори
В москее наркотики преди 6 години
Цел полная декодировка на рускя оборона.Там наркомани на власт не знают что Турция ето самая воуроженая част от NATO
86
8
 
31
 
! Отговори
Митьо преди 6 години
Ох, тъпите ни жуналяя, те сиромашките не разбират разликата между депозит и авансово плащане. Нека ги простим. Простички са горките. Еродоган е платил аванс щото е мъдър. С-400 Триумф- бие на 400 км с вероятност 90-95%. За сравнение Patriot вероятност 60-66% на 150-180 км. И нека пак янките да опитат да му скроят военен преврат. Със С-400 Трумф небето над него ще е чисто и спокойно.
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААясно, доста комисионни завъртяли по офшорите концесионерите
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААа, за бизнес милиони по офшорките идело реч, без Карибите - там тия дни на патриотична загуба
83
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААалБайряк ли ще наследи 80те милиона?
82
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААпродава, за да конфискува след осмия "опит за атентат", да не гони рекорда на Кастро
81
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква стана тя ? Натовска държава купува Руско оръжие и се грижи за своите интереси и суверинитет. А ние освен , че се отказахме от суверинитета си , оставихме и да ни казват дали и колко по численност армия да имаме и какво оръжие втора употреба да купуваме .
80
3
 
7
 
! Отговори
оОне преди 6 години
разоръжаването на планетата се движи с пълна сила тия дни от СКорея до Венесуела, за месец преизпълниха петилетката, едва насмогват с осчетоводяването на фойерверките
79
18
 
7
 
! Отговори
КАРАКОЛЬО преди 6 години
До РусофилБългарите знаеме приятелите си......Турция и Русия....не са.....продажникоооооооо
78
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали четете, че всичко се купува с кредит, който го отпуска самата ***.Тоест, раздават се.А дали Ердоган може и мисли да връща кредита, е под голям въпрос.